Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 02.12.2015.

Posted in Vijesti

ZAGREB – U povodu 69. obljetnice rada Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, sinoć je održan cjelodnevni program u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Održan je sajam proizvoda udruga osoba s posebnim potrebama te stručni skup na temu Osobe s invaliditetom u sportu. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je povelje laureatima Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i laureatima povelje Ivančica te najavio realizaciju projekta URIHO-a odnosno njegovo preseljenje iz Držićeve na Kajzericu.Ovom prigodom održan je i koncert Tamburaškog orkestra Policijske akademije.

VARAŽDIN –  Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja proračuna Grada Varaždina za 2016. godinu i projekcije za 2017. i 2018. Godinu, provodi se do 10. prosinca. Cilj provođenja savjetovanja je upoznavanje javnosti sa nacrtom proračuna Grada Varaždina za 2016. godinu i projekcije za 2017. i 2018. godinu te dobivanje mišljenja, primjedbi i prijedloga. Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i Nacrt proračuna, nalaze se na web stranicama Grada Varaždina, a doprinos javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca  zaključno sa 10. prosincem  na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za financije, proračun i javnu nabavu.

KRAPINA – Iako je prema prvotnom planu Gradsko društvo Crvenog križa Krapina do kraja ove godine zbog povrata nacionalizirane imovine bivšim vlasnicima trebalo iseliti iz prostora kojeg trenutno koristi te useliti u novi nedovršeni prostor, to se, nakon današnjeg sastanka ravnatelja Društva Davora Šimunovića, krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara i gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića ipak neće dogoditi. Naime, prema prijedlogu župana, u županijskom će se proračunu iznaći sredstva za plaćanje najma dosadašnjeg prostora dok se novi u potpunosti ne uredi, čime je iznimno zadovoljan ravnatelj Davor Šimunović. Inače, novi prostor veličine 220 metara četvornih u stambeno-poslovnoj zgradi ulici Frana Galovića kupljen je prošle godine u suradnji s Gradom Krapinom i susjednim općinama Radoboj, Jesenje, Đurmanec i Petrovsko.

ČAKOVEC – Delagaciju mađarske županije Somogy i grada Pečuha ugostili su danas u Čakovcu predstavnici Međimurske županije i Grada Čakovca. Mađarsko izaslanstvo predvodili su župan Jako Gergely i voditelj Odjela za međunarodnu suradnju Regionalne agencije Južnog zadunavlja grada Kapošvar Zoltan Pamer, dok je susret dogovorila zamjenica konzulice Republike Hrvatske u Pečuhu Dinka Franulić. Glavna tema razgovora bila je mogućnost suradnje dviju županija, prije svega u povezivanju naših razvojnih agencija, suradnja putem hrvatske manjinske samouprave i na kraju gospodarska suradnja, kaže međimurski župan Matija Posavec. Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač dodaje da Gradovi Čakovec i Kapošvar već imaju uspostavljenu suradnju u domeni turizma, a daljnja će se temeljiti na gospodarskom povezivanju.

KRIŽEVCI – Preseljenjem križevačke  Gradske knjižnice “Franjo Marković” u nove prostore, Glazbena škola Alberta Štrige Križevci dobila je mogućnost proširenja u dio prostora koji je koristila knjižnica na adresi Antuna Gustava Matoša 4. U tijeku su građevinsko-obrtnički i strojarski radovi na uređenju učionica prvog kata i sanitarnog čvora, a prostor su uz ravnateljicu Branku Špoljar, obišli gradonačelnik Branko Hrg i zamjenik Tomislav Katanović. Vrijednost građevinsko- obrtničkih radova iznosi gotovo 136 tisuća kuna, vrijednost strojarskih radova iznosi 88 i pol tisuća kuna, a financirani su iz gradskog proračuna.

ČAKOVEC – U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije organizira danas u zgradi Scheier u čakovcu Okrugli stol na temu “Financiranje udruga: lokalno financiranje i sufinanciranje europskih projekata”. Okruglom stolu će prisustvovati i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji će sutra s početkom u 13,00 sati predstavnike Saveza ugostiti na službenom prijemu u prostoru Međimurske županije.

ĐURĐEVAC – Grad Đurđevac i ove je godine odlučio prigodnim poklon paketima uljepšati nadolazeće blagdane svojim građanima kojima je pomoć najpotrebnija. Prigodne poklone osigurani su za domove za starije i nemoćne osobe, udomiteljske obitelji djece i odraslih s područja Grada Đurđevca, štićenike Gradskog društva Crvenog križa i ostale potrebite građane. Ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad Đurđevac želi ukazati na svoju društveno-socijalnu ulogu. Iz Grada Đurđevca pozivaju osobe slabijeg imovinskog stanja ili one koji poznaju takve osobe da se jave u đurđevačku Gradsku upravu radi dogovora oko poklon paketa.

SVETI IVAN ZELINA – Jubilarna, 10. sarmijada održana je u Lakltecu u organizaciji Udruge proizvođača robne marke Zagrebačke županije kiselog zelja „Laktec“ Najbolju sarmu, među devet ponuđenih, skuhala je muška ekipa Komina, Stjepan Berulec, Stjepan Dužaić i Ivica Prevarek, dok je najboljim jelom od njih deset ocijenjen je buncek s kiselim zeljem, što su ga pripremile Anica i Petra Gojević i Jasna Prčić Ključarić iz Brdovca. Drugu nagradu za tradicionalno jelo od kiseloga zelja, za rolice punjene zeljem, dobila je ekipa iz Lakteca, a treću, za sekeli s veprovinom, ekipa iz Gornje Drenove. Poklone najboljima uručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

loading