Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 03.03.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Radna skupina za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom Grada Zagreba osnovat će se u što kraćem roku, odlučeno je na jučerašnjem sastanku ministra zaštite okoliša i prirode Slavena Dobrovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Radna skupina trebat će izraditi akcijski plan s mjerama za izgradnju efikasnog sustava gospodarenja otpadom u skladu s EU paketom kružnog gospodarstva. Ministar Dobrović istaknuo je da problem gospodarenja otpadom u Hrvatskoj planira rješavati u partnerskom odnosu s gradovima i županijama, te da bez unaprjeđivanja sustava gospodarenja otpadom u Zagrebu nije moguće izgraditi učinkoviti sustav na nacionalnoj razini, a što je podržao zagrebački gradonačelnik.

OROSLAVJE – Povodom obilježavanja Dana civilne zaštite, Stožer zaštite i spašavanja Krapinsko-zagorske županije danas je održao svečanu sjednicu u Oroslavju.Ovaj je stožer  stručno, operativno i koordinativno tijelo za provođenje mjera i aktivnosti civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama.  Obavlja zadaće koje se odnose na prikupljanje i obradu informacija ranog upozoravanja o mogućnosti nastanka velike nesreće  i katastrofe, razvija plan djelovanja sustava civilne zaštite na svom području te upravlja reagiranjem sustava civilne zaštite. Stožer zaštite i spašavanja Krapinsko-zagorske županije ima 19 članova.  TUHELJSKE TOPLICE – Svečano otvorenje 9. Smotre „Dani E-medica“, na kojoj sudjeluje 148 učenika i 98 nastavnika iz Hrvatske, Slovenije i Srbije večeras će se održati u Tuheljskim Toplicama. Smotra je dio nacionalnog projekta E-medica koji povezuje  sve zdravstvene škole Hrvatske s ciljem promoviranja uporabe novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija u zdravstvenim školama, razmjene stečenih znanja i iskustava u strukovnom obrazovanju, podizanja kvalitete općeg nastavnog procesa i međusobnog upoznavanja.

ZAGREB – Javni natječaj za dodjelu 2,3 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja objavila je Zagrebačka županija..  Prijave se podnose do 29. ožujka. Prijaviti se mogu udruge i druge neprofitne organizacije te ustanove čija je djelatnost briga za djecu s posebnim potrebama, čiji je osnivač na području Zagrebačke županije. Program i projekt koji provodi udruga, druga neprofitna organizacija ili ustanova mora biti namijenjen stanovnicima županije i biti besplatan za korisnike. Provedba projekta ne smije trajati dulje od 12 mjeseci, te se mora jasno odrediti područje provedbe i ciljane skupine korisnika.Od posebnog interesa su programi i projekti koji se odnose na zdravstvene, socijalne i humanitarne programe i projekte, branitelje, brigu za umirovljenike i osobe starije životne dobi, te zaštitu od nasilja u obitelji.

VARAŽDIN – Bjelorusko-hrvatski gospodarski forum i B2B susrete zainteresiranih tvrtki,  organizira Županijska gospodarska komora Varaždin  u suradnji s Trgovinsko-industrijskom komorom Brest iz Bjelorusije i gradovima Varaždinom i Brestom.  Riječ je o  nastavku  suradnje nakon prošlogodišnjeg  potpisivanja Sporazuma za vrijeme Hrvatsko-bjeloruskoga gospodarskog foruma u Varaždinu. Forum će se održati u svibnju u  Brestu u  Bjelorusiji. Iz županijske gospodarske komore pozvali su tvrtke zainteresirane za poslovnu suradnju s bjeloruskim tvrtkama,  te sve koji imaju pitanja u vezi s planovima za poslovanje na  bjeloruskom tržištu, da se prijave za sudjelovanje putem online prijavnice  ili da se osobno jave u županijsku komoru do ponedjeljka, 21. ožujka.

ČAKOVEC – Sporazum o načinu osiguravanja financijskih sredstava za uredno plaćanje zakupa prava lova u županijskim lovištima Međimurske županije, potpisali su danas u Čakovcu međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak. Naime, sporazum će olakšati proces da svih 20 lovačkih društava na području Međimurja od 1. travnja ostane u zakupu, odnosno da nastave sa svojim aktivnostima i dalje. Preduvjet za to je bio da Hrvatski lovački savez daje lovačkim društvima garanciju za plaćanje zakupa bankarskom garancijom i mjenicom, naglašava župan Međimurske županije Matija Posavec i dodaje da će u narednih desetak dana biti potpisani i novi ugovori o zakupu prava lova sa svim međimurskim lovačkim društvima.

KOPRIVNICA – Jutros su službeno otvoreni radovi na izgradnji javne rasvjete u dijelu Ulice Širovice u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad. Javna rasvjeta gradit će se na dijelu Ulice Širovice od raskrižja
s državnom cestom i prilaza pješačko-željezničkom prijelazu u razini prema Goričkoj ulici u ukupnoj dužini od 350 metara, kaže koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak. Predviđeno trajanje radova je 20 dana, pri čemu će završetak ovisiti o vremenskim uvjetima. Vrijednost radova iznosi 157 tisuća kuna, a investitor izgradnje je Grad Koprivnica.

RADOBOJ – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije predstavila je rezultate projekta „Struktura zajednice ptica u šumama Strahinjščice i Ivanščice“ na kojem su sudjelovali učenici 6. i 7. razreda OŠ Side Košutić Radoboj. Od sveukupnog broja, na Strahinjščici je zabilježeno 95 vrsta ptica, a na Ivanščici 101 vrsta. Prema kategorijama ugroženosti na nacionalnoj razini u kategoriji kritično ugrožena vrsta zabilježen je patuljasti orao, a u kategoriji osjetljive vrste zabilježeni su sivi sokol, golub dupljaš i mali sokol.

loading