Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 03.07.2019.

Posted in Vijesti

GORNJA STUBICA – Ugovor o javnoj nabavi radova na sanaciji i povećavanju energetske učinkovitosti zgrade osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica  potpisao je, s predstavnisom tvrtke izvođača radova Marinom Vujić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u srijedu, 03. srpnja 2019. godine u prostorijama škole. Ukupna vrijednost projekta je 7 milijuna i 128 tisuća kuna. Radovi, koji počinju za 8 dana i trajat će 10 mjeseci, obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite poda prema vanjskom prostoru, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu ili uvođenje sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom ili poboljšanje postojećeg te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekuje se ušteda toplinske energije za grijanje od 73,76%. Prilikom potpisivanja ugovora župan Kolar je najavio i daljnje aktivnosti u Gornjoj Stubici, među kojima je projekt nove školske sportske dvorane.

ČAKOVEC – Dom zdravlja Čakovec nastavlja kontinuirano obnavljati sanitetska vozila, kako bi pacijentima omogućili što ugodniji prijevoz, rečeno je ove srijede, 03. srpnja 2019. godine na konferenciji za medije upriličenoj povodom nabave 3 nova sanitetska vozila ukupne vrijednosti 850 tisuća kuna. Naime, ovaj Dom zdravlja godišnje obavlja 28 tisuća sanitetskih prijevoza pacijenata po Međimurskoj županiji i u Zagreb, a sa nova tri vozila, sada ih ima ukupno 15. – Naši vozači dnevno imaju oko 7 odlazaka u Zagreb na dijagnostiku, prijeđu godišnje 780 tisuća kilometara i stoga nam je izrazito bitno da imaju dobre uvjete za rad, ali prije svega, da naši pacijenti budu što kvalitetnije zbrinuti – istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec, dr. Branko Vrčić. – Ne samo da brinemo o infrastrukturi, organizaciji i suradnji ustanova, nego brinemo i o vozilima i uvjetima rada naših djelatnika saniteta – rekla je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač dodajući da, unatoč ulaganju od 40 milijuna kuna u novu zgradu Doma zdravlja, županija nije zapostavila niti sanitet niti primarnu zdravstvenu zaštitu.

KOPRIVNICA – Regionalna konferencija Grada Koprivnice, u organizaciji Poslovnog dnevnika održana je danas, u srijedu, 3. srpnja 2019. godine, u Koprivnici, a tema je bila turizam, s naglaskom na značaj i razvoj kontinentalnog turizma. Koprivnica se do sada uvijek pokazala kao mjesto za otvaranje bitnih tema za Hrvatsku, kaže glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević dok gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić ističe kako ovaj kraj, u turističkom smislu, ima puno za ponuditi. Hrvatska je turistička zemlja koja je iznimno konkurentna, naglašava državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina i kaže kako je prioritet ministarstva ravnomjeran razvoj i kontinentalne i morske Hrvatske. U sklopu današanje konferencije održan je panel „Značaj kontinentalnog turizma za gospodarski razvoj središnje Hrvatske“ te tribina „Stvaranje novih turističkih proizvoda kontinentalnog turizma“.

ZAGREB – Nakon osvajanja zlatnog i srebrnog odličja na netom završenim Europskim igrama u bjeloruskom Minsku, hrvatskim karatistima braći Ivanu i Anđelu Kvesiću na uspjehu je osobno čestitao zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić. Podsjetimo, svjetski prvak Ivan Kvesić u finalu kategorije do 84 kilograma pobijedio je Turčina Ugura Aktasa odlukom sudaca, dok je Anđelo Kvesić u kategoriji preko 84 kilograma osvojio srebro nakon poraza u finalu od Asimana Gurbanlija iz Azerbajdžana. „Jako sam ponosan na nastup i sada sam se još više približio Olimpijskim igrama s kojih mi je cilj vratiti se s medaljom“, istaknuo je Ivan Kvesić.

ZAGREB – Javni poziv za dodjelu potpora Grada Zagreba za samozapošljavanje za proizvodne djelatnosti raspisao je Grad Zagreb do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 15. studenog. Sve informacije o natječaju mogu se naći na stranicama Grada i Zagrebačkog inovacijskog centra  poslovne jedinice Poduzetnički centar – Plavi ured. Potpora na temelju ovog javnog poziva ne može se odobriti osobama koje su već koristile potporu za samozapošljavanje od Grada Zagreba i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Odobrene i dodijeljene potpore smatraju se potporama male vrijednosti.

VARAŽDIN – Zdenko Đula, dosadašnji voditelj terenske jedinice Ivanec, imenovan je za direktora Elektre Varaždin. U HEP-u je zaposlen od 2002. godine, najprije na radnom mjestu samostalnog inženjera, a kao rukovoditelj pogona Elektre u Ivancu radio je od 2007. godine. Do sada je u HEP-u, između ostaloga, radio na planiranju razvoja te organiziranju izgradnje i održavanja elektroenergetske mreže.

ZAGREB – Na ovotjednoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije vijećnici su primili na znanje izvješća o poslovanju zdravstvenih ustanova u 2018. godini. Tako su sva trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalne bolnice kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija lani poslovali pozitivno, osim Doma zdravlja Zagrebačke županije koji je morao iz vlastitih sredstava financirati troškove specijalizacije 17 liječnika s obzirom da je kasnila uplata ugovorenih sredstava.

MURSKO SREDIŠĆE – Za potrebe tri ambulante obiteljske medicine, Grad Mursko Središće je rebalansom proračuna osigurao sredstva za nabavku hematološkog analizatora te uređaja za mjerenje CRP s potrebitim reagensima. Odluka je donesena kako bi pacijenti tri ambulante u Murskom Središću mogli dobiti uslugu i nalaze osnovnih hematoloških pretraga bez odlaska u laboratorij u Čakovec, na što se nerijetko izgubi cijeli dan, a naročito za hitne slučajeve. Trošak potrebitog materijala i reagensa financirati će se iz proračuna Grada. Pretrage će biti besplatne za sve pacijente. Hematološkim analizatorom i uređajem za mjerenje CRP moći će se obaviti kompletna krvna slika, odnosno diferencijalna krvna slika. Krvna slika je gotova za 60 sekundi, a vrijeme potrebno za očitavanje je tri minute. Način vađenja krvi potrebno za uzorak je kapilarno.

loading