Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 04.-05.08.2018.

Posted in Vijesti

MARIJA BISTRICA – Domaćin obilježavanja 28. obljetnice osnutka udruge Prvi hrvatski redarstvenik ove je godine Krapinsko-zagorska županija, a cjelodnevni događaj počeo je jutros, 4. kolovoza 2018. godine polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim pripadnicima MUP-a u Zaboku. Polaganju su prisustvovale brojne delegacije predvođene, izaslanikom predsjednice RH, županom Željkom Kolarom i predsjednikom udruge Prvi hrvatski redarstvenik Zdravkom Lončarom. – U prvim danima oružane agresije na RH pripadnici ove jedinice podnijeli su iznimnu žrtvu i dali veliki doprinos u obrani domovine te danas dajemo počast vremenu, prostoru i ljudima – rekao je Lončar. Nakon polaganja, u svetištu u Mariji Bistrici služena je i sveta misa, a zatim je održana i Svečana akademija. Inače, udruga Prvi hrvatski redarstvenik, nastala je 1990. godine s ciljem da se policija popuni ljudima hrvatskoj vlasti odanog policijskog osoblja, a okuplja više od 1 600 članova. Osnivanje hrvatskih redarstvenih snaga bilo je vid stvaranja prvih regularnih hrvatskih oružanih snaga. Da mu je izrazito drago da se ova obljetnica održava upravo u Krapinsko-zagorskoj županiji rekao je izaslanik predsjednice, župan Željko Kolar. – U mislima smo sa svim onima koji su izgubili život za obranu domovine i njihovim obiteljima te im čestitam svima današnji dan, u svoje ime i ime predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović – istaknuo je Kolar. Na Svečanoj akademiji, uz župana Željka Kolara, predstavnicima braniteljskih udruga obratili su se i izaslanik predsjednika vlade, saborski zastupnik Žarko Tušek, izaslanik ministra Obrane i načelnika glavnog stožera oružanih snaga  brigadir Ivan Jušić, izaslanik ministra Hrvatskih branitelja Dinko Tandara, predsjednica županijske skupštine Vlasta Hubicki, načelnik općine Marija Bistrica Josip Milički te brojni drugi.ZAGREB – U sklopu Luftanja, besplatnog filmskog i glazbenog programa koji se odvija tijekom tri ljetna mjeseca na najljepšem proplanku Parka Maksimir – Vidikovcu, ove subote, 4. kolovoza 2018. godine bit će prikazan filmski klasik Martina Scorsesea, “Taksist”, koji opisuje poteškoće osamljenog i depresivnog 26-godišnjeg njujorškog taksista Travisa Bicklea kojeg je utjelovio Robert De Niro. Projekcija filma počinje u 21,00 sat, a sam program počinje dva sata ranije, u 19,00 sati kad će okupljene svojim NY funk, soul i disco DJ setom zagrijati Tomo Ricov.

ZAGREB – U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, delegacija Grada Zagreba predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem u subotu, 4. kolovoza je položila cvijeće i zapalila svijeće kod Zida boli, središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, spomen obilježju na Krematoriju te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju. „Bez hrvatskih branitelja i bez odlučnosti, razboritosti i mudrosti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, ne bi bilo hrvatske države. Zadaća nas živih je raditi na poboljšanju uvjeta življenja u Hrvatskoj, od bolje socijalne pravde, zajedništva, solidarnosti do boljih gospodarskih uvjeta“, poručio je gradonačelnik Bandić.

ZAGREB – Ljetna škola sinkroniziranog plivanja Kluba sinkroniziranog plivanja Medveščak organizira se već tradicionalno 14. godinu na Šalati. Škola se održava od 06. do 31. kolovoza 2018. godine radnim danom od 17,00 do 19,00 sati. Škola je namijenjena svim djevojčicama i dječacima od 6 do 12 godina, željnim dobre ljetne zabave i puno plivanja u dobrom društvu. Polaznici ljetne škole uz osnovne tehnike plivanja i sinkroniziranog plivanja, učit će i skokove, a za nastup na reviji Ljetne škole kreirat će i uvježbavati zajedničku koreografiju. Na kreativnoj radionici se obrađuju razne tehnike koje su sadržajno vezane za sinkro, a u dvorani se rade vježbe razgibavanja, jačanja i istezanja. Na taj način program Ljetne škole daje vjernu sliku što zapravo znači baviti se sinkroniziranim plivanjem.

ŠODERICA – Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s partnerima ove subote, 4. kolovoza 2018. godine organizira novo izdanje Country vikenda na jezeru Šoderica. Posjetitelje čeka bogat program. Subotnji program počinje natjecanjem u spremanju kaubojskog graha, a u poslijepodnevnim satima održat će se natjecanje u obaranju ruku te izbor najkaubojke