Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 02.-03.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zaklada „Hrvatska kuća srca“ u suradnji sa Studentskom udrugom StEPP i Gradskim uredom za zdravstvo u sklopu akcije „Oživi me“ i povodom Dana Grada Zagreba organizira u subotu, 2. lipnja 2018. godine, od 10,00 do 13,00 sati edukaciju o kardiopulminalnom oživljavanju, postupku prve pomoći kod opstrukcije dišnog puta  i obilnog vanjskog krvarenja. Također, svoj rad predstavit će i Savjetovalište za prehranu Grada Zagreba koje će građanima omogućiti savjete nutricionista i izračun indeksa tjelesne mase. Ususret velikim vrućinama i povećanom riziku od srčanog zastoja, organizatori su pripremili za građane edukaciju u sklopu koje će moći na lutkama naučiti cjeloviti postupka oživljavanja.

ZAGREB – Oko dvije tisuće sudionike 36. večernjakove biciklijade pozdravio ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice ove subote, 2. lipnja pozdravio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je ujedno i predvodio kolonu zajedno s glavnim urednikom Večernjeg lista Draženom Klarićem. Tijekom rute duge 10 kilometara, biciklisti su vozili trasom NSK – Slavonska avenija – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Avenija Marina Držića – Most mladosti – Ulica Damira Tomljanovića – Adamovićeva ulica – Balokovićeva ulica – Trumbićeva ulica – Bundek. Nakon nekih 45 minuta po dolasku na Bundek nastavljeno je druženje.

ZAGREB – Ciklus radionica „Veliki izumi za male ljude“ nastavlja se ove subote, 2. lipnja 2018. godine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Ovoga puta tema je „U Tehničkom s Teslom!“  gdje će se prvenstveno osnovnoškolci od 10,00 do 11,00 sati moći družiti s Nikolom Teslom, koji će ispričati priču o svom životu, razmišljanjima, izumima. Bit će otvoren i Teslin kabinet gdje će uz pomoć asistenta, demonstrirati neke od svojih velikih ideja.Voditelj radionice je Marko Petrić.

ZAGREB- Nagrade najboljim ekipama koje su sudjelovale na manifestaciji 5. otvoreno natjecanje u pripremanju lovačkog gulaša ove je subote 2. lipnja 2018. godine u parku Bundek uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nakon podjele nagrada gradonačelnik je zajedno s lovcima, dijelio građanima gulaš.Cilj ove manifestacije je da se građani upoznaju s djelokrugom rada lovačkih udruga koje gospodare s lovištima grada Zagreba i lovačkih udruga koje provode Program zaštite divljači u Parku prirode Medvednica.

ZAGREB – Tradicionalni III. Planinarski pohod “Tragom 1. izleta Hrvatskog planinskog društva na Sljeme”, ove subote, 2. lipnja 2018. godine organizira Planinarski savez Zagreba. Svrha akcije je još više približiti Medvednicu  kao planinarsku, turističku i rekreacijsku destinaciju. Završetak pohoda bit će kod kapelice sv. Jakoba na Sljemenu s kulturno zabavnim programom u kojem sudjeluje „Hrvatsko seljačko pjevačko društvo Podgorac“ iz Gračana i svetom misom za planinare.

MARIJA GORICA – Dvadeseta županijska smotra dječjih folklornih skupina Zagrebačke županije bit će održana u OŠ Ante Kovačića, u općini Marija Gorica, ove nedjelje, 3. lipnja 2018. godine od 13,00 sati. Istog dana od 19,00 sati bit će održana proslava 20 godina djelovanja KUD-a Zgubidan pod nazivom ” Na Gorica popifka zvoni”.

ZAGREB – Članovi obitelji šestero poginulih hrvatskih dragovoljaca sa zagrebačke Trnovčice ove su nedjelje, 3. lipnja 2018. godine otkrili spomen obilježje za poginule branitelje Trnovčice u tamošnjem  Parku poginulih dragovoljaca. Ovom prigodom prisutnima su se obratili izaslanik predsjednice RH-a Ante Deur, pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U sklopu programa održana je i  sveta misa koju je predvodio pomoćni biskup i generalni vikar zagrebačke nadbiskupije mons. Ivan Šaško.

