Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 01.02.2016.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Tradicionalno proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, upriličeno je u ponedjeljak u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.  Sportašica godine je Lucija Pokos, članica Atletskog kluba Sloboda , a sportaš godine grada Varaždina 2015. godine je Enes Garibović iz športskog Karate kluba Varaždin. Najbolja sportska muška ekipa je Hrvački klub „Vindija“, a ženska Stolnoteniski klub „Varaždin“.  Na svečanosti kojoj je nazočio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, dodijeljene su i nagrade za Sportaša i sportašicu godine kao i Sportsku ekipu godine u muškoj i ženskoj kategoriji kod osoba s invaliditetom. Također dodijeljena je i nagrada za najveću nadu varaždinskog sporta među sportašima i sportašicama, te priznanja, diplome i zlatne plakete Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.KRIŽEVCI – Tradicionalni prijem za novinare održao je danas gradonačelnik Križevaca Branko Hrg sa zamjenicima Tomislavom Katanovićem i Ivanom Vukom te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Križevaca Dragutinom Guzalićem. Gradonačelnik Hrg zahvalio je novinarima na praćenju rada križevačke Gradske uprave te programa i aktivnosti koje se provode u Križevcima. Hrg je istaknuo kako je suradnja lokalnih samouprava s lokalnim medijima bitna jer građani na taj način dobivaju potrebne informacije o svemu što se radi i događa. Poželio je svima uspješnu godinu te najavio kako je ovo značajna godina za Križevce jer nas očekuje otvorenje velikih i značajnih razvojnih projekata. Među ostalim najavio je otvorenje brze ceste do Križevaca za Dan grada, 24. travnja 2016. godine.

ZAGREB – Tri godine nakon što su završene prve dvije,  danas su nastavljeni radovi na izgradnji još tri fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Fontane, koje su nerijetko bile predmet rasprave u Gradskoj skupštini, postale su zagrebačka turistička atrakcija, a trebale bi biti gotove najkasnije do srpnja ove godine. I dok je za izgradnju prve dvije fontane 2012. godine izdvojeno 18 milijuna kuna, nove tri fontane bit će nešto jeftinije. Kako je rekao zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić za tri fontane izdvojit će se 24,5 milijuna kuna. Nove fontane bit će posebne jer će se opskrbljivati vodom iz podzemnog potoka. Fontane je projektirala arhitektica Helena Paver Njirić, a uz bazene bit će izgrađen i amfiteatar. Kako će izgledati tkz „Bandićeve“ fontane građani mogu vidjeti na samom gradilištu gdje je i postavljena informativna ploča.

ZAGREB – Vodosprema Cerje, druga po veličini u Gradu Zagrebu, volumena 10 tisuća kubnih metara vode zajedno s pripadajućim magistralnim cjevovodima, dvjema komorama te precrpnom i klor stanicom kao i svim ostalim pripadajućim prostorijama rano jutros puštena je u rad. Uz vodospremu izgrađeni su i gotovo 13 kilometara dugi magistralni cjevovodi Jelkovec – Ivanja Reka i Ivanja Reka – Cerje te je postavljen mjerno regulacijski uređaj na Čulinečkoj čime je omogućeno stavljanje objekta u punu funkciju. Radi se o vrlo značajnoj gradskoj investiciji, u ukupnom iznosu od 94 milijuna kuna, čime su građani istočnog dijela Zagreba i šire dobili sigurniju i kvalitetniju opskrbu vodom, naglašava zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

ČAKOVEC – Program 52. Međimurskog fašnika predstavili su danas u čakovečkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i direktorica Turističkog ureda TZ Čakovca Boška Ban Vlahek. Manifestacija  će se održati ovog vikenda, točnije u subotu 6. veljače u 10,00 sati, kada kreće dječja povorka, a u nedjelju 7. veljače u 15,00 sati će se kao kruna fašničkih događanja održati povorka tradicijskih i svjetovnih fašničkih maski i običaja. Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač najavljuje da će u povorci sudjelovati i gosti iz Ptuja, Zagreba, Ivanca i ostalih susjednih gradova i županija. Direktorica TZ Boška Ban Vlahek ističe da se u dječjoj povorci očekuje 700- tinjak djece, a u velikoj tradicijskoj više od tisuću maskiranih sudionika.

