Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 01.03.2018.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – U Tehnološko-inovacijskom centru u Čakovcu u četvrtak 1. ožujka 2018. godine objavljeno je da je Međimurska županija dobitnik novog priznanja britanske publikacije Financial Times Magazina, koji je Međimursku županiju svrstao među TOP 10 malih regija Europe za strategiju privlačenja stranih investicija. O toj su govorili župan Međimurske županije Matija Posavec, direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e Sandra Polanec Marinović i pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović.

JASTREBARSKO – Novouređeni i novoopremljeni medicinsko-biokemijski laboratorij Doma zdravlja Zagrebačke županije ovog četvrtka, 1. ožujka 2018. otvoren je  u Ispostavi Jastrebarsko. Radi se o najsuvremenijoj medicinsko laboratorijskoj opremi u Hrvatskoj, gdje pacijenti mogu obaviti sve vrste pretraga, naglasio je ravnatelj županijskog Doma zdravlja Većeslav Bergman. Ukupna investicija iznosi 437.000 kuna, koju su po pola podijelili, županijski Dom zdravlja iz vlastitih sredstva i Zagrebačka županija  iz decentraliziranih sredstva proračuna, istaknula je zamjenica župana Nadica Žužak.

KRAPINA – S obzirom da su ovih dana i u pojedinim brdskim dijelovima Krapinsko-zagorske županije uvjeti gotovo identični kao i u Lici i Gorskom kotaru, gdje situaciju olakšava vojska, a u Zagorju se jedinice lokalne samouprave same bore s posljedicama snijega, zbog kojeg su pojedina naselja odsječena, HNS-ova saborska zastupnica Marija Puh Vladi RH, ministarstvima prometa, regionalnog razvoja i financija te Hrvatskim cestama danas, 01. ožujka 2018. godine, uputila je dopis u kojem traži financijsku pomoć. – U nekim općinama zbog otežane situacije već sada su potrošeni godišnji proračuni predviđeni za održavanje cesta, stoga tražim da se i Zagorju izađe u susret, kao što se izašlo Lici i Gorskom kotaru – naglašava Marija Puh. DONJA STUBICA – Svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske, održava se danas, 01. ožujka 2018. godine u Donjoj Stubici.  Uz čestitke, predsjednik županijskog Stožera, zamjenik župana, Anđelko Ferek Jambrek je pohvalio sve pripadnike Civilne zaštite. –  Iako, na sreću, nije bilo potrebe za većim intervencijama, oni će u slučaju potrebe brzo i pravodobno reagirati i profesionalno odraditi posao – ističe Ferek Jambrek. To je potvrdio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, ističući posebno posljednjih nekoliko dana, kada su se sve službe dokazale na snijegom zametenom terenu. Sudionike svečanosti je pozdravila i čestitala im saborska zastupnica Marija Puh. Svoje su aktivnosti u 2017. godini na skupu predstavili predstavnici županijskog Društva Crvenog križa, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Krapina i Županijskog Centra 112, Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Krapina, Policijske uprave Krapinsko-zagorske, županijske Vatrogasne zajednice i Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije.

VARAŽDIN – Međunarodni dan civilne zaštite, 1. ožujka, obilježen je svečanom sjednicom stožera Civilne zaštite Varaždinske županije i Grada Varaždina, u Skupštinskoj dvorani Županijske palače. Svečana sjednica tako je okupila vodstvo i 23 člana stožera, predstavnika operativnih snaga koje djeluju u slučaju ugroze. Osim organiziranja izvanrednih mjera zaštite od poplave prošle jeseni, srećom, nije bilo drugih težih situacija, ali se redovno testira spremnost svih službi za slučaj ugroze pa se može zaključiti da je sustav civilne zaštite na području Varaždinske županije organiziran i djeluje na vrlo visokoj razini, rekao je zamjenik župana Robert Vugrin. Upravo iz tog razloga za potrebe civilne zaštite Varaždinska županija godišnje izdvaja 1,9 milijuna kuna.rvtaskoj se obilježava od 1992 godine Inače, stožeri Civilne zaštite grada Varaždina  i Varaždinske županije imali su namjeru za Međunarodni dan civilne zaštite prezentirati mogućnosti djelovanja i opremu operativnih snaga, no smotra planirana za danas na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu, odgođena je zbog izuzetno niskih temperatura.