 ZAPREŠIĆ – “Susret u vrtovima”, na kojem će se raspravljati o uređenju imanja i perivoja povijesnog kompleksa Novih dvora Jelačićevih, bit će održan ove subote, 2. lipnja 2018. godine u tek obnovljenoj Vršilnici. Predavanje na temu “Povijest formiranja imanja i perivoja Novih dvora zaprešićkih u kontekstu tendencija 19. stoljeća” počinje u 10,00 sati, a nakon toga će biti predstavljen i projekt uređenja samog perivoja.

VARAŽDIN – Manifestacija Vintage day koju već tradicionalno organizira Bike Vintage Klub koji okuplja zaljubljenike u stare bicikle iz Varaždina, uz rekreacijsku vožnju biciklima i druge zanimljive sadržaje, održat će se u nedjelju, 3. lipnja 2018. godine. Nedjelja će u atriju Županijske palače u Varaždinu biti svojevrsni Pin up day s brojnim sadržajima i događanjima koji započinju već u 10,00 sati,  vezan uz pedesete godine prošlog stoljeća rekla je  predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević. Večernji dio nedjeljnog programa završit će u atriju županijske palače nastupom Tria Decoro.

NEDELIŠĆE – Nakon tri predsmotre odabrani su najbolji izvođači koji će nastupiti na 34. smotri “Međimurske popevke Nedelišće 2018.”. Nastupit će više od 220 izvođača iz cijelog Međimurja te pomurski Hrvati iz susjedne Mađarske. Smotra će biti održana ove subote, 2. lipnja 2018. godine, u dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću. Početak je u 19,00 sati, a ulaz je slobodan.

PRELOG – U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Županijske lige protiv raka Čakovec i drugih partnera te uz pokroviteljstvo Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, u sklopu Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti, u Prelogu će se u subotu, 02. lipnja 2018. godine, održati 4. Festival nordijskog hodanja i pješačenja. Na njemu se očekuje oko 250 sudionika iz cijele Hrvatske.

KOPRIVNICA – Prvi lipanjski vikend u Koprivnicu donosi još jedno izdanje Vikenda amaterskog kazališta. Deveto izdanje VAK-a održat će se ove subote, 2. i nedjelje, 3. lipnja 2018. godine u prostorima koprivničkog Doma mladih u organizaciji Ludens teatra. U dva dana festivala na rasporedu su dvije predstave Dramskog studija Ludens teatra, gostujuća predstava Gradskog kazališta Đurđevac te The Best of show. U nedjelju u 20,00 sati pred publiku će skupina Kaotis teatralis s predstavom „Ispod površine“ s kojom su na nedavno održanom 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera osvojili nagradu za najbolju predstavu, a Karlo Kučanda osvojio nagradu za najbolju režiju za ovu predstavu.

TUHELJSKE TOPLICE – Trideset raspjevanih zborova i vokalnih sastava s 850 pjevača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske okupilo se danas, 2. lipnja 2018. godine u Tuheljskim Toplicama na 9. Međunarodnom natjecanju „Zlatna lipa Tuhlja“. – O ovome smo samo mogli sanjati jer smo krenuli s 5 zborova 2010 godine, ali želja za druženjem i razmjenom glazbenih iskustava dovela nas je do današnjeg dana – prisjetio se skromnih početaka Armando Slaviček, predsjednik KUD-a „Naša Lipa“ koja je glavni organizator ovog natjecanja. „Zlatna lipa Tuhlja“ jedinstveno je natjecanje u svijetu koje svim dirigentima prije samog natjecanja dodjeljuje zlatne medalje te im tako zahvaljuje na sudjelovanju, dodao je Slaviček. Pokrovitelji natjecanja su Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija i Općina Tuhelj. – Već se sad veselim desetoj godišnjici na kojoj bi se moglo okupiti preko tisuću pjevača, a radi se o ljudima koji pjesmom predstavljaju svoje krajeve i tome treba odati posebno priznanje – rekao je župan Željko Kolar. Dodjela pobjedničkog pehara održat će se danas u Tuheljskim Toplicama s početkom u 20,00 sati.

loading