Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 01.-02.06.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Vijeća Mjesnog odbora Folnegovićevo naselje i Mjesnog odbora Janko Matko organizirala su “Dane Folke”, trodnevnu kulturno-sportsko-zabavnu manifestaciju za sve uzraste  na igralištu OŠ Lovre pl. Matačića. Cilj manifestacije je promocija lokalnih udruga, plesnih skupina, dječjih vrtića, osnovnih škola, sportskih klubova te glazbenih sastava, a namijenjena je svim dobnim skupinama, sa svrhom poticanja kreativnosti, zdravog načina života, tolerancije i multikulturalnosti.

ZAGREB – Na Otoku Trešnjevka zagrebačkog Jaruna, uz podršku Grada Zagreba i zagrebačke Turističke zajednice i u organizaciji Pleter Chapter Croatia, održan je Treći Harley Davidson Rally, uz trodnevni bogati program povodom obilježavanja Dana grada Zagreba. Događaj je humanitarnog karaktera s namjerom prikupljanja sredstava za podršku Centru za rehabilitaciju u Sloboštini i zdravstveno-edukativnoj akciji Udruge P.I.N.K. life. Uz to rally je organiziran i s namjerom promicanja grada Zagreba i Hrvatske kao poželjne i otvorene moto turističke destinacije.

ČAKOVEC – Povodom Međunarodnog dana žena poduzetnica, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije, u suradnji s Međimurskom županijom i županijskom Obrtničkom komorom organiziralo je 5. sajam žena poduzetnica „Žena sam. Poduzetnica sam“. Sajam poduzetnica održan je u subotu, 1. lipnja 2019. godine u zgradi Scheier u Čakovcu. Cilj je dati jedinstvenu priliku ženama gospodarstvenicama prodavati i predstaviti svoje proizvode i usluge, pridonijeti uspješnijem tržišnom pozicioniranju žena poduzetnica na području Međimurske županije, učvršćivanje poduzetničkih mreža, stvaranje novih kontakata, razmjena novih saznanja i iskustava u poduzetništvu.

ZAGREB – Tradicionalno druženje roditelja, djece i odgajatelja u sklopu manifestacije 23. Dani dječjih vrtića grada Zagreba održano je ove nedjelje, 2. lipnja na Bundeku. Okupilo se više tisuća mališana i odraslih iz 60 gradskih i 70 privatnih i vjerskih zagrebačkih vrtića, koje pohađa preko 37, 5 tisuća mališana.- Ovo je prilika da više od 1.600 djeca zajedno s odgajateljima pokažu što rade i što su naučila u dječjim vrtićima te time na neki način obilježavamo i kraj pedagoške godine- rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Zagreb i po pitanju predškolskog odgoja i obrazovanja već godina prednjači i može biti primjer drugima jer upravo ulaganje u djecu i mlade naša je budućnost, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Inače, ovogodišnji 23. Dani dječjih vrtića grada Zagreba započeli su otvorenjem izložbe dječjih radova iz 100 dječjih vrtića koji su na dar dobili drvene tradicijske igračke u  sklopu višegodišnjeg projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ zagrebačkog Etnografskog muzeju i Radija Kaj.

ZAGREB – Ured za upravljanje u hitnim situacijama organizirao je ove subote, 1. lipnja 2019. godine vježbu postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba na Zagrebačkom Velesajmu ispred paviljona 12. U vježbi  pod nazivom „Novi Zagreb 2019.“ su uz postrojbe civilne zaštite specijalističke namjene i postrojbe civilne zaštite opće namjene Gradskih četvrti Novi Zagreb – istok, Novi Zagreb – zapad, Brezovica, Trnje i Trešnjevka – jug, sudjelovati i Policijska uprava zagrebačka, zagrebački Nastavni zavod za hitnu medicinu, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Ravnateljstvo civilne zaštite – područni ured Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba „Dr. Andrija Štampar“, Gradsko društvo Crvenog križa, Gorska služba spašavanja – Stanica Zagreb, Zagrebački speleološki savez, Zagrebački radio-amaterski savez i udruge za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP. Cilj vježbe je daljnje unapređenje koordinacije rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa na području Grada Zagreba.

ZAGREB –  Udruga P.I.N.K. – life obilježila je u subotu, 1. lipnja 2019. godine Dan plave zvijezde. Riječ je o zdravstveno-edukativnom događanju koji je u Hrvatskoj obilježen treću godinu zaredom, a cilj mu je jačanje svijesti kod građana o važnosti prevencije raka debelog crijeva te podrška oboljelima od raka debelog crijeva u njihovoj borbi protiv ove zloćudne bolesti. Program je održan na Trgu bana Jelačića, uz promociju zdrave prehrane.

