Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 03.09.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Delegaciju Zagrebačkog boksačkog saveza, predvođenu predsjednikom Nenadom Ivankovićem, danas je u zgradi Gradske uprave primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na sastanku, je bilo riječi o osnivanju Zagrebačkog boksačkog centra na Zagrebačkom velesajmu. Bit će to izuzetno značajno za zagrebački i hrvatski boks, ali i šire jer će to biti tkz. Boksački centar izvrsnosti gdje će se moći održavati i svi mečevi, treninzi, ali i edukacija  posebice mladih sportaša, rekao je  Ivanković. Sastanku su prisustvovali predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, te boksači Željko Mavrović, Filip Hrgović i Hrvoje Sep.

KOPRIVNICA – Više od 400 djece u koprivničkom Domu mladih Dječji je tjedan otvorilo plesom i igračkama koje su sami izradili, kaže predsjednica koprivničkog Društva Naša djeca Jadranka Lakuš, jer je tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna „Igra i pravo djece na igru“. Upravo se na tome temelje i poruke djece upućene čelnicima koprivničke uprave, kaže dječja gradonačelnica Hana Živko te ističe kako su djeca istaknula, među ostalim, da žele vanjski bazen i  badmintonsko igralište, ali i da se njihovi roditelji više s njima igraju. Dječje su želje velike, no ipak neke su i ostvarive, naglašava zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić, te koprivničkoj djeci čestita današnji Međunarodni dan djeteta. Dječji tjedan u Koprivnici se obilježava brojnim programima sve do nedjelje.

ZAGREB – Medalje Grada Zagreba istaknutim pojedincima i društvima za posebne zasluge na području njihova rada i djelovanja danas je u palači Dverce uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Medalje su dobila četiri pojedinca, jedan folklorni ansambl i sportski klub, te šest dobrovoljnih vatrogasnih društava.

ČAKOVEC – Završeni su radovi na sanaciji Preloške ulice u Čakovcu. Nakon nekoliko mjeseci radova, prometnica je dobila novi izgled, a završetkom radova trebali bi završiti i prometni zastoji u tom dijelu grada. U dijelu ulice dužine 550 metara, obnovljen je kompletni asfaltni sloj u cijeloj širini kolnika, zamijenjen je dio rubnika, a tamponski sloj zamijenjen je i na problematičnim dijelovima ceste. Preostalo je još sanirati kolnik na dijelu blizini željezničke pruge, gdje se postavljaju nove vodovodne cijevi, a taj posao trajat će desetak dana. Ukupan iznos vrijednost obavljenih radova iznosi oko 800 tisuća kuna, od čega Grad iz Proračuna izdvaja 500 tisuća kuna.

ZAGREB – Natječaj za dodjelu najviše 80 srednjoškolskih  stipendija raspisao je Grad Zagreb. Stipendija se dodjeljuje u školskoj godini 2016./2017. za  12 mjeseci, računajući od 1. rujna 2016. Učenik- stipendista mora ispunjavati zadane kriterije koji su objavljeni, kao i natječaj na službenoj web stranici Grada Zagreba. Iznos stipendije utvrđuje se u visini 40% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje od siječnja do kolovoza 2016. godine. Natječaj je otvoren do 10. listopada. Raspisan je i natječaj za stipendije učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Bit će dodijeljeno ukupno 90 stipendija učenicima koji su upisani u prvi razred trogodišnjih strukovnih škola. Stipendije u iznosu od 1.000 kuna se dodjeljuju 10 mjeseci. Prijave se šalju do 15. listopada na adresu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport

ZAGREB – Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2016/2017. za učenike i studente s prebivalištem na području županije. Natječaj je otvoren do 14. listopada. U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 50 novih stipendija i to 30 za učenike te 20 za studente. Za 50 novih stipendista te stipendiste koji nastavljaju redovno školovanje Zagrebačka županija je osigurala 2 milijuna 350 tisuća kuna. Kao i prošle godine, stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 za učenike i 1000 kuna za studente.

KRAPINA – Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje na manifestaciji „Chtef“ Zagorski chef  objavila je Krapinsko-zagorska županija. Tema ovogodišnje manifestacije, a koja će se održati 25. listopada u Donjoj Stubici, je meso zagorske patke, mlinci i kesten. Kao i prošlih godina, manifestacija je zamišljena kao natjecanje zagorskih kuhara, a da bi se odabralo sedam ponajboljih, odlučeno je da se napravi svojevrsna predselekcija. Zainteresirane kuharice i kuhari iz restorana s područja Krapinsko-zagorske županije svoje prijave mogu dostaviti do 7. listopada, na adresu Županije.

KOPRIVNICA – Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Grada Koprivnice i mađarskog Heviza potpisali su zamjenik koji obnaša dužnost koprivničkog gradonačelnika Mišel Jakšić i gradonačelnik Heviza Papp Gabor. Sporazumom je utvrđen sadržaj i oblici suradnje dvaju gradova koji će se temeljiti na partnerskom odnosu i međusobnom uvažavanju kao i traženju mogućnosti ostvarivanja interesa građana s nastojanjem da ta suradnja donese uzajamne probitke za dobrobit Koprivnice i Heviza. Suradnja ova dva grada ostvarena je i kroz poznati projekt BicKo, sustav javnih gradskih bicikala. Na potpisivanju Sporazuma dogovorene su i neke buduće suradnje, a  predstavnici Heviza iskazali su interes za sudjelovanjem njihovih udruga na Renesansnom festivalu te su uputili poziv koprivničkim udrugama da sudjeluju na njihovim sajmovima.

VARAŽDIN – U sklopu akcije “Kolodvorska kajkavska”, u varaždinskoj Kolodvorskoj ulici je, uz prigodnu svečanost, prošlog tjedna otvoren spomenik Kajkavskom jeziku. Riječ je o metalnoj skulpturi, podignutoj u čast međunarodnog priznanja Kajkavskog jezika, koji je lani postao svjetski priznatim književnim jezikom, kazao je autor skulpture, varaždinski umjetnik Željko Prstec. Spomenik riječi Kaj postavljen je na kamenom postolju, okreće se oko svoje osi i na taj način predstavlja riječ Kaj i njene inačice na 67 svjetskih jezika.

loading