Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 03.-05.08.2019

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebačko ljeto i ove je godine obogaćeno brojnim sadržajima. Ljeto na Zrinjevcu, bogat program u zelenoj oazi u centru grada završava ove nedjelje, 4. kolovoza 2019. godine, a pomno osmišljen glazbeni, zabavni, gastro te posebno kreativan program za djecu odvija se od 10,00 do 23,00 sata. Kao i svake godine pažnju Zagrepčana i gostiju i ove godine plijeni Ljeto na Štrosu koje se održava na zagrebačkom Gornjem gradu do 30. rujna. Najmlađe očekuju razne likovne radionice i veliki broj predstava, a ovog vikenda, od 3. do 5. kolovoza, mogu se pogledati predstave Dnevnik Tavana i Tri leptira

BELEC – Blagdan Gospe Snježne, zaštitnice Krapinsko-zagorske županije proslavljen je u ponedjeljak, 5. kolovoza 2019. godine, svečanim misnim slavljem u crkvi sv. Marije Snježne u Belcu. Nakon mise, koju je predvodio vlč. Vlado Razum, duhovnik pri Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, blagoslovljena je obnovljena kalvarija, do koje se išlo u procesiji od župne crkve. Nakon misnog slavlja, održan je blagoslov oldtimera udruge VW Buba klub Hrvatsko zagorje, te proslava 40 godina postojanja Nogometnog kluba Mladost Belec.

SAMOBOR – Svjetski susret Spačeka, 23. po redu, po prvi je put održan u Hrvatskoj,u Samoboru, od 30. srpnja do 4. kolovoza ove godine. Riječ je o najmasovnijem okupljanju vozača i simpatizera legendarnog automobila, popularno zvanog Spaček, koje se neprekidno održava od 1975. godine. Okupilo se oko 3000 vozila i preko 12.000 sudionika iz više od 30 zemalja svijeta, među kojima su i zaljubljenici u ove dvocilindraše koji su došli čak iz daleke Australije i Obale Bjelokosti.

ZAGREB – Očitovanje na Izvješće DIP-a o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe na izborima za EU parlament, koje je DIP objavio prošlog petka, 2. kolovoza, bila je tema konferencije za novinare održane ove nedjelje, 4. kolovoza 2019. godine u prostorijama Stranke BM 365 stranke rada i solidarnosti u Zagrebu. Radi se o gradskim plakatima kojima su građani informirani o realiziranim projektima koji su objavljeni povodom Dana grada Zagreba te nisu ni u kojem segmentu stranački obilježeni – rekao je poslovni direktor stranke Slavko Kojić naglasivši kako su iznenađeni stavom i sadržajem DIP-ovog izvješća. Naime, da bi se radilo o prikrivenoj političkoj promidžbi gradonačelnik bi trebao biti i kandidat na listi, što nije bio slučaj – istaknuo je Kojić, dodavši kako su i sve ostale konstatacije u DIP-ovom obrazloženju dokazi na razini dojma te su prema postojećem Zakonu o izbornoj promidžbi nemjerljivi.

ČAKOVEC – Humanitarna akcija ‘Slatki zalogaji dobrote’ za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec u sklopu ovogodišnjeg Porcijunkulovog održana je u subotu, 3. kolovoza kod gradske „vure“ u Čakovcu. U sklopu akcije prodavat su se međimurske pogače s tikvama i makom te jabukama, a sredstva su namijenjena pomoći u radu centra.

CESTICA – Manifestaciju klampotic, odnosno program povodom podizanja klopoca u vinogradu, članovi Udruga vinogradara i vinara sv. Martin Cestica priredili su nedjelju, 4. kolovoza 2019. godine na posjedu obitelji Furjan na Falinić Bregu.

ZAGREB – U Gradskoj knjižnici Sloboština do 30. kolovoza može se razgledati izložba fotografija „Mistična privlačnost fotografija“, Drena Butkovića. Riječ je o 35 fotografija koje su, s obzirom na ljetni termin izložbe, tematski vezane uz vodu.

KOPRIVNICA – Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Koprivnica sutra, u subotu, 3. kolovoza 2019. godine, na streljani koprivničkog Gradskog stadiona „Ivan Kušek Apaš“ održat je tradicionalni 6. Međunarodni turnir u streljaštvu „Oluja – 95.“. Na turniru su sudjelovale brojne braniteljsko-stradalničke udruge iz osam županija te gosti iz Slovenije i Mađarske koji su se natjecali u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

ZAGREB – Na državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u ponedjeljak, 5. kolovoza te na blagdan Velike Gospe, u četvrtak, 15. kolovoza tržnice u gradu Zagrebu, Veletržnica i hladnjača i skladišta, neće poslovati. Jednako tako, u dane praznika, odnosno blagdana, 5. i 15. kolovoza neće raditi poslovnice za korisnike- Holding centar, Pokretni ured, GSKG, Vodoopskrbe i odvodnje, Plinare Zagreb, kao ni podružnice Čistoća, ali će od 0 do 24 sata biti dostupan Pozivni centar na broju telefona 072/ 500 400.

loading