Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 01.03.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Od 1. ožujka 2017. godine, u Velikoj Gorici i Zaprešiću, te općinama Bistra, Klinča Sela, Luka i Stupnik uvodi se, kao i u Zagrebu, karta za četiri kune za polusatnu vožnju na linijama gdje ZET obavlja javni gradski prijevoz. Na taj način, kako je rekao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, učinio se korak bliže prema jedinstvenoj tarifnoj uniji za integrirani promet za grad Zagreb, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju. Dio sredstava od 43 milijuna kuna za ovaj projekt bit će nadoknađen povećanom prodajom karata , dok će se drugi dio namiriti iz povećanja efikasnosti ZET-a.

STUBIČKE TOPLICE – Svečanim otvorenjem vrtnog paviljona ispred  Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice jučer je započeo još jedan investicijski ciklus u zgradi Maksimilijan. Radi se o drugom katu objekta koji će do sredine svibnja biti uređen i opremljen kao zasebna hotelska jedinica sa 4 zvjezdice i ukupno 50 novih kreveta, sa posebnom recepcijom, ulazom i wellnessom, što će znatno doprinijeti daljnjem razvoju zdravstvenog turizma na području Krapinsko-zagorske županije, ističe ravnatelj bolnice Davor Gredičak. Vrijednost investicije je 6 milijuna kuna, te će se novi kapaciteti i sadržaji Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice ponuditi na tržištu, naglašava župan Željko Kolar, a Krapinsko-zagorska županija spremna je preuzeti ulogu lidera zdravstvenog turizma na državnoj razini. Jučer je održana i sjednica Upravnog vijeća bolnice na kojoj je Davor Gredičak ponovno izabran na mjesto ravnatelja.

ZAGREB – Tržnicu Špansko i tamošnji Dom zdravlja te mjesni odbor „Matija Gubec“ u GČ Stenjevec ove srijede, 1. ožujka  obišao je  predsjednik zagrebačke  Gradske skupštine Andrija Mikulić. Razlog je dugo očekivano natkrivanje i uređenje  tržnice te najavljena obnova objekta Mjesnog odbora kao i nadogradnja i uređenje Doma zdravlja Špansko. Ovo je kontrola izvršenja gradskog proračuna, posebice u dijelu amandmana HDZ-ovih zastupnika za lokalnu samoupravu. Za Tržnice Zagreb to je 10 milijuna kuna, a uz natkrivanje i uređenje tržnice Špansko tu su još tržnice  Kvatrić i Dubrava, rekao je  predsjednik Gradske skupštine Zagreba Andrija Mikulić. Zastupnici HDZ- a podnijeli su i amandman težak 12 milijuna kuna za rekonstrukciju Doma zdravlja Špansko, gdje će se uz nadogradnju, tražiti i premještanje ginekološke ordinacije s prvog kata u prizemlje, te nadopunu zdravstvenih usluga kao što su laboratorijske pretrage, snimanja i slično.

ZAGREB – U povodu Dana civilne zaštite, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije ugovore o dodjeli 2.992.000 kuna. „Svakodnevno se suočavate s brojnim opasnostima i svojom stručnošću hrabro reagirate na najbolji način, umanjujući ljudske i materijalne gubitke. Stoga smatram da nema boljeg načina da obilježimo vaš dan nego da vam osiguramo preduvjete da nastavite sa svojim besprijekornim radom“, istaknuo je župan Stjepan Kožić čestitajući Dan civilne zaštite. Zagrebačka županija financira sustav zaštite od požara sa 2.842.000 kuna koje su dodijeljene Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije. 80.000 kuna dodijeljena su županijskom Društvu Crvenog križa za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova. Za redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Samobor dodijeljeno  je 25.000, a isti iznos dobit će i stanica Zagreb. Osigurana su i sredstva za sufinanciranje programa obuke potražnih pasa u iznosu 20.000 kuna.

ZAGREB – Redovna ZET-ova usluga BoB – biciklom na autobus, jutros je predstavljena na terminalu Mihaljevac. Ova usluga omogućuje prijevoz bicikala autobusom na linijama 102, 103 i 140 te je na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prema odluci Gradske skupštine, osigurana za razdoblje od 1. ožujka od 1. studenoga. Prijevoz bicikala je besplatan uz valjanju putnu kartu.

