Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 01.11.2018.

Posted in Vijesti

VELIKO TRGOVIŠĆE – Vijence ispred rodne kuće prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana, u Velikom Trgovišću, povodom blagdana Svih svetih, u četvrtak 1. studenog 2018. godine položili su članovi HDZ-a Krapinsko-zagorske županije na čelu sa predsjednikom Žarkom Tušekom, članovima Predsjedništva HDZ-a, pomoćnikom glavnog tajnika HDZ-a Stjepanom Adanićem, te gradonačelnikom i predsjednikom Gradske organizacije HDZ-a Zaprešića Željkom Turkom.

VARAŽDIN – Svetu misu u crkvi Dobrog Pastira u Varaždinu, 1. studenog 2018. godine, na svetkovinu Svih svetih, s početkom u 15,00 sati, predvodit će varaždinski biskup Josip Mrzljak. Nakon euharistije uslijedit će procesija prema središnjem križu na Gradskom groblju u Varaždinu uz molitvu za pokojne i blagoslov grobova.Na Dušni dan, u petak 2. studenog biskup Mrzljak će slaviti svetu misu u 9,00 sati u Varaždinskoj katedrali, već tradicionalno s nakanom za pokojne i nestale hrvatske branitelje i policajce.

ZAGREB – Do 4. studenog 2018. godine prema zonama glavnih gradskih groblja, Mirogoj , MIroševec i Markovo polje,  kao i manjim lokalnim grobljima, linije javnog gradskog prijevoza putnika prometuju prema potrebi  te su pojačane s dodatnim kapacitetima ZET vozila. Na dan 1. studenog 2018., primjenjivat će se posebna organizacija prijevoza prema glavnim gradskih grobljima.

ZAGREB – Ponovno je odgođeno zatvaranje  rotora Remetinec za sav promet sa 30. studenog na 15. prosinca 2018. godine. Podsjećamo, već mjesecima je rotor zatvoren za javni gradski prijevoz odnosno tramvaje te se grade obilazne ceste, ovaj zahtjevni građevinski projekt, prema najavama iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. Izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet  trajat će do 30. siječnja 2020. godine.

ČAKOVEC – Grad Čakovec, raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2018./2019. za što je u proračunu osigurano 2,5 milijuna kuna. Stipendija za studente koji studiraju u Čakovcu iznosi 300 kuna mjesečno, Varaždinu 400, a u svim ostalim gradovima u Hrvatskoj i inozemstvu 800 kuna mjesečno. Rok za prijavu je do 6. studenog.

KOPRIVNICA – BicKo sustav, prvi javni servis za prijevoz biciklima u Gradu Koprivnici, od nedjelje, 4. studenog 2018. godine više se neće moći koristiti jer kreće zimsko razdoblje koje će trajati do proljetnih mjeseci ili do poboljšanja vremenskih uvjeta. BicKo sustav je krajem rujna navršio pet godina od kada je pušten u funkciju te ima 254 zadovoljna korisnika koji su bicikle koristili 1.420 puta. Najposjećeniji BicKo terminal je kod željezničkog kolodvora u Koprivnici te kod Gradske tržnice.

BRAČAK – Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije organizira radionice koje će se do kraja studenog ove godine održati u Energetskom centru Bračak. Namijenjene su svim zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima u svrhu informiranja o digitalnom marketingu, društvenim mrežama, izradi web stranica te trade marketingu i distribuciji proizvoda. Trodnevna radionica će se održati u vremenskom periodu od 19.-23. studenog 2018. godine, a dvodnevna radionica od 26.-27. studenog 2018. godine u Energetskom centru Bračak. Prijave su u tijeku, a više informacija o istima zainteresirani mogu pronaći na web stranici Poduzetničkog centra.

ZAGREB – Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije proslavila je 20. obljetnicu djelovanja koncertom koji je održan u Zagrebu. Zajednica danas okuplja 182 udruge – folkloraše, tamburaše, kazališne amatere, zborske pjevače, plesače, puhačke orkestre. Na koncertu su sudjelovali Plesni klub „Megablast“, Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec, KUD „Januševec“, Tamburaško društvo „Ferdo Livadić“, „Cirkultura“, Baletni studio Jastrebarsko, Mješoviti pjevački zbor KUD-a „Ban Josip Jelačić“, Zelinsko amatersko kazalište „Zamka“, Folklorni ansambl Sveta Nedelja, „Sudar beat“, Vokalni ansambl „Milka Trnina“, Udruga „Štagalj“,  KUD „Preporod“, „Vitezovi Zelingradski“, Ansambl „Jane“ i Adalbert Turner Juci. Povelja Hrvatskog sabora kulture za izuzetna dostignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanje kulture uručena je predsjedniku Zajednice Zlatku Herčeku.

loading