Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 04.04.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Sajam Hrvatski otočni proizvod, koji se održava do nedjelje, 7. travnja na Trgu bana Jelačića ovog četvrtka, 4. travnja obišao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac i ministrom turizma Garijem Cappellijem. – Ovo je ishodišna točka svih građana Hrvatske i plac svih placeva, na kojem svako treba dobiti priliku predstaviti svoj rad i proizvode, pa tako i vrijedni otočani- istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na Sajmu, koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Grada Zagreba, sudjeluje 29 izlagača s otoka Korčule, Visa, Lastova, Brača, Krka, Hvara, Paga, Prvića, Raba, Dugog otoka, Ugljana, Rave, Cresa, Pašmana i poluotoka Pelješca. Organizator je Udruga Poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“, a suorganizator Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sajamski prostor je otvoren svakog dana od 8 do 20 sati.

ZAGREB – S ciljem jačeg poticanja obrtništva, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je danas uručio 84 stipendije za školsku godinu 2018./2019. učenicama i učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Tako su stipendije dodijeljene za alatničare, automehatroničare, bravare, elektroinstalatere, elektroničare-mehaničare, galanteriste, kemijske čistače, krojače, ličioce-soboslikare, mesare, montere suhe gradnje, pekare, plinoinstalatere, staklare, tesare, vodoinstalatere i zidare. Inače, Grad Zagreb je tijekom dosadašnjih 15 godina, uključujući i ovu školsku godinu, stipendirao ukupno 1.657 učenica i učenika strukovnih škola, za što je izdvojeno oko 54 milijuna kuna.

ZAGREB – Što i kako dalje s brodogradnjom, bila je tema današnje konferencije za medije zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika Stranke rada i solidarnosti, Milana Bandića slikovitog imena “Kad posao vode podobni, a ne sposobni: Tko se nije skrio, magarac je bio”. Riječ je o osvrtu vodstva stranke Rada i solidarnosti na aktualno stanje u riječkom brodogradilištu 3. Maj te pulskom Uljaniku, ali i o dugogodišnjem i sustavnom zanemarivanju hrvatske brodogradnje u koju je od 1992. godine uloženo 35,2 milijarde kuna na teret poreznih obveznika za što odgovornost, kako ističe Bandić, snose sve dosadašnje Vlade RH. „Niti jedna hrvatska Vlada nije kontrolirala jesu li brodovi izgrađeni i po kojoj cijeni. Političku odgovornost snosi četverolist HDZ, SDP, IDS i HNS“, rekao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti.

ZAGREB – Centar za korisnike Zagrebačkog holdinga  ima novo radno vrijeme. Radno vrijeme središnje poslovnice za izravni susret s korisnicima, u Ulici grada Vukovara, produljeno je na cijeli dan. Od ponedjeljka do petka radi od 7,30 do 19,30 sati, a usluge su dostupne i subotom od 8,00 do 12,00 sati.

VARAŽDIN – Sedamdeset djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije dobilo je novu radno–zaštitnu odjeću. Vrijednost nove odjeće iznosi 165.000 kuna, a novac je osiguran iz decentraliziranih sredstava. Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin koji je posjetio djelatnike hitne naglašava, da  uz osiguravanje optimalnih uvjeta za rad i njihova radna odjeća mora zadovoljavati sigurnosne kriterije te kriterije zaštite na radu, a ovom novom odjećom mijenja se i vizualni identitet djelatnika Zavoda za hitnu medicinu.

PREGRADA – Srednja škola Pregrada prva je na rasporedu u sklopu tradicionalnih susreta dužnosnika Krapinsko-zagorske županije sa maturantima pred kraj školske godine, tijekom kojih se maturante upoznaje s perspektivama zapošljavanja na području županije, ali i raznim ulaganjima Županije u obrazovanje mladih poput stipendiranja, prijevoza učenika i poticanja darovitih. Maturante se također informira o zanimanjima za kojima raste potražnja i odabirom kojih im se pruža veća mogućnost zapošljavanja na području županije. S pregradskim maturantima ovog četvrtka, 04. travnja 2019. godine družila se zamjenica župana Jasna Petek.

DONJA STUBICA – Stranka rada i solidarnosti, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pobjednik je izbora mjesnih odbora u gradu Donjoj Stubici, a tim povodom, ovog četvrtka, 4. travnja 2019. godine održana je i konferencija za medije. Naime, od 10 mjesnih odbora, Stranka rada i solidarnosti, koja u Krapinsko-zagorskoj županiji već ima 19. organizacija, je odnijela pobjedu na njih sedam. Okupljenima su se obratili predsjednik stranke Milan Bandić, saborska zastupnica Marija Puh, predsjednik Županijske organizacije stranke Anđelko Topolovec te predsjednik Gradske organizacije Donje Stubice Luka Grabušić. – Ovih sedam predsjednika mjesnih odbora su ljudi koji rade na terenu te politiku koriste za dobrobit svojih mještana koji su prije svega glasali za njih, a tek onda za program ove stranke – istaknuo je Grabušić. Sa njim se složio i Bandić, dodajući da se već pripremaju za lokalne izbore te da ne sumnja u dobar rezultat u Zagorju.

ZAGREB – Zagrebačka županija u ovoj će godini poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode sa 300.000 kuna. Natječaj je otvoren do 11. travnja. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 40.000 kuna. Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije. Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca 2019.

KOPRIVNICA – Održana je prva sjednica Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja za Koprivničko-križevačku županiju koju je vodio predsjednik Koordinacije i zamjenik župana Darko Sobota. Usvojen je Poslovnik o radu te Prijedlog Programa kontrole populacije napuštenih pasa u Koprivničko-križevačkoj županiji, koji će se uputiti Županijskoj skupštini na usvajanje, kao i Prijedlog Programa sterilizacije pasa u romskim naseljima. Zadaća radne skupine je koordinacija u primjeni propisa iz područja zaštite životinja te razvoj dobre prakse u svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja kroz povećanje svijesti javnosti o odgovornom posjedovanju životinja.

ČAKOVEC – Program Tribina Čakovec četvrtkom večeras, 4. travnja 2019. godine, u Centru za kulturu Čakovec donosi predstavu „Sirena i Viktorija“. Riječ je o raskošnoj komediji zabune, toploj, duhovitoj i zabavnoj predstavi koju izvodi uvjerljiv glumački trio Teatra Rugantino. Redatelj predstave je Filip Grinvald, a glume Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić, Mladen Vasary. Početak predstave je u 20,00 sati.

loading