ZAGREB – Foto natječaj „Volim svoju županiju“ organizira Hrvatska zajednica županija, uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba. Radi se o natječaju za najbolju viralnu fotografiju, točnije fotografiju koja ima najviše dijeljenja na društvenim mrežama i fotografiju s najviše lajkova, a koja uključuje zanimljive detalje u kombinaciji s prirodnim ljepotama, kulturom i prirodnom baštinom s područja svih županija i grada Zagreba.Cilj natječaja, koji je otvoren od 1. ožujka do 7. travnja  je probuditi regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake županije te potaknuti umjetnike amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima svojih županija.

KRAPINA –  Natječaj za dodjelu potpora za povećanje poljoprivredne proizvodnje na području Krapinsko-zagorske županije u 2017.godini raspisao je župan Željko Kolar. Potencijalni korisnik treba biti upisan u Upisnik kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva, a ulaganje se mora odnositi na primarnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda.Visina potpore po korisniku iznosi do 50 tisuća kuna, a maksimalno do 75% od ukupno prihvatljivih aktivnosti. Vrijednost ulaganja za koje se traži potpora mora iznositi minimalno 15 tisuća kuna. Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je do 31. listopada 2017. godine, odnosno do utroška osiguranih sredstava.

IVANIĆ GRAD – Uskoro počinju radovi na dogradnji Specijalne bolnice Naftalan. Nakon što je Zagrebačka županija odobrila zaduženje, danas je potpisan ugovor o kreditiranju između bolnice i Zagrebačke banke. Kreditom od 28 milijuna kuna dogradit će se i urediti dvorana za medicinsku gimnastiku, bolnička kuhinja i bolnički restoran, polivalentna dvorana , teretana i fitness centar.  Kako je rekao ravnatelj SB Naftalan  Goran Maričić rok otplate je 11 godina, uz 2 godine počeka i 2 godine korištenja kredita s nepromjenjivom kamatnom stopom od 2,4 posto godišnje.  Drugu fazu radova, kako je istaknuo župan Stjepan Kožić, sa 10 milijuna kuna podržala je u ovogodišnjem proračuna i Zagrebačka županija. Svi radovi trebali bi biti završeni do 2019. godine. U tijeku su i radovi na vanjskom bazenu koje financira iz vlastitih sredstava sama bolnica. Inače, prva i druga faza dogradnje i uređenja Naftalana dio su velikog megaprojekta čija se vrijednost procjenjuje na oko 80 milijuna kuna.

KOPRIVNICA – Održana je radionica „Humanost i pravda izvan materijalnog“ u sklopu projekta Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice „SuPER sigurni u prometu“ koji je usmjeren mladim vozačima. Cilj projekta je stjecanje znanja o pravilnom ponašanju tijekom vožnje kod mladih, podizanje svijesti kod donositelja odluka i svih dionika u prometu u Koprivničko-križevačkoj županiji, te potrebi zaštite mladih od stradavanja u prometu i povećanja prometne kulture mladih u Podravini i Prigorju. Ovoga puta radionici su nazočili članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije predvođeni predsjednicom Vericom Rupčić te predsjednikom Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije Stjepanom Peršinom.

VARAŽDIN/ZALAEGERSZEG – Izaslanstvo Varaždinskih baroknih večeri predvođeno ravnateljem Davorom Bobićem boravilo je posljednjeg dana veljače u mađarskom gradu Zalaegerszegu. Varaždinci su se susreli sa zamjenicom gradonačelnika Zalaegerszega Martom Tolvaj i njenim suradnicima, te razgovarali o suradnji koja će uslijediti idućih mjeseci. Zemlja partner 47. Varaždinskih baroknih večeri je Mađarska, a grad Zalaegerszeg varaždinski je grad prijatelj, pa je bilo riječi o obnovi suradnje, posebice na području kulture.  Susretu u Mađarskoj nazočio je i Dinko Šokčević, ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu.

loading