Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 03.03.2017.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić svoj je današnji boravak u Međimurskoj županiji započeo „Doručkom s hrvatskih farmi“, na kojem se predstavljaju sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi bili su posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja te proizvodi specifični za Međimursku županiju, za koje ministar Tolušić ističe da su kvalitetni i zdravi. Inače, Međimurska županija svoje domaće proizvode nudi i u sklopu turističkih manifestacija te na taj način osigurava profit  za poljoprivrednike i za ugostitelje, kazao je domaćin, međimurski župan Matija Posavec. Ministar Tolušić svoj posjet nastavlja u sjedištu županije u Čakovcu, gdje će se susresti s poljoprivrednim proizvođačima najsjevernije županije.

ZAGREB – Župna Crkva blaženog Alojzija Stepinca ipak će se graditi na Trnjanskoj Savici, rekao je rano jutros na kraju Ulice Vladimira Ruždjaka, kod Savskog nasipa, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić Riječ je o parceli od 5.500 metara četvornih koja će bit dovoljna, kako ističe zagrebački gradonačelnik i za crkvu i za park te za premještanje Gradskog vrta prema Chromosovom tornju. Gradnja ove crkve planira se već duže vrijeme, s obzirom da u ovom i susjednom mjesnom odboru živi više od 11 tisuća građana. U razmatranju su bile 4 lokacije, a sada slijedi rješavanje prostorno planske dokumentacije, rekla je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Cvetko Jerković. Uz sve to zagrebački gradonačelnik očekuje i potvrdan odgovor Kaptola, a nakon što bude ishođena sva dokumentacija i eventualni otkup dodatnog zemljišta krenut će se s izgradnjom.

KRAPINA – Ugovor o dodjeli 370 tisuća kuna potpore Matici umirovljenika Krapinsko-zagorske županije potpisali su u petak 3. ožuja 2017. godine u Krapini predsjednik Stjepan Šimag I župan Željko Kolar.

KOPRIVNICA – Podravski slikari naive krenuli su s oslikavanjem „Pisanica od srca“ koje će ovog puta krenuti put Općine Ivanska te u slovenski grad Lendavu. Pisanicu za Ivansku u Koprivnici oslikavaju slikari Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac i Zlatko Štrfiček, dok braća Martin i Stjepan Đurkin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić i Drago Žufika u Molvama oslikavaju pisanicu za Lendavu. Slikare u Molvama obišli su i reporteri vodeće kineske novinske agencije Xinhua News Agency koji su snimali prilog o „Pisanici od srca“.

VARAŽDIN – Na godišnjoj skupštini Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, udruge koja je od ove godine korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, odlučeno je kako će i u razdoblju koje slijedi predsjednik ovog društva ostati Ivan Vujec. Udruga je prošle godine provodila tri projekta vrijednosti 950 tisuća kuna, koji doprinose socijalnoj uključenosti i unapređenju kvalitete života osoba s invaliditetom, s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobama s mentalnim i intelektualnim oštećenjima kroz daljnji razvoj usluge osobne asistencije, istaknuto je među ostalim na godišnjoj skupštini. Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina najbrojnija je udruga osoba s invaliditetom na području Varaždinske županije i broji 902 člana.

ZAGREB – Pseći vrtić, koji će danas biti otvoren na prostoru Zagrebačkog velesajma,  prva je takva ustanova ovog tipa u Zagrebu i Hrvatskoj. Objekt se nalazi na prostoru velesajma  i sastoji se od 100 metra zatvorenog i 300 metara otvorenog prostora. Tu će kućni ljubimci dobiti vrhunsku uslugu dnevne brige, a dnevni kapacitet čuvanja ograničen je na 30 pasa. Inače, usluga Dog Daycare poznata je i razvijena na Zapadu i omogućuje vlasnicima pasa potpunu brigu za njihove ljubimce za vrijeme njihovog boravka na poslu.

loading