Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 30.11.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Grad Zagreb postao je nezaobilazno turističko odredište. U prvih deset mjeseci 2015. godine zabilježeno je 12 posto više gostiju nego lani u isto vrijeme. U Zagreb je stiglo 890 tisuća turista, koji su ostvarili više od 1,5 milijuna noćenja, što je više nego ikad. Tako je u prvih deset mjeseci, Zagreb ostvario rezultate gotovo kao cijele 2014. godine. Najbrojniji su gosti iz Južne Koreje, Njemačke, SAD-a, Italije i Španjolske.

ZAGREB – Od 13 n-zagorske županije. Naime, u Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika, u Zagrebu je održana svečana dodjela strukovnih nagrada i priznanja Menadžer godine 2015. najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima. Dodijeljeno je ukupno 13 nagrada u 9 kategorija, od čega su čak četiri otišle na područje Krapinsko-zagorske županije. Nagrada za životno djelo uručena je Ivici Cerovečkom iz krapinske Kotke. Najbolji menadžer u kategoriji srednjih poduzeća je Anđelko Švaljek, direktor Regeneracije iz Zaboka. Za najboljeg mladog menadžera izabran je Stjepan Mihalić mlađi iz krapinske tvrtke Limovi i konstrukcije, kojem je nagradu uručio prošlogodišnji lauerat, Matija Hršak također iz krapinske tvrtke M.I. Hršak. Direktor Gotra logistike iz Druškovca Humskog Gordan Javorić proglašen je menadžerom godine u kategoriji malih poduzeća.

VARAŽDIN – Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrižja ulice Augusta Cesarca, Petra Preradovića i Kolodvorske ulice u Varaždinu, u tom je dijelu Varaždina do 18. prosinca uspostavljena privremena regulacija prometa. Radi se na uklanjanju postojećih zelenih otoka, asfaltiranju površine i postavljanju elastične zaštitne ograde uz desni rub prometnice, kao i zaštite od izlijetanja vozila. Uredit će se i uzdignuta ploha s pješačkim prijelazom, što će znatno usporiti promet i učiniti to raskrižje sigurnijim za sve sudionike, kaže varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je danas obišao radove. Rekonstrukciju financira Grad Varaždin s 317 tisuća kuna.

ZAGREB – Klizačko natjecanje Zlatna pirueta održat će se od 2. do 5. prosinca 2015. godine u Ledenoj dvorani Doma sportova. I ove godine među natjecateljima će biti osvajači europskih, svjetskih i olimpijskih medalja. Zlatna pirueta ove godine održat će se 48. put zaredom, a nastupit će reprezentacije iz Rusije, SAD-a, Italije, Francuske te Japana. Hrvatska će nakon 40 godina imati predstavnike u natjecanju parova.

RADOBOJ – Na pripremi turističkih projekata u cilju razvoja turizma, te gastronomske i enološke ponude Radoboja i Zagorja kontinuirano radi Općina Radoboj. Jedan od takvih turističkih projekata je i projekt “Hiža zagorskih štrukli” u samom centru Radoboja. Nakon što su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi vezani uz postojeći objekt kojeg se rekonstrukcijom želi prenamijeniti u željenu turističku uslugu krenulo se sa pripremom projektne dokumentacije koja će se aplicirati na dostupne izvore financiranja. Rekonstrukcijom postojećeg objekta u objekt ugostiteljskog sadržaja želi se prikazati i njegovati stara tradicija pripreme različitih vrsta zagorskih štrukli. Predviđenom rekonstrukcijom interijer bi pratili izložbeni elementi koji bi prikazivali sam proces pripreme i pečenja štrukli, uz mogućnost održavanja radionica kulinarstva za sve posjetitelje.

ZAGREB – Zagrebačka ustanova za Upravljanje sportskim objektima, ove godine sudjeluje u programu manifestacije „Advent u Zagrebu“. Tako će ova Ustanova od 1. do 31.prosinca svojim bogatim programom građanima grada Zagreba i njegovim brojnim posjetiteljima stvoriti što ljepši predblagdanski ugođaj, te u tom razdoblju daruje poseban adventski popust od 20 %, na ulaznice za bazene i klizališta.

ČAKOVEC – Posljednji je dan mogućnosti prijave za učeničke stipendije djeci hrvatskih branitelja za učenike srednjih škola Međimurske županije. Stipendije za školsku godinu 2015./2016. u iznosu od tri tisuće kuna dodjeljuju se djeci umrlih, zatočenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, djeci hrvatskih ratnih vojnih invalida i djeci nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s prebivalištem u Međimurskoj županiji. Prijave se podnose županijskom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. Podsjetimo, u prošloj školskoj godini dodijeljeno je 86 stipendija za djecu hrvatskih branitelja u ukupnom iznosu od 258 tisuća kuna.

ZAPREŠIĆ – Promocija prve monografije o gradu Zaprešiću bit će održana večeras u velikoj dvorani tamošnjeg POU od 19,00 sati. Ova publikacija izdana na 260 stranica daje pregled razvoja Zaprešića, kao i gospodarsku, povijesnu, kulturnu i prirodnu baštinu grada te rad brojnih udruga i ustanova, održavanja manifestacija te pregled sportskih i rekreacijskih sadržaja. U glazbenom dijelu programa, večeras će nastupiti glazbenici koji su zastupljeni u spomenutoj monografiji „Zaprešić“.

KOPRIVNICA – Šezdeset godina djelovanja transfuzijske službe obilježeno je u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“. Kao početak službe navodi se 1955. godina kad je osnovan Kabinet za transfuziju. Danas, Odjel za transfuzijsku medicinu obavlja poslove ispitivanja, kontrole i nabave krvi i krvnih pripravaka, transfuzije i promoviranje dobrovoljnog davanja krvi. U sklopu obilježavanja 60. obljetnice održana je prezentacija „Povijest razvoja transfuzijske djelatnosti u Koprivnici“ gdje je dan pregled povijesti transfuzije u svijetu i Hrvatskoj, te potom i detaljniji razvoj transfuzijske službe u koprivničkoj bolnici.

VARAŽDIN – Privremena regulacija prometa, uspostavljena je zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrižja ulice Augusta Cesarca, Petra Preradovića i Kolodvorske ulice u Varaždinu, do 18. prosinca. Promet se od 7,00 do 17,00 sati na tom prostoru odvija uz ograničenje brzine kretanja na 30 km/h. O uređenju parkirališta i prometnice na spoju Kolodvorske, Cesarčeve i Preradovićeve ulice, danas prijepodne javnost će izvijestiti predstavnici Policijske uprave varaždinske.

LOBOR – Zajedničko obilježavanje 3. prosinca – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom organizira Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom. Tom prilikom će udruge osoba s invaliditetom predstaviti svoj rad i napore koje ulažu da bi svojim članovima poboljšale kvalitetu življenju i omogućile socijalnu integraciju, te kako bi se lokalna zajednica senzibilizirala s potrebama osoba s invaliditetom te unaprijedila suradnja između predstavnika lokalne vlasti i nevladinih organizacija. Obilježavanje će biti održano u četvrtak, 3. prosinca, u Društvenom domu u Loboru.

loading