Skip to content

Varaždin bez novog radija

Posted in Radio Kaj izravno

VARAŽDIN – Vijeće za elektroničke medije nije dodijelilo koncesiju za novi gradski radio u Varaždinu, prema raspisanom natječaju, jer niti jedna ponuda nije dobila dovoljan broj glasova te je natječaj u tom dijelu poništen. U gradu Varaždinu gradsku koncesiju ostvaruje Radio Sjeverozapad, a koncesiju za Varaždinsku županiju u svojoj regionalnoj sadržava Radio Kaj.

Za područje Varaždinske županije Radio Kaj program emitira preko vlastitih odašiljača na frekvencijama: Varaždin 104,5 MHz, Ivanec 97,2 MHz, Novi Marof 89,1 MHz, Ludbreg 103,1 MHz, Varaždinske Toplice 94,5 MHz i Lepoglava 103,1 MHz. U mjesecu kolovozu 2019. godine Radio Kaj je bio najslušaniji radio na području Varaždinske županije i grada Varaždina.

Na području Varaždinske županije program emitira čak šest lokalnih radiopostaja: u Ivancu Sjeverni FM, Maruševcu Max, Cargovcu Megaton, Varaždinu Sjeverozapad, te radiopostaje u Ludbregu i Novom Marofu, dok Radio Kaj, uz zagrebačku adresu, svako jutro u 8 sati iz vlastitog studija na varaždinskom Korzu ulazi u domove slušatelja u Varaždinskoj i još sedam susjednih županija te u gradu Zagrebu.

Dominantnih, sedam radiopostaja širom Varaždinske županije svakodnevno proizvodi program za svoje slušatelje, promovira gospodarstvenike i lokalnu samoupravu i u toj šumi najrazličitijih programa teško je bilo Vijeću za elektroničke medije ponuditi nešto zanimljivo, novo i ekonomski opravdano. Sjećanje na nekad kultni Radio Varaždin, istodobno najslušaniji u županiji i gradu, u ovim novim i drukčijim medijskim vremenima, ipak ostaje samo sjećanje.

loading