Skip to content

Velika Gorica

Posted in Gradski vrtovi

U Velikoj Gorici, u petak 8. svibnja 2015. godine, popularna Ivana Banfić je pjesmom najavila  prvu veliku Vrtnu zabavu u tom gradu, u sklopu projekta Urbani vrtovi, koje zajedno provode i organiziraju Radio Kaj i 24sata, a uključeni su, za sada, gradovi Zagreb, Osijek i Velika Gorica.

imageGrad Velika Gorica pozvao je na zabavu i svečano otvorenje svog prvog Gradskog vrta u Zadarskoj ulici bb, u kojem će Velikogoričani, praktično na pragu svojih četvrti, moći uzgajati povrće i voće za vlastite potrebe.

uv-velikagorica6Pozivu gradonačelnika Dražena Barišića odazvali du se brojni građani, dajući podršku ovom velikom gradskom projektu.

uv vg sviSvečanost je počela donacijom vrtne kućice i alataPeveca, glavnog partnera Urbanih vrtova te dodjelom ugovora o besplatnom korištenju vrtnih parcela koje je građanima, koji su se prijavili u Gradskoj upravi, uručio gradonačelnik Dražen Barišić. On je građanima koji su predali zahtjeve, podijelio dvogodišnje ugovore o korištenju vrtnih parcela.

uv-velikagorica2

To je početak i akcije iz projekta Urbani vrtovi koji provode 24sata i Radio Kaj i u kojoj partneri projekta doniraju sav potreban materijal za uređenje zajedničkih prostora urbanih poljoprivrednika.

uv-velikagorica8Tvrtka Ecoimpuls je građanima donirala sadnice za buduće nasade zdrave, jeftine i vrlo kvalitetne hrane, a Pevec i Samoborka osigurali su svu potrebnu opremu za uređenje neprocjenjive ekološke oaze koja će mnogima bitno pomoći u poboljšavanju obiteljskog standarda u kriznim vremenima.

uv-velikagorica7Za dobru hranu za uzvanike pobrinula se Mesna industrija Ravlić, svoj doprinos dobrim zalogajima dao je i kuharski chef iz Udruge kuhari bez granica i Marko Živaljić, a prvoklasna zabava nezamisliva je i bez Žuje, pa su uzvanici i u tom pogledu mogli računati na ugodne trenutke.

uv-velikagorica5Svoj doprinos dao je još i Eko taxi te Privredna banka Zagreb. Projekt Urbani vrtovi i otvaranje Gradskog vrta u Velikoj Gorici svojim su dolaskom na svečano otvorenje podržale i brojne poznate osobe s popularne glazbene scene u Hrvatskoj.

uv-velikagorica3Reporteri Radija Kaj izravno su prenosili atmosferu u eter pa je aktivna Katarina Špoljar razgovarala s direktorima tiskanih medija 24sata Renatom Ivanušem i Radija Kaj Dragom Gradečakom, gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem, direktoricom marketinga Peveca Danijelom Stjepanović…Voditeljski program su odlično vodili Velimir Čajko i  Ivana Mišerić. Više…

urbani-vrtovi

loading