Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 04.04.2016.

Posted in Vijesti

GRADEC – Proizvodni pogon tvrtke MUNDUS VIRIDS u općini Gradec, danas je obišao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, zajedno sa zamjenikom Rudolfom Vujevićem, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo Damirom Fašaićem i ravnateljem Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julijem Domcem i predsjednikom Nadzornog odbora tvrtke Ivićem Pašalićem. Tvrtka se bavi preradom drva, sušenjem drvene građe za vlastite potrebe, te proizvodnjom masivnih drvenih lijepljenih ploča, piljene građe, drvenih elemenata, peleta i ogrjevnog drva. Danas ima 100 zaposlenih radnika, a više od 95 posto proizvodnje izvoze u zemlje Europske unije, ponajviše u Njemačku, Italiju, Francusku i Austriju. Kako bi proširili obujam svoje proizvodnje tvrtka planira izgradnju kogeneracijskog postrojenja snage 1 MV električne energije. 

KOPRIVNICA – Na raskrižju koprivničke Kolodvorske i Starčevićeve ulice danas su počeli radovi na rekonstrukciji ceste te izgradnji pješačko-biciklističke staze, vodoopskrbe, odvodnje i javne rasvjete. Radovi, vrijedni 2,1 milijun kuna, čiji je investitor Grad Koprivnica, trajat će tri mjeseca, a radit će se u dvije faze. Prva faza trajat će 45 dana, a za to će vrijeme biti zatvoreno raskrižje Kolodvorske i Starčevićeve te će vrijediti posebna privremena regulacija prometa, kaže gradonačelnica Vesna Želježnjak. Druga faza radova obuhvatit će radove u Kolodvorskoj ulici sve do željezničkog kolodvora.

ZAGREB – Dva nova mobilna reciklažna dvorišta i to u gradskim četvrtima Brezovica i Trnje od danas ima Grad Zagreb. Radi se o prva dva od ukupno pet mobilnih reciklažnih dvorišta koliko će ih biti postavljeno diljem grada u dogovoru s vijećima gradskih četvrti. Tako će građani Brezovice u Prigradskoj ulici III. Odvojak i Trnja u Folnegovićevoj preko puta broja 10 moći bez naknade ostavljati otpad manjih količina. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obići će dvorišta u 13,00 sati u Brezovici te na Folki u 14,30 sati.

ZAGREB -„Strast. Dinamika.Izazov .. onaj pravi“ slogan je Zagreb Auto Showa koji će od sutra biti otvoren na Zagrebačkom velesajmu. U funkciju je stavljen sav raspoloživ i obnovljen prostor Velesajma gdje će se na 70 tisuća četvornih metara u 14 paviljona i otvorenog prostora predstaviti 440 izlagača iz 33 zemlje među kojima je prisutan 81 brend automobila, motocikala i gospodarskih vozila. Uz veliku potporu Grada Zagreba u sinergiji sa Zagrebačkim Holdingom, Velesajmom i ostalim podružnicama te Turističkom zajednicom grada Zagreba Auto Salon bit će realiziran na najvišoj razini. Predstavit će se i dva hrvatska proizvođača električnih vozila, Doking i Rimac. Zagreb Auto Show bit će otvoren od sutra u 18,00 sati, u srijedu i četvrtak od 10,00 do 21,00, u petak do 23,00 te u subotu i nedjelju, 9. i 10. travnja, od 9,00 do 21,00 sat.

ZAGREB – Zagrebačka županija zajedno s još šest drugih županija, prema izvještaju Državnog ureda za reviziju koje je obuhvatilo sve županije, gradove i općine,  ocijenjena je kao učinkovita u upravljanju i raspolaganju nekretninama, građevinskim zemljištem, poslovnim prostorima i stanovima. Uz Zagrebačku županiju, učinkovite u raspolaganju nekretninama su i Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Primorsko-goranska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija. Prema procjeni Državnog ureda za reviziju jedinice lokalne samouprave raspolažu imovinom vrijednom 112 milijardi kuna, a njihovim raspolaganjem su u razdoblju od 2012. do 2014. godine prihodovale 2,8 milijardi kuna.

KRAPINA – Diplome 61 majstoru, koji su majstorski ispit položili u rujnu i prosincu 2015. godine, uručene su na prigodnoj svečanosti danas u Krapini. Majstorsko zvanje omogućuje samostalno otvaranje i vođenje obrta,  vođenje obrta za drugog obrtnika te dobivanje dozvole za prijem naučnika na naukovanje, naglasio je na svečanoj dodjeli predsjednik Obrtničke Komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško. Dobitnicima diploma čestitke su uputili i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić. Među 61 dobitnikom majstorskih diploma, najviše je frizera, a potom slijede automehaničari i kuhari. 

ČAKOVEC – Da su izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima u turizmu u 2015. godini, zaključak je članova vijeća TZ Međimurske županije na posljednjoj sjednici Skupštine Turističke zajednice. Na sjednici je predstavljeno Izvješće o radu i izvršenju financijskog plana za prošlu godinu, u kojoj je Međimurska županija ostvarila oko 128 tisuća noćenja i oko 58 tisuća dolazaka turista. Posebno veseli porast broja stranih turista od gotovo 23%, ističe zamjenica predsjednika Turističke zajednice Međimurske županije Sandra Herman. Inače, Turistička zajednica Međimurske županije prošlu je godinu zaključila s proračunom od oko dva milijuna kuna.

VARAŽDIN – Radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Ulice Ognjena Price u Varaždinu,  u dijelu od Trenkove do Špinčićeve ulice, počinju danas. Do 30. svibnja  uz obnovu prometnice, rekonstruirat će se i komunalna infrastruktura, a radovi će svakim radnim danom trajati od 06,00 do 17,00 sati , pa će u to vrijeme dio ulice Ognjena Price biti zatvoren za promet, a na obilazne pravce vozače će upućivati prometna signalizacija.

loading