Skip to content

Vijesti Radija 16.06.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB –  Dječje vrtiće Grada Zagreba uključene u energetsku obnovu kroz projekt ZagEE  i danas je obišao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nakon jučerašnjih čeitiri vrtića i danas je pokazana energetska obnova fasada, stolarije, krovnih instalacija i drugo i to u DV  Kolibri, zatim u DV Pčelica, te u dva objekta DV Siget. Radi se o projektu kojim se obnavljaju zgrade vrtića stare i više od 50 godina, kako bi uvjeti boravka djece i rada odgojiteljica bio na najvišim pedagoškim standardima, ističe gradonačelnik Milan Bandić.

VARAŽDIN – Sastanak pomoćnika u nastavi u sklopu projekta „Veliki za male“ , održan je  danas u Varaždinu. Varaždinska županija je  naime sredstva za rad pomoćnika u nastavi osigurala kroz EU projekt „Veliki za male“, ukupne vrijednosti  2 milijuna i 568 tisuća kuna. Projekt koji traje do kraja kolovoza ove godine s 92% sredstava financira Europski socijalni fond, a 8% sredstava osigurano je iz županijskog proračuna.  Projektom je osigurano ukupno 60 pomoćnika za 61 učenika iz 26 škola s područja Varaždinske županije.

ČAKOVEC- Završna konferencija projekta “Istakni se, osvoji posao!”, kojeg je proveo Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  Čakovec s partnerom Udrugom Zora, održana je danas u Čakovcu. Svrha konferencije bila je predstaviti glavne ciljeve postignute tijekom provedbe projekta, u sklopu kojeg su osnovani Klubovi za zapošljavanje u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, a koji su se u proteklih godinu dana bavili edukacijom i pomaganjem u traženju posla nezaposlenim osobama iz Međimurske županije. Edukaciju u Klubovima za zapošljavanje prošlo je stotinu osoba, a 49% njih je nakon samo tri mjeseca pronašlo posao, ističu iz HZZ-a. Vrijednost projekta bila je 58 tisuća eura, a 55 tisuća je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

KOPRIVNICA – Kroz studiju o prometnoj mreži mađarsko-hrvatske granice, predviđeno da se u Koprivničko-križevačkoj županiji osim postojećeg graničnog prijelaza Gola – Berzence u budućnosti ukaže na povezivanje na još šest pravaca, istaknuto je na sastanku o pripremi novih strateških projekata u sklopu programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska održanom u sjedištu Koprivničko-križevačke županije. Prijedlog je da se financiraju četiri definirana projekta, od toga dva u Koprivničko-križevačkoj županiji: cestovno povezivanje Gotalova i Zakanyja te Legrada i Ortilosa do pristaništa na rijeci. Ovi će projekti, kaže zamjenik župana Ivan Pal, pridonijeti u budućnosti boljem povezivanju Podravine i Prigorja s Mađarskom što donosi brojne prednosti.

KRAPINA – Nova odluka o parkiranju donijeta je na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Krapine. Njome je definirano da se u prvoj parkirnoj zoni, odnosno u samom centru Grada, više neće moći rezervirati parkirna mjesta, osim za stanare koji imaju mogućnost kupnje godišnje karte. Svi ostali, poput onih koji rade u centru i tamo čitavo radno vrijeme ostavljaju parkirana vozila sada to više neće moći, a godišnju parkirnu kartu moći će kupiti isključivo u drugoj ili trećoj parkirnoj zoni. Na taj se način želi rasteretiti centar grada te omogućiti nesmetano parkiranje onima koji tamo nakratko trebaju nešto obaviti. Ova odluka stupa na snagu u roku od osam dana od donošenja, a donijeta je 14. lipnja.

ZAGREB – Nakon sastanka prodavača s tržnice Borongaj s predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem, gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem i predstavnicima Zagrebačkog holdinga, točnije podružnice Tržnice Zagreb, dogovorena je odgoda preseljenja tržnice, koja je posljednjih dana najavljena zbog uređenja cijelog prostora Svetice. Prodavači su tako nakon prvotnog 2. srpnja, dobili novi rok – 1. rujna, kada svoje štandove trebaju preseliti s postojeće tržnice na okretištu Borongaj. Dogovoreno je da će se početkom rujna tržnica, u dogovoru s Gradom, preseliti na novu lokaciju, no još nije poznato koju.

ZAGREB – Novom Mrežom hitne medicine Zagrebačka županija dobila je 45 umjesto 30 dosadašnjih timova T1, 5 timova T2, te 5 timova prijavno dojavne jedinice u Velikoj Gorici. Višegodišnji napori i inicijative Zagrebačke županije o važnosti promjene Mreže hitne medicine te sustavno upozoravanje kako su stanovnici Zagrebačke županije zakinuti za adekvatnu hitnu medicinsku pomoć napokon su urodili  plodom, ističe župan Stjepan Kožić.

ZABOK  – Prodajna izložba „Slike za vodotoranj“, u sklopu humanitarne akcije u kojoj se prikupljaju sredstva za obnovu Vukovarskog vodotornja otvorena je u Velikoj galeriji grada Zaboka. Zajednički je organiziraju Krapinsko-zagorska županija, Zagorska liga protiv raka, Pučko otvoreno učilište Zabok i Radio Kaj. Na otvorenju izložbe, u utorak, 14. lipnja održana je aukcija slika autorica Vlatke Bauer i Maje Vukine Bogović, a prodano je ukupno 12 slika te je prikupljeno 12 tisuća kuna. Posjetitelji izložbu mogu pogledati i kupiti sliku još danas i sutra, 17. lipnja.

loading