Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 01.08.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB –  Ljetni mjeseci, sada već tradicionalno u Zagrebu su rezervirani za intenzivne radove na prometnoj infrastrukturi. U ovom trenutku na području grada aktivno je 110 gradilišta, a od sada će Zagrebačke ceste posao obavljati lakše uz nove strojeve. Za 5 valjaka i 3 finišera iz gradske blagajne izdvojeno je 6 milijuna i 700 tisuća kuna. Uz to, u tijeku je postupak nabave još 8 strojeva. Novi strojevi već danas će na cestu. Jutros su započeli radovi na rekonstrukciji Maksimirske od stadiona do okretišta Dubrava. Sljedećih 10 dana radit će se na dva prometna traka odnosno na gotovo 2 kilometra prometnice. Za vrijeme radova promet će se odvijati, prema privremeno postavljenoj regulaciji. Vrijednost radova je 3 milijuna kuna.

ZAGREB – Dugoselsku ulicu, na kojoj su izvođeni radovi na uređenju kolnika na dionici od Sesvetskog Kraljevca do granice sa Dugim Selom, rano jutros otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Odmah nakon otvorenja Dugoselske, gradonačelnik je otvorio radove na uređenju Maksimirske ceste, od Bukovačke do Avenije Gojka Šuška.

KRAPINA – Prijem za članove Nanbudo kluba Marija Bistrica koji su na Svjetskom prvenstvu u nanbudu u Španjolskoj osvojili 10 medalja priredili su danas u Krapini župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i predsjednica županijske Skupštine Vlasta Hubicki. Sportaši iz Marije Bistrice su na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj nastupali kao dio hrvatske reprezentacije koja je osvojila čak 17. medalja. Hrvatska reprezentacija osvojila je brojčano najviše medalja, a Petar Jakopec je sa osvojenih tri zlata, uz Kamerunca Célestina Tamleu Simoa, proglašen i najboljim natjecateljem kod seniora.

ZAGREB – Novi jeftiniji raspored odvoza miješanog komunalnog otpada u gradu Zagrebu na snazi je od danas, a Zagrepčani će promjenu osjetiti na računima za režije koji će na naplatu doći u rujnu. Za čak 91% građana smanjuje se broj tjednog odvoza otpada sa 3 na 2 ili sa 2 na jedan dok samo u užem centru grada ostaje kao i do sada tri puta tjedno. To znači da će građani plaćati manje račune, ali i da će imati obvezu na kućnom pragu provoditi selektivno razvrstavanje otpada.

ZAGREB  – Zagrebačka županija će dodijeliti 3milijuna i 622 tisuće kuna bespovratnih sredstava za 105 korisnika za potpore za poticanje razvoja poduzetništva u 2016. godini. Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika i za žene poduzetnice, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

ŠTRIGOVA – Pred međimurskom Općinom Štrigova milijunski je projekt. Naime, u suradnji s prijateljskom slovenskom općinom Razkrižje, Štrigova kreće u projekt priključenja na Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Razkrižje. Slovenska općina je izgradila kanalizacijski sustav s pročistačem za svoje područje pomoću sredstava fondova Europske unije i prije dvije godine ga stavila u pogon. Prijateljska suradnja dviju pograničnih općina iznjedrila je ideju da se kod izgradnje kanalizacijske mreže na području Štrigove ne gradi pročistač, već da se iskoristi kapacitet pročistača u Razkrižju. To će ujedno značiti i veliku financijsku uštedu, ali i predstavlja jedinstveni takav projekt u ovom dijelu Europe ukupne vrijednosti oko milijun eura.

ĐURĐEVAC – Grad Đurđevac pokrenuo je izgradnju propusta na vodotoku Obuhvatni kanal Đurđevac na dvije lokacije: Breščice i Jablanovac te na vodotoku Ivanjski kanal Đurđevac. Đurđevac je već uredio dva mosta u Suhoj Kataleni, a prošle je godine izgrađen i most preko Anskog kanala. Izgradnjom propusta uredit će se i prijelazi preko mostova koji su zbog dotrajalosti oštećeni i nisu sigurni za prijelaz. Nakon završetka radova poljoprivrednici će moći sigurno doći do svojih polja. Ukupna vrijednost radova iznosi 810 tisuća kuna; Grad Đurđevac financirat će 580 tisuća kuna, a Hrvatske vode 230 tisuća kuna. Radovi će biti gotovi do kraja ove godine.

KRAPINA – Godišnjica Vojno redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana Hrvatskih branitelja bit će obilježena u utorak, 2. kolovoza u Krapini. Događanje organiziraju županijske Udruge ratnih veterana „Gromovi“ i „Tigrovi“ i Klub veterana „Puma“, uz pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine. Središnja  svečanost  bit će održana na Starom Gradu u Krapini, s početkom u 18,20 sati. Na samom početku svečanosti, obitelji i djeca poginulih hrvatskih branitelja  zajednički će podignuti 5-metarski hrvatski stijeg na stup visok 18 metara. Uz osvrt na Vojnoredarstvenu operaciju „Oluja,“  pozdrave organizatora i gostiju, predviđeno je i druženje ratnih veterana i ostalih građana.

ČAKOVEC – Korupciju kao štetnu pojavu u društvu, prepoznala je Skupština Međimurske županije te je sukladno Nacionalnom programu za suzbijanjem korupcije donijela odluku o osnivanju Antikorupcijskog povjerenstva. Članovi povjerenstva su na svojoj prvoj sjednici za predsjednika izabrali Mladena Babića, a za zamjenika Dragutina Barleka. Na sjednici je dogovorena strategija rada te obveza donošenja Etičkog kodeksa o postupanju članova u radu Povjerenstva, kojeg će službeno potpisati na sljedećoj sjednici Antikorupcijskog povjerenstva. Njihov rad podržava i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji ističe da je u cilju suzbijanja korupcije Međimurska županija dala prijedlog Akcijskog plana suzbijanja korupcija za razdoblje od 2015. do 2017. godine, koji sadrži mjere suzbijanja korupcije sa ciljem jačanja odgovornosti i transparentnosti u radu predstavničkih i izvršnih tijela Županije.

VARAŽDIN – Na Sportskom centru „Sloboda“, kojim upravlja Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina,  u protekla su dva dana obnovljene oznake na atletskim borilištima. Oznake su posljednji put obnavljane 2005. godine, te ih je, da bi se održala razina kvalitete natjecanja, bilo potrebno obnoviti.  Vrijednost ovih radova procjenjuje se na oko 60.000 kuna, a iz vlastitih je prihoda financirala  Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

loading