KOPRIVNICA – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite jutros, u četvrtak, 1. ožujka 2018. godine, održana je radna sjednica Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. Tom prilikom predstavljena je procjena rizika sigurnosti u Republici Hrvatskoj te Koprivničko-križevačkoj županiji, a pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić kaže kako su u Koprivničko-križevačkoj županiji najznačajniji rizici od oluja i klizišta. Bez obzira na veliki sustav civilne zaštite, u Koprivničko-križevačkoj županiji sve funkcionira u najboljem redu, ističe zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić. Na sjednici Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije najavljeno je i osposobljavanje članova Stožera, koje će se održati 19. ožujka u sjedištu Županije.

KOPRIVNICA – U sjedištu Koprivničko-križevačke županije danas, u četvrtak, 1. ožujka 2018. godine, održana je redovna konferencija za medije čelnika Županijske uprave. Predstavljene su aktivnosti i projekti koji se provode i provodit će se u zdravstvu Koprivničko-križevačke županije, koje je, prema riječima župana Darka Korena, najaktualnije. Koren je rekao kako su započeli radovi u projektu „POZDRAV – poboljšanje primarne zdravstvene zaštite“, vrijednom 8,3 milijuna kuna koji obuhvaća uređenje dislociranih ambulanti županijskog Doma zdravlja, a projektom će se nabaviti i medicinska oprema vrijedna pet milijuna kuna. Župan Darko Koren konferenciji za medije istaknuo je kako je koprivnička Opća bolnica „Doktor Tomislav Bardek“ ostvarila najbolji poslovni rezultat u 2017. godini u skupini općih bolnica u Hrvatskoj i to nakon godina poslovanja s negativnim predznakom.

ZAGREB – Raspisan je natječaj za prikupljanje pisanih ponuda za zakup poslovnih prostora u gradu Zagrebu. Radi se o 36 prostora u raznim dijelovima grada od  Podsuseda, Trnja, Gornjeg i Donjeg Grada do Medveščaka i Sesveta, s mogućnošću raznih djelatnosti. Detaljne informacije o prostorima i uvjetima dostupne su na mrežnoj stranici grada. Grad Zagreb će zakupnicima dozvoliti minimalna ulaganja potrebna za obavljanje ugovorene djelatnosti, bez prava na povrat uloženih sredstava od Grada Zagreba u trenutku utvrđivanja vlasništva drugih osoba, kada i prestaje zakup poslovnog prostora. Rok za dostavljanje pisanih ponuda je 14. ožujka.

ZAGREB – Započela je priprema sanjkališta na livadi na Cmroku. Dva snježna topa spuštena su sa Sljemena, tako da će sve zagrebačke klince i one koji se tako osjećaju u petak, 2. ožujka ujutro, ako sve bude teklo prema planu i vremenski uvjeti budu povoljni, dočekati spremno sanjkalište.

BISTRA – Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra primila je donaciju vrijednu 112.000 kuna kojom je jedna od njezinih soba opremljena posebnim krevetima i madracima najnovije tehnologije prilagođenima skrbi za najteže bolesnike. Antidekubitalni terapeutski madraci namijenjeni su pacijentima koji zbog nemogućnosti samostalnog kretanja provode cijeli dan u ležećem položaju, a zahvaljujući svojim karakteristikama omogućit će im najkvalitetniju njegu. Ova specijalna bolnica jedina je ustanova u Hrvatskoj koja najtežim pacijentima pruža potrebnu liječničku skrb 24 sata dnevno, a njezini su pacijenti 104 osobe u dobi od 3 mjeseca do 46 godina.

KOPRIVNICA – Održan je sastanak vezan uz pripremu projekta „Obrazovanjem do većih mogućnosti za zapošljavanje Roma“ kojem je, uz predstavnike brojnih institucija iz Koprivničko-križevačke županije, prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Nastavak je to suradnje koja je započela na edukaciji Swiss Aid, gdje su se predstavnici Udruge Roma Koprivničko-križevačke županije „Korak po korak“ s ravnateljicom koprivničke knjižnice Dijanom Sabolović-Krajinom pripremali za natječaj koji će se raspisati u sklopu švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Planirana vrijednost projekta je 1,5 milijuna kuna, a predviđeno trajanje 24 mjeseca.

loading