Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 03.04.2017.

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – Članovi Ronilačkog kluba Šoderica Lucija Šimčić i Luka Đurđ najuspješniji su sportaši Grada Koprivnice za 2016. godinu, a najbolje ekipe su Seniorska kros ekipa Altletskog kluba Koprivnica te Podravka Vegeta Rukometnog kluba Podravka. Nagrade najboljima uručene su na današnjoj svečanosti u dvorani koprivničkog Doma mladih u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice. Perspektivni sportaši su hrvačica Valentina Belušić i boksač Petar Kuhar, dok je zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen atletski trener Marijan Kuharić, a dobitnik nagrade za iznimno sportsko postignuće u protekloj godini je boksač Borna Lončarić. Najbolja sportašica s invaliditetom je Ana Tkalčec, a sportska ekipa Kuglačka ekipa Sportske udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama „Veliko srce“.

KRAPINA – Deseti, jubilarni Sajam poslova u Krapinsko-zagorskoj županiji održat će se ovog četvrtka, 6. travnja u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina. Krapinsko-zagorska županija i ove je godine partner Sajmu poslova, a tim povodom danas su ugovor potpisali v.d. pročelnika Područnog ureda HZZ-a Goran Vukmanić i župan Željko Kolar.  Na Sajmu poslova sudjeluje 86 izlagača, od kojih 45 s područja Krapinsko-zagorske županije. Broj nezaposlenih Zagoraca od 2013. godine gotovo je prepolovljen, zahvaljujući ponajprije gospodarskoj aktivnosti za koju najveću zaslugu imaju poduzetnici i gospodarstvenici pa smo danas u situaciji da im manjka radne snage, ističe župan Željko Kolar i dodaje, kako je Sajam dobra prilika i poslodavcima i nezaposlenima. U okviru Sajma poslova organizirat će se okrugli stolovi, radionice, forumi, tribine i prezentacije te Dan profesionalnog usmjeravanja za učenike, a Županija će učenicima srednjih škola i nezaposlenima osigurati besplatan prijevoz.

KOPRIVNICA – Ove i naredne tri godine u Križevcima su, prema planu investicija Hrvatskih cesta, planirana ulaganja od 100 milijuna kuna u obnovu cesta, izgradnju nogostupa i nadvožnjaka. Uskoro kreće raspisivanje natječaja za semaforizaciju i rekonstrukciju Koprivničke ulice, a vrijednost radova je 3,5 milijuna kuna, kaže gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. U planu je istovremeno i uređenje Gundulićeve ulice te gradnja nogostupa u Bjelovarskoj ulici, a radovi su ukupno vrijedni oko tri milijuna kuna. U trećem kvartalu ove godine, u planu je i semaforizacija Smičiklasove ulice, dodaje Hrg te ističe, kako je u programu i rekonstrukcija kolnika i nogostupa na dionici Koprivnička Rijeka-Vojakovački Kloštar te Guščerovec-Križevci. Naredne godine krenut će i izgradnja nadvožnjaka preko željezničke pruge u Križevcima, vrijedna 37,8 milijuna kuna.

ZAGREB – Podružnica Čistoća od 1.travnja, dva puta mjesečno prazni spremnike za papir dodijeljene građanima. Dosadašnji dani odvoza ostaju nepromijenjeni, a dodatni su prikazani na internetskoj stranici Čistoće www.cistoca.hr. Raspored odvoza može se provjeriti i pozivom na broj Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga 072 500 400, od 0 do 24 sata.Uz to radi veće i bolje dostupnosti građanima  sva reciklažna dvorišta će od travnja tijekom vikenda raditi produženo. Subotom će se otpad moći odlagati od 5 sati ujutro do ponoći, a nedjeljom će raditi od 8 do 22 sata.

ZAGREB – Povodom blagdana Uskrsa Gradski ured za branitelje organizira priredbu s podjelom prigodnih poklon paketića za djecu hrvatskih branitelja Grada Zagreba do dvanaest godina starosti čiji su roditelji slabijeg socijalno-ekonomskog statusa. Roditelji, hrvatski branitelji zahtjev za prigodnu priredbu, nakon koje će njihovoj djeci biti podijeljeni poklon paketići, mogu podnijeti u Gradskom uredu za branitelje, Vodnikova 14, radnim danom od 08,00 do 15,00 sati. Zahtjevi se zaprimaju do popunjenosti kapaciteta, a najkasnije do 11. travnja.

