Skip to content

Varaždinska županija ostvarila 66 posto više noćenja u 2021. godini

Posted in Vijesti

TOPLIČICA – Za 61 posto više dolazaka i 66 posto više noćenja, u odnosu na 2020. godinu, ostvareno je lani u Varaždinskoj županiji. Rezultati su predstavljeni na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 17. siječnja 2022. godine, u Kući za odmor s pričom Milk and honey u Topličici, o čemu su govorili zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Mladen Jakopović, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini. Ujedno, ostvareno je 82 posto noćenja rekordne 2019. godine no zanimljivo je i da je po prvi puta, s udjelom od 52,45 posto, broj stranih noćenja premašio broj noćenja koja ostvaruju domaći gosti.

Od inozemnih turista najbrojniji su gosti iz Njemačke, zatim slijede gosti iz Poljske pa Ukrajine, Češke i Austrije koji na putu do mora u Varaždinskoj županiji borave i do dva dana, istaknuo je direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini. Varaždinska županija i dalje je cjelogodišnja turistička destinacija koja su ljetnom dijelu sezone ostvaruje tek 22 posto ukupnih  godišnjih noćenja, istaknula je zamjenica Silvija Zagorec i zahvalila svim ljudima koji se bave turizmom na velikom angažmanu, a koji je doprinio ovakvim pokazateljima. Istodobno, turizam u Novom Marofu postaje sve značajnija gospodarska djelatnost što je vidljivo kroz rast broja smještajnih kapaciteta, a jednako tako i rezultata, naglasio je gradonačelnik Siniša Jenkač. Naime, proteklih nekoliko godina bilježi se stalan rast dolazaka i noćenja pa je 2021. godine zabilježeno 2.271 gostiju i 3.984 noćenja samo u Novom Marofu.

Ovo nisu slučajni rezultati već plod promišljenog ulaganja u turizam, a slijedom toga do kraja siječnja bit će raspisan i četvrti Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu čije će fond biti izdašniji nego ikad, naglasio je pročelnik Mladen Jakopović.

loading