Skip to content

Večer s Ilircima 2018

Posted in Radio Kaj izravno

KUD Ilirci iz Krapine održali su godišnji koncert, u petak 30. studenoga 2018. godine, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, kao njihov doprinos obilježavanju Dana grada Krapine i Župe sv. Nikole. Nastupili su: pjevački zbor KUD-a Ilirci, dječji pjevački zbor Ilirčeki, Zbor umirovljenika iz Čakovca, Iva Ranogajec Inkret i Miljenko Golub, uz pratnju Karla Kukovačeca i Kristijana Tutića, a izvedbama mješovitog pjevačkog zbora Ilirci ravnao je Siniša Miklaužić. Program je vodio popularni voditelj Radija Kaj Velimir Čajko.

Prošlost i sadašnjost Krapine, čuva se i njeguje, ne samo pjevanom i pisanom riječju, već i slikarskim umijećem Krapinčana. Likovno društvo Ernest Tomašević, dalo je kroz dugi niz godina značajan doprinos tome, a njeni članovi su u trenucima svoje inspiracije, ovjekovječili u slikama mnoge  motive grada Krapine  i Hrvatskog zagorja, te su sačuvali trenutke inspiracije za buduće generacije. Zidove dvorane ukrasili su, malim dijelom njihovog opusa, o čemu je posjetiteljima govorila kustosica  krapinske galerije, Vesna Kunštek. Bila je to još jedna lijepa večer s Ilircima.

Potporu održavanju koncerta, prema riječima predsjednika KUD-a Ilirci Josipa Pelina, dali su Pučko otvoreno učilište Krapina, Grad Krapina i Radio Kaj.

loading