Skip to content

Varaždinski vodotoranj dobio reprezentativni izgled

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Energetskom obnovom, varaždinski Vodotoranj je dobio reprezentativan, odnosno izgled kakav zaslužuje. Obnovljenu zgradu u utorak 06. listopada 2020. godine, obišli su saborski zastupnici Natalija Martinčević, Anđelko Stričak, Barbara Antolić Vupora, zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin Šajn i drugi, a potom je u Županijskoj palači održana i završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Vodotornja“. Projekt energetske obnove vodotornja financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta, nakon provedenih postupaka javne nabave, iznosila je više od 15 milijuna kuna. Bespovratna EU sredstva iznose 6,39 milijuna kuna, Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata 4,26 milijuna kuna pa je sufinanciranje Varaždinske županije 4,4 milijuna kuna. Realizacijom projekta unaprijeđena su energetska svojstva zgrade koja je iz energetskog razreda D prešla u energetski razred B, napomenula je zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin Šajn.
Obnova Vodotornja bila je vrlo zahtjevna, s obzirom da su se radovi izvodili i na visini od 40 metara, ali je rezultat u svakom pogledu impresivan, rekao zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.
Dodatnoj atrakciji Vodotornja, i ovog dijela grada, pridonijet će rasvjeta oplošja, koja će biti postavljena do početka sljedeće godine, s obzirom da je pred objavom Javna nabava za izbor izvođača radova.

loading