PRELOG – 20. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske održan je u subotu, 1. lipnja 2019. godine, u prostorima sportsko rekreacijskog centra “DG-SPORT” Prelog.

ZAGREB – Povodom 19-te obljetnice stupanja na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, gradonačelnik  Milan Bandić, ove subote, 1. lipnja  obišao  je jedno od aktualnih gradskih gradilišta – gradilištu Žičare Sljeme. – Nema boljeg niti ljepšeg načina moje 19 obljetnice nego biti na gradilištu jedne od najvećih gradskih investicija, teške 560 milijuna kuna- rekao je gradonačelnik Bandić.Radovi se izvode u 4 faze; rekonstrukcija pruge Mihaljevac- Dolje, izrada projektne dokumentacije za žičaru, nabava opreme te izvođenje radova žičare. – Ovime ćemo na najljepši način vratiti Sljeme Zagrepčanima, a Zagrepčane na Sljeme- istaknuo je  gradonačelnik Bandić. Bit će to jedna od najmodernijih žičara u Europi, u čijoj će kabini biti mjesta za 10 osoba te će prevesti 1.500 ljudi na sat. Radovi bi trebali biti gotovi do polovice 2020. godine.

ZAGREB – Program naziva „Otvorena vrata Medvednice“ održan je u nedjelju, 2. lipnja 2019. godine na glavnom ulazu u Park prirode Medvednica, na Bliznecu. Tema događanja bila je dostupnost i inkluzivnost za sve posjetitelje zaštićenih područja.

DESINIĆ – Susret branitelja Antunovca iz Osijeka sa braniteljima iz općina Desinić, Hum na Sutli  te grada Pregrade, koji su sudjelovali u obrani Antunovca tijekom Domovinskog rata, održan je ove subote, 01. lipnja 2019. godine u Desiniću. U sklopu susreta održana je i prezentacija o ratnim danima, a predstavnicima općina i gradova te pojedincima uručene su svečane plakete. – Četrdeset i pet dragovoljaca iz Huma na Sutli, Desinića i Pregrade sudjelovalo je u obrani istoka Hrvatske u Antunovac kod Osijeka, a život za domovinu je dalo njih troje –  rekao je u izlaganju predsjednik Organizacijskog odbora susreta branitelja Antunovca, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Krapina Mladen Ptičar. Susretu su, uz predstavnike braniteljskih udruga i obitelji poginulih branitelja, prisustvovali i saborski zastupnik, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, izaslanik župana Osječko-baranjske županije, načelnik općine Antunovac Davor Tubanjski, načelnici Huma na Sutli i Desinića, Zvonko Jutriša i Zvonko Škreblin, general Stjepan Adanić.

KOPRIVNICA – Koprivnički Biciklistički klub Rotor krenuo je na tradicionalnu humanitarnu biciklističku vožnju duljine 480 kilometara. Sa željom da uživaju u svakom prijeđenom kilometru, gradonačelnik Jakšić je pri ispraćaju naglasio, kako je Koprivnica ponosna što ima ovakve ljude koji kroz sport prenose ime Koprivnice te pokazuju svoju humanu stranu. Tom prilikom predsjednik Kluba Hrvoje Tisaj uručio je predsjedniku Udruge Šegrtsko srce koprivničke Obrtničke škole Tomislavu Trstenjaku donaciju od 10 tisuća kuna, a istu će donaciju uručiti i mažoretkinjama u Čazmi. Put Čazme, Samobora i Postojne do krajnjeg odredišta Novigrada Istarskog, krenulo je 14 članova Biciklističkog kluba Rotor i njihovih prijatelja iz Austrije, Italije, Mađarske i Engleske.

ZAPREŠIĆ – Posjetitelji Zaprešić Open turnira, koji je održan na pješčanim terenima uz jezero Zajarki, mogli su uživati u  atraktivnim utakmicama, ali i raznovrsnom programu za sve koji vole dobru zabavu, opuštanje i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme.

ŽUMBERAK – Proslava 20. godine postojanja Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje održana je se u subotu, 1. lipnja 2019. godine u prostorijama Eko – centra Budinjak .

VARAŽDIN – Nakon što je u travnju ove godine U Općoj bolnici Varaždin  pušten u rad MR uređaj te nedavno potpisan ugovor s  HZZO-om,  prijave za narudžbe  za polikliničke pacijente na dijagnostičke pretrage počet će od ponedjeljka,  3. lipnja 2019. godine, priopćeno je iz bolnice. Pacijenti će se moći  naručiti od  ponedjeljka do petka od 11,00 do 14,00 sati, osobno, sa kopijom uputnice i povijesti bolesti s preporukom za pretragu MR na, šalteru RTG-a, u podrumu zgrade kirurgije. Telefon za informacije je 042/393-073 radnim danom od 12,00 do 13,30 sati.

loading