Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 03.06.2016.

Posted in Vijesti

KARLOVAC – Karlovačka županija već godinama radi na povećanju energetske učinkovitosti u svojim ustanovama. Trenutno su u tijeku radovi na zgradi u Vraniczanyevoj ulici broj 2 koji između ostalog obuhvaćaju sanaciju krovišta i vanjske stolarije. Radovi su vrijedni četiri milijuna i 170 tisuća kuna, a sufinancirani su kroz dva projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od dva milijuna i 215 tisuća kuna. Krovište na broju četiri sanirano je prije dvije godine, tako da će radovi za koje je ugovor potpisan prije nekoliko dana obuhvatiti izmjenu stolarije i fasade. Radovi su vrijedni ukupno milijun i 408 tisuća kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirat će ih s 534 tisuće kuna. Taj bi projekt trebao biti odrađen ove godine.Svim projektima na zgradama u Vraniczanyevoj ulici postigle bi se uštede od oko 60 posto.

ZAGREB – Radovi na Sljemenskoj žičari započet će u najkraćem mogućem roku. Kako je rekao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, 15. srpnja bit će raspisan natječaj za početak rekonstrukcije pruge Mihaljevac – Dolje, a kroz dvije godine Zagrepčani će se provozati dugo očekivanom žičarom.  Već u listopadu započet će se sa rušenjem postojeće žičare, a radovi će se odvijati u 4 faze.

JASTREBARSKO  – Poslovni uzlet grada Jastrebarskog, koji organizira Poslovni dnevnik u suradnji s gradom Jastrebarsko i Zagrebačkom županijom, uz medijskog partnera Radio Kaj, održat će se ove subote 4. lipnja u tamošnjoj Glazbenoj školi. Radi se o edukaciji i predavanjima za sve koji žele produbiti svoja znanja i sposobnosti u marketingu, novim tehnologijama i financijama. Polaznike će profesionalci iz raznih poslovnih grana informirati o novostima iz poslovnog svijeta i savjetovati o temama bankarstva, novih tehnologija i brendiranja . Edukacije će otvoriti glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, a sudionike  pozdraviti gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić.

VARAŽDIN – Na manifestaciji Open Doors u Bruxellesu i Luxembourgu,  na izložbenom prostoru pod nazivom Croatian Corner predstavila se Varaždinska županija zajedno sa svim partnerima iz Ureda hrvatskih regija. Varaždinska županija je putem turističko promotivnih materijala te ponudom tradicionalnih domaćih proizvoda građanima Bruxellesa te svim sudionicima ove manifestacije izložila svoje prednosti.  Županiju su predstavljali pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, europske integracije i regionalni razvoj Jelena Zrinski Berger, direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić te direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec.

ČAKOVEC – Prema odluci Ministarstva zdravlja o novoj Mreži hitne medicine, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dobio je odobrenje da se u Murskom Središću uspostavi novi tim T2, kojeg čine medicinski tehničar i vozač. Ministarstvo zdravlja uvažilo je mišljenje Međimuraca koji su se sa 15 tisuća potpisa u peticiji „Hitna je Međimurju bitna“ usprotivili ukidanju timova hitne medicine u Međimurju, te je odlučeno da će u Čakovcu ostati deset timova, a da će u Murskom Središću biti uspostavljen dodatan tim. Iz Zavoda su priopćili da će u koordinaciji s Međimurskom županijom i Gradom Mursko Središće, započeti s postupkom dobivanja prostora i formiranja odobrenog tima hitne medicine na sjeveru županije.

ZABOK – Krapinsko-zagorska županija, u suradnji s partnerskim organizacijama, i ove godine provodi projekt pod nazivom „Baltazar 2“,  sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, kojim su osigurani pomoćnici u nastavi učenicima osnovnih i srednjih škola. Ukupno 121 učenik u školskoj je godini, koja je upravo na izmaku, imao osiguranu potporu pomoćnika u nastavi, čime je ispunjen glavni cilj projekta – uključivanje učenika s teškoćama u život zajednice i potpora u njihovom obrazovanju. Završetak školske godine bit će obilježen zajedničkim programom u kojem sudjeluju učenici – uključujući i one koji su imali pomoćnike u nastavi – iz više škola s područja županije. Program se održava sutra, 4. lipnja u prostorima Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku s početkom u 10,00 sati.

KOPRIVNICA – Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja, a koprivnička gradska tvrtka Komunalac će ga obilježiti interaktivnom edukacijom građana. Građane će educirati o ciljevima održivog razvoja koji uključuju zaštitu okoliša, očuvanje zdravlja, pravo na obrazovanje, pristup čistim izvorima energije, borbu protiv nejednakosti i izgradnju jakih partnerstva. Uz to u suradnji s koprivničkim Ludens teatrom u sklopu Vikenda amaterskog kazališta, koji se održava ove subote i nedjelje, priredit će  izvedbu predstave Zelena ptica.

TUHELJ – Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova, 7. „Zlatna lipa Tuhlja“ održat će se sutra, 4. lipnja u Tuheljskim Toplicama. I ove godine ovo je međunarodno natjecanje u organizaciji KUD-a Naša Lipa Tuhelj izazvalo velik interes zborova, čiji je broj ograničen organizacijskim zahtjevima, a prijavljeno ih je ukupno 26. Od inozmenih sudionika, na Zlatnoj će se Lipi natjecati zborovi iz BiH i Slovenije, dok će uz domaćine, KUD Naša Lipa, od zagorskih zborova nastupiti Mješoviti zbor Kraljevec na Sutli, Ženski zbor Sloboda Oroslavje, KUAE Kaj, Zlatar Bistrica te ŽVS Kušlec, Konjščina.

loading