ZAGREB – Čestitku povodom osvajanja brončane medalje na Europskom rukometnom prvenstvu, igračima, izborniku i stručnom stožeru te vodstvu Hrvatskog rukometnog saveza, uputio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. „Bravo Kauboji ! Čestitam vam na velikoj pobjedi, na europskoj bronci i izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo! Potvrdili ste da je stvorena nova pobjednička generacija hrvatskog rukometa koja posjeduje sve one kvalitete koje krase velike momčadi svjetskog sporta. Čestitam vam na tome i želim vam sreću na Olimpijskim igrama u Riju ove godine, a mi ćemo, kao i inače, biti vaši najvatreniji navijači !“ stoji u čestitki zagrebačkog gradonačelnika.

ZAGREB – Zagrebačka županija dodijelit će milijun i 150 tisuća kuna za rad Društva Crvenog križa Zagrebačke županije u 2016. godini. Sredstva će se dodijeliti na temelju ovogodišnjeg Programa rada za Društva Crvenog križa Zagrebačke županije koji, između ostalog, obuhvaća zdravstveni program, program socijalne skrbi, službu traženja, plan za realizaciju mjera zaštite i spašavanja te druge planove i projekte. Županijsko Društvo Crvenog križa okuplja osam gradskih društava koji djeluju na području gradova Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Zaprešić, Vrbovec te na području okolnih općina.

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija bila je domaćin 12. sjednice Izvršnog i nadzornog odbora Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa. Članove platforme pozdravio je zamjenik župana Ivan Pal, a potom su pogledali novi promotivni film „Podravina i Prigorje na dlanu“ te se upoznali s turističkim sadržajem i atrakcijama Koprivničko-križevačke županije. Na sjednici se razgovarao o sastanku s Hrvatskim forumom za urbanu sigurnost te produljenju ugovora za održavanje web stranica i vođenja financija Platforme. Platformu hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa osnovali su predstavnici 10 županija i pet gradova s ciljem smanjenja rizika od nastanka katastrofe te izgradnje funkcionalnog sustava zaštite i spašavanja u Hrvatskoj.

KRAPINA – Aktivnosti posredovanja za zapošljavanje u turističkoj sezoni na moru za 2016. godinu provodi Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina. Poslodavci s priobalja dolaze predstaviti svoje tvrtke i potrebe za sezonskim radnicima. Nezaposlene osobe o mogućnostima i uvjetima rada u njihovoj tvrtki, danas će tako informirati predstavnici tvrtke iz Lopuda te obaviti selekcijski intervju s osobama zainteresiranim za sezonsko zapošljavanje. Slobodna radna mjesta nude se na poslovima: sobarice, pomoćne radnice, recepcionarke, referentice u turističkoj agenciji, kuharice pekarice, konobarice, kozmetičarke.

ČAKOVEC – Dječje vijeće Grada Čakovca u siječnju je održalo posljednju sjednicu dječjih vijećnika u mandatu 2014./2015. i prvu sjednicu vijećnika u mandatu 2016./2017. Sjednici su uz dosadašnje vijećnike prisustvovali i novi vijećnici, kao i ravnatelji osnovnih škola Grada Čakovca. Na sjednici je za novog dječjeg gradonačelnika Čakovca izabran učenik OŠ Ivanovec Lovro Horvat. Uz provedbu projekata „I životinje su moji prijatelji“, „Čitajmo svi, veliki i mali“, „I ja bih na more“ i dr., vijećnici će sudjelovati u brojnim susretima i edukacijama, a također će volontirati u Caritasovom domu „Antun Bogdan“, na odjelu pedijatrije u Županijskoj bolnici i u Azilu za životinje.

VARAŽDIN – Tradicionalno proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, bit će upriličeno večeras  u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Prvi put priznanja najboljim varaždinskim sportašima dodijeljena su 1954. Godine, a nakon nekoliko stanki, od 1967. godine nadalje dodjela nagrada najboljim sportašima Grada Varaždina organizira se bez prekida. Početak večerašnje svečanosti bit će u 18,00 sati.

loading