ZAGREB – Udruga hrvatskih putničkih agencija povodom 25. obljetnice postojanja članovima i dugogodišnjim partnerima dodijelila je zahvalnice, a među dobitnicima je i Turistička zajednica Zagrebačke županije. U ime TZZŽ-a Zahvalnicu za uspješnu suradnju i izniman doprinos razvoju i djelovanju Udruge hrvatskih putničkih agencija primila je direktorica Ružica Rašperić. Novi predsjednik UHPA-e Tomislav Fain istaknuo je da će se u svom mandatu truditi zadržati ugled koji Udruga ima, nastaviti uspješnu suradnju s nadležnim ustanovama i ministarstvima pogotovo u stvaranju izmjena zakonskih propisa koji reguliraju rad turističkih agencija te posebice biti na raspolaganju svim članovima u zaštiti zajedničkih interesa.

TUHELJSKE TOPLICE – PRO PR konferencija, 15. po redu, održava se u Tuheljskim Toplicama, od 06. do 09. travnja 2017.godine. PRO PR  je prva međunarodna konferencija za komunikacijski menadžment i odnose s javnošću u jugoistočnoj Europi, koja se svake godine održava u drugom gradu i regiji, a okuplja preko dvjesto domaćih i stranih komunikacijskih stručnjaka iz regije i svijeta, te više od 30 predstavnika medija. U sklopu četverodnevne konferencije, osim predavanja i radionica, Turistička zajednica Krapinsko zagorske županije, u suradnji s Muzejima Hrvatskog zagorja, sudionicima organizira razgledavanje regije domaćina i upoznavanje s povijesnim, kulturnim i turističkim potencijalima destinacije Zagorje-Bajka na dlanu. Sudionici spomenute konferencije posjetiti će Muzej krapinskih neandertalaca kao i Muzej Staro selo Kumrovec. Konferenciju će službeno otvoriti predsjednik organizacijskog odbora PRO PR Danijel Koletić i župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar.

ZAGREB – U Zagrebu su potpisani ugovori o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za ovu godinu, a među njima je i jedanaest projekata iz Međimurske županije. Zahvaljujući dobro pripremljenim projektima, ali i pravovremeno apliciranima, u Međimurju će se tako u narednom razdoblju ulagati u vrijednosti više od 4.250.000,00 kuna. Projekti su uglavnom vezani uz komunalnu infrastrukturu i objekte u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave. Riječ je o završetku izgradnje sportske dvorane u Orehovici, sanaciji zgrade Doma zdravlja u Belici, rekonstrukciji i sanaciji cesta diljem Međimurja, a uložit će se i u školska igrališta, energetsku učinkovitu rasvjetu, Sportski dom Štrigova te rekonstrukciju Društvenog doma Peklenica.

KOPRIVNICA – Održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Akcijskog plana za socijalno uključivanje Roma u Koprivničko-križevačkoj županiji od 2017. do 2020. koju je vodio predsjednik Povjerenstva i zamjenik župana Ivan Pal. Članovima povjerenstva, u kojem su predstavnici upravnih tijela županije, vijeća romskih nacionalnih manjina i organizacija, te predstavnici općina i gradova gdje žive Romi, obratio se koprivničko-križevački župan Darko Koren. Pohvalio je dosadašnju suradnju i komunikaciju s romskom zajednicom te istaknuo kako se samo zajednički mogu riješiti pitanja i problemi romske nacionalne manjine. Akcijski plan za socijalno uključivanje Roma donesen je prošle godine te stavlja Koprivničko-križevačku županiju u sam vrh županija koje su napravile iskorak te vrste u administrativnom i svakom drugom obliku.

VARAŽDIN – Program obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, te međunarodni projekt „Jači roditelji – zdravije zajednice“, predstavljeni su danas u županijskoj palači u Varaždinu. Osim ravnatelja  Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Krunoslava Kovačića, na konferenciji za novinare sudjelovali su  njegova zamjenica dr Irena Stipešević Rakamarić, liječnice Iva Glavina i  Mateja Grizelj  te zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić. Geslo ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je „Pričajmo o depresiji“, a cilj je bolje informiranje javnosti o depresiji, njenim uzrocima i mogućim posljedicama, te mogućnostima prevencije i liječenja.

ČAKOVEC – U prostorijama Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u Čakovcu danas poslijepodne će biti dodijeljeno šest diploma članovima društva koji su uspješno završili tečaj za ECDL operatera, u sklopu programa Inpuls kojega provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize. Program je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a tečaj se provodio u Tehnološkom inovacijskom centru Međimurje.

loading