Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 01.09.2016.

Posted in Vijesti

LUDBREG – Nastavljaju se programi u sklopu najveće ludbreške manifestacije – Dana ludbreške Svete nedjelje. Četvrtak tradicionalno je dan  za gospodarske aktivnosti. Poslovni uzlet Grada Ludbrega u dvorcu Batthyany suradnji s Gradom Ludbregom i Varaždinskom županijom organizirao je Poslovni dnevnik. Danas je otvoren i Ludbreški sejem na Trgu Svetog Trojstva. Na sajmu svoje proizvode izlažu i prezentiraju poduzetnici, udruge i obrti s područja Grada Ludbrega, susjednih općina, ali i cijele Hrvatske.ludbreg sajam bilić

ZAGREB – Velika svjetska putujuća izložba fotografija »Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka«  danas stiže u Zagreb u crkvu sv. Blaža, Prilaz Gjure Deželića 64. Na 78 fotografskih ploča prikazana je inspirativna slikovna biografija Majke Terezije koja prati njezin život od djetinjstva i odrastanja u Makedoniji, osnivanja nove redovničke zajednice, pa do proglašenja svetom. Izložba ostaje otvorena do 18. rujna te se besplatno može razgledati svakog dana od 11,00 do 19,00 sati. Svečanost otvaranja, na kojoj će sudjelovati pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić, kao i predstavnici diplomatskog zbora te osobe iz crkvenog i društvenog života, je u 19,30 sati.

ČAKOVEC – Ususret početku nove školske godine 2016./2017. župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec i Davor Tkalec, voditelj Prometnog ureda i Autobusnog kolodvora Čakovec na današnjoj će konferenciji za medije dati osnovne informacije roditeljima i učenicima vezane za prijevoz učenika u Međimurskoj županiji. Ostaje li u autobusnom i željezničkom prijevozu model za sve osnovnoškolce i srednjoškolce isti od ponedjeljka, objasnit će u 14,00 sati na Autobusnom kolodvoru u Čakovcu.

ĐURĐEVAC – Počeli su radovi na uređenju raskrižja ulica Augusta Šenoe, Radničke ceste i Ivana Đuriševića u Đurđevcu. Uređenjem raskrižja smanjit će se brzina prometovanja te osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz tih ulica. Vrijednost radova je 340 tisuća kuna, a u potpunosti će ih financirati Grad Đurđevac. Zbog radova na raskrižju promet će povremeno biti zatvoren te će se prometovati obilaznim pravcima.

KRIŽ – Cjelodnevni, 19. festival slastica Zagrebačke županije „Kriški oblizeki“ bit će održan u prostoru Osnovne škole Milke Trnine u Križu ove subote, 3. rujna. „Kriški oblizeki“ najstarija su slatka gastronomska manifestacija u Hrvatskoj, gdje će se tijekom cijelog dana održavati brojni sadržaji, radionice. Kako je natjecateljskog karaktera očekuje se oko 200 slastičara amatera. Sve donirane slastice prodaju se na izložbi, a prihod ide u humanitarne svrhe. Uoči subotnje priredbe danas će biti otvorena i zanimljiva izložba.

loading