Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 01.09.2015.

Posted in Vijesti

ČAKOVECU Čakovcu i Međimurskoj županiji danas je boravila potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Potpredsjednica Vlade i ministrica je održala radni sastanak u čakovečkoj Gradskoj upravi i u sjedištu Međimurske županije, gdje je s gradonačelnikom Čakovca Stjepanom Kovačem i županom Međimurske županije razgovarala o potrebama djece, posebice o izgradnji Regionalnog centra za osobe s teškoćama u razvoju koji će se nalaziti u Čakovcu i za koji je dovršena projektna dokumentacija. Potpredsjednica Vlade je potom prisustvovala otvorenju konferencije projekta „Za sretniju obitelj“, gdje je podijelila pakete sa sportskom i školskom opremom za 215 međimurske djece s teškoćama u razvoju. Također je naglasila kako će sva djeca slabijeg imovinskog statusa u novoj školskoj godini imati osiguran topli obrok.

KRAPINA – Radove na regulaciji i uređenju korita rijeke Krapinice u gradu Krapini obišli su danas župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić i gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović. Projekt regulacije i uređenja korita rijeke Krapinice vrijedan je 5 milijuna i 535 tisuća kuna te obuhvaća uređenje ukupno 914 metara vodotoka. Završetak radova planiran je za kraj 2015. godine.

ZAGREB – Kriški oblizeki, 18. Festival slastica Zagrebačke županije, manifestacija koju organizira Društvo naša djeca Vladimir Nazor Križ, predstavljena je u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije. Tradicionalna je to turističko-gospodarska manifestacija ujedno najstarija gastronomska manifestacija u Hrvatskoj. Festival ima i humanitarno-edukativni karakter, a kroz prodaju slastica osiguravaju se sredstava za poboljšanje kvalitete života djece na području Općine Križ. Od doniranih slastica odabrat će se najljepše i najukusnije u 4 kategorije – torte, kolači s kremom, čajni kolači te starinski slatki ili slani kolači.

KRAPINA – Ugovor za obnovu ambulante u Mariji Bistrici, u nazočnosti predsjednice Županijske skupštine, ujedno predsjednice Upravnog vijeća Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Vlaste Hubicki, potpisali su danas u ime izvođača Josip Hršak iz Krapine i Nada Dogan, ravnateljica županijskog Doma zdravlja. Radovi uključuju promjenu krovišta, zamjenu preostale stare stolarije novom PVC stolarijom, spuštanje stropa i uređenje vanjske fasade. Vlasta Hubicki tom prigodomk je naglasila da će se investicijom vrijednom 2.100.000 kuna povećati energetska učinkovitost zgrade, što će donijeti i veliku uštedu na troškovima grijanja te dodala da ju osobito veseli predviđen brzi završetak radova koji bi trebali biti završeni do kraja godine.

VARAŽDIN – Radni sastanak na temu nastavka projekta sufinanciranog prijevoza srednjoškolaca, održali su predstavnici  prijevoznika sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom, njegovim zamjenikom Alenom Kišićem te pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom. Župan Predrag Štromar istaknuo je kako se nastavlja sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca po istom modelu kao i prošle školske godine, što znači da će Vlada, odnosno Ministarstvo nastaviti sufinancirati prijevoz redovitih učenika srednjih škola, tako da bi se sa 75 posto sufinancirali redoviti učenici, a sa 100 posto redoviti učenici koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje.  Obveza roditelja će i nadalje biti participiranje s 100 kuna mjesečno za prijevoz autobusom, a 30 kuna za prijevoz vlakom, dok će razliku troškova prijevoza osigurati Varaždinska županija u svojem proračunu.

ČAKOVEC – Odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u rujnu i listopadu 2014.godine donijela je Vlada Republike Hrvatske. Sredstva u iznosu od oko 5 milijuna i 300 tisuća kuna, namijenjena su ublažavanju šteta od poplava, odrona, tuče i klizišta. Raspoređena su na četiri županije, među kojima je i Međimurska županija. Međimurju je dodijeljeno 925.488 kuna za općine Belica, Goričan, Podturen, Donji Vidovec, Pribislavec, Dekanovec, Domašinec, Selnica i Štrigova.

ZAGREB Zagrebačka županija osigurala je 2 milijuna kuna za programe ili projekte vezane uz poticanje razvoja poduzetničkih zona.. Prijavu mogu podnijeti isključivo gradovi i općine koji na svom području imaju poduzetničku zonu te imaju donesen Urbanistički plan kao i potrebnu dokumentaciju za izgradnju i uređenje infrastrukture. Podnositelj prijave mora osigurati dio vlastitih sredstava za projekt za koji traži sredstva od Zagrebačke županije i mora opravdati sva prethodno dodijeljena sredstva. Poticajna sredstva dodjeljuju se za izgradnju i uređenje infrastrukture do zone i u zoni kao i za uređenje zemljišta i okoliša u zoni. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog

BRESTOVEC OREHOVIČKI – Nova i preuređena kuhinja otvorena je u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom. Kuhinju su na inicijativu ravnatelja škole Zdenka Kobešćaka zajedničkim snagama uredili radnici škole, stanovnici Brestovca i lokalni obrtnici, dok je u financijskom smislu obnovu kuhinje pomogla Općina Bedekovčina te Krapinsko zagorska županija s oko 80 tisuća kuna u što je uračunata i nabava elektrokonvekcijske peći, koja na zdrav način i bez puno masnoća i začina omogućuje pripremu hrane za djecu. Kuhinja je ovom adaptacijom postala dvostruko veća te je sada ukupne površine od 40 metara četvornih..

KOPRIVNIČKI IVANEC – „Zaštićena nematerijalna kulturna dobra Koprivničko-križevačke županije“ naziv je izložbe koja je otvorena u sklopu 27. Ivanečkih kresova. Prikazuje dio zaštićene, nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske iz Koprivničko-križevačke županije. Tako je predstavljena naivna umjetnost, odnosno slikanje uljanim bojama na staklu, zatim đurđevačka Legenda o Picokima, umijeće ukrašavanja Uskršnjih jaja te izrada Ivanečkog veza. Svi posjetitelji imali su prilike i na licu mjesta vidjeti kako se veze Ivanečki vez, a to su prikazale članice Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec.

loading