Skip to content

Varaždinska županija izdašno potiče turizam

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Varaždinska županija za turizam u 2022. godini osigurala je 1,3 milijuna kuna, najviše dosada. Uvjete Javnog poziva na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 31. siječnja 2022. godine, predstavili su zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Novost ovogodišnjeg Javnog poziva je da će najboljih osam novih smještajnih kapaciteta biti sufinancirano sa po 25.000 kuna, a dodatnih 200.000 kuna osigurano je za pet najboljih prezentacijskih centara.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora Varaždinske županije u turizmu za 2022. godinu bit će otvoren od 1. do 15. veljače 2022. godine.

Razvoj turizma na području Varaždinske županije jedan je od strateških smjerova, rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec i izrazila nadu kako će privatna inicijativa u turizmu prepoznati ovogodišnju priliku kako bi, uz podršku županijskih sredstava, podigli kvalitetu svojih turistički sadržaja. – Želimo da se naš turizam razvija zeleno, održivo i kvalitetno te da se županija pozicionira kao sigurna i odgovorna destinacija, zaključila je Zagorec.

U posljednje tri godine kroz ovaj je Javni poziv sufinancirano ukupno 220 projekata. Obnovljen je, i stavljen u funkciju turizma, u Varaždinskim Toplicama, jedan od najstarijih turističkih objekta koji datira iz 1772. godine te je izgrađeno 50-tak bazena, napomenuo je pročelnik Jakopović.

loading