Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 03.08.2018.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, MUP-a te braniteljskih udruga danas, 3. kolovoza 2018. godine su na varaždinskom groblju  položila vijence i zapalila svijeće u spomen na sve preminule branitelje.  U ime Varaždinske županije vijence su položili župan Varaždinske županije Radimir Čačić i predsjednik Županijske skupštine  Alen Runac.

ZAGREB – Nakon gotovo tri tjedna radova rano jutros, 03. kolovoza 2018. godine, za promet je otvorena Ulica Bijenik. Saniranu ulicu otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Vrijednost radova koji su obuhvatili izmjenu asfalta u dužini od oko dva i pol kilometara, od Svetog Duha do Mikulića, te novi sustav prometne signalizacije iznosi nešto više od tri milijuna kuna. – Uklonili smo 14 tisuće četvornih metara starog te postavili dva nova sloja asfalta, zamijenili smo sve kanalske poklopce i slivničke rešetke, a obnovljena je i horizontalna signalizacija, rekao je Josip Turković, zamjenik direktora Zagrebačkih cesta. Iz Grada su se zahvalili građanima na strpljenju zbog otežanog prometovanja Ulicom Bijenik.

KOPRIVNICA – Radovi na energetskoj obnovi koprivničke Osnovne škole „Braća Radić“ započeli su danas, 3. kolovoza 2018. godine. Radovi obuhvaćaju obnovu fasade škole, zamjenu krovišta, izolaciju krovišta te tavana, a zamijenit će se i vanjska stolarija te uvesti automatska izmjena zraka. Radovi će završiti do kraja ove godine, a vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna, kaže gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te naglašava kako se ovim projektom pokreće ciklus ulaganja u obrazovanje u Koprivnici. Projekt je u 60%-tnom iznosu financiran europskim sredstvima, a preostali iznos, oko četiri milijuna kuna, izdvaja se iz proračuna Grada Koprivnice.

ČAKOVEC – Premda su ljetni školski praznici u punom jeku, pripreme za novu školsku godinu u Međimurskoj županiji već su u tijeku. Učenike će na klupama dočekati komplet obaveznih udžbenika, a pojedine Općine i Gradovi će financirati i kupnju radnih bilježnica. Prijevoz za učenike osnovnih i srednjih škola će, također, biti potpuno financiran i osiguran. I nadalje će biti osigurane potpore djeci hrvatskih branitelja, ali i redovnim studentima. Podsjećamo, nedavno je 2154 međimurskih studenata dobilo jednokratnu potporu od 600 kuna.

ZAGREB – Stranka rada i solidarnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića od danas, 03. kolovoza 2018. godine, bogatija je za petero novih članova, među kojima je i Juraj Hrženjak, istaknuti pravnik, političar i publicist koji se stranci pridružio u svojoj 102. godini života. Kako je istaknuo predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, potpora Jurja Hrženjaka, osobe koja je ostavila izniman trag na povijest Hrvatske, je znak da je na pravom putu. – Ja nisam salonski ljevičar ni antifašista. Ja živim hrvatskih antifašizam i socijaldemokraciju. Nema
veće ideje od socijaldemokracije od rada i solidarnosti, rekao je Bandić. Uz Jurja Hrženjaka Stranci rada i solidarnosti pridružili su se Goran Petrović, marketinška stručnjakinja iz Sudana Suhair Ibrahim, atletičarka Ivana Lončarek te profesor na Kineziološkom fakultetu Željko Šurbek, sin legendarnog hrvatskog stolnotenisača Dragutina Šurbeka.

MARIJA BISTRICA – Krapinsko-zagorska županija domaćin je obilježavanja godišnjice osnivanja prve dobrovoljačke oružane postrojbe koja je nastala na području Republike Hrvatske nakon provedenih prvih višestranačkih izbora. Pripadnici ove postrojbe, koji se danas okupljaju u okviru Udruge Prvi hrvatski redarstvenik, su u prvim danima oružane agresije na RH pripadnici jedinice podnijeli iznimnu žrtvu i dali veliki doprinos u obrani domovine. Obljetnica se obilježava ove subote, 4. kolovoza 2018. godine u Mariji Bistrici u organizaciji krapinsko-zagorske podružnice Udruge prvi hrvatski redarstvenik. U 11,00 sati u svetištu će biti služena sveta misa, a u 13,00 sati bit će održana Svečana akademija. Svemu će prethoditi polaganje vijenaca ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP-a, ispred zgrade PU krapinsko-zagorske u Zaboku u 9,00 sati.

ZAGREB – Tridesetak mladih folkloraša Hrvatskog kulturnog prosvjetnog društva „Matija Gubec“ iz vojvođanskog Tavankuta koji ljetuju u odmaralištu Crvenog križa grada Zagreba u Novom Vinodolskom, posjetio je u petak, 3. kolovoza zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Mladi folkloraši ljetuju već četvrtu godinu za redom u Novom Vinodolskom i to uz pomoć Grada Zagreba. Uz neizbježno kupanje i druženje, pohađaju radionice usavršavanja folklornih plesova te na taj način njeguju kulturnu baštinu Vojvodine. Za goste iz Zagreba priredili su prigodni folklorni program u narodnim nošnjama te uz tradicionalne instrumente s područja Vojvodine.

ZAGREB – Natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima za nastup na manifestacijama u vezi s poduzetništvom u 2018. godini raspisala je Zagrebačka županija. Za tu je svrhu osigurano tristo tisuća kuna, što predstavlja povećanje za sto tisuća kuna u odnosu na 2017.  godinu. Prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva, trgovačka društva, profitne ustanove i obrti sa sjedištem na području Zagrebačke županije. Manifestacije u vezi s poduzetništvom su sajmovi, izložbe, natjecanja i slične manifestacije u vezi s poduzetništvom organizirane s namjerom predstavljanja poduzetnika i udruženja poduzetnika, promocije ili ocjenjivanja njihovih proizvoda i usluga.Jednom poduzetniku mogu se dodijeliti najviše dvije bespovratne potpore u jednoj kalendarskoj godini . Potpora može iznositi do 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 7.500 kuna za nastup na manifestacijama u Hrvatskoj i najviše 25 tisuća kuna za nastup na manifestacijama u inozemstvu. Natječaj je otvoren do 3. rujna 2018. godine.

KOPRIVNICA – Traju radovi na interventnoj zamjeni dijela glavnog opskrbnog cjevovoda javne vodoopskrbne mreže u dijelu Ulice Mihovila Pavleka Miškine i na Trgu bana Jelačića u Koprivnici. Obnavlja se 212 metara cjevovoda, a predviđeni rok za završetak je 22. kolovoza 2018. godine. Vrijednost investicije je 220 tisuća kuna i u potpunosti ju financira gradska tvrtka Koprivničke vode. Za vrijeme radova mogući su prekidi i poremećaji u vodoopskrbi, a na ovoj dionici vrijedi i posebna regulacija prometa.

loading