Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 2.8.2015.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Na Gradskom groblju u Krapini 2. kolovoza 2015. godine su zapaljene svijeće i odana je počast svim sudionicima u ratu,  a s posebnim pijetetom prisjetilo se i onih koji su svoje živote položili na oltar domovine.  Vijence su položile delegacije Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine, predstavnici MUP-a te predstavnici braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko-zagorske županije.   Točno u podne održana je svečanost na Starom gradu, gdje su djeca poginulih branitelja s područja Krapinsko-zagorske županije  podignula petmetarski hrvatski stijeg koji se vijori na stupu visokom osamnaest metara.

KRAPINA – Turistička zajednica grada Krapine, Pučko otvoreno učilište Krapina i Grad Krapina,   kao organizatori, i ove godine pripremili su raznolik i zanimljiv edukativno-zabavni program Ljeta u Krapini.   Na Hušnjakovom 2. kolovoza 2015. godine održana je Purgerska nedjelja, kroz koju su prikazani zanimljivi purgerski običaji krapinskog kraja.   Sudjelovala je Udruge Hrvatska žena Krapina, održana modna revija Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok   kao i radionice, pričaonice i predstava za djecu, a u programu sudjeluje i Županijska udruga uzgajivača konja Krapina.   Inače, manifestacija Ljeto u Krapini traje sve do 30. kolovoza.

LUDBREG – Peta po redu manifestacija „Konjičke igre“ održava se danas u Hrastovskom kraj Ludbrega.  Okupljanje konjanika na ranču u Hrastovskom, koji se proteže uz rijeku Bednju, započelo je jutros zajedničkim doručkom svih sudionika, nakon čega je uslijedio mimohod ulicama Hrastovskog i grada Ludbrega.   Na već tradicionalnim konjičkim igrama konjanici i jahači koji dolaze iz cijeog središnjeg dijela Hrvatske, te Slavonije i Slovenije, natjecat će se u vožnji između čunjeva, timskoj stazi, krosu i paradnim skokovima.   Za sve posjetitelje pripremljen je sajam domaćih proizvoda i delicija, a za najmlađe jahaonica, vožnja kočijom i lunapark.

Organizator ovog atraktivnog okupljanja u prirodi je Udruga „Ljubitelji konja“ iz Ludbrega, a druženje sa ovim plemenitim životinjama potrajat će do kasnih večernjih sati.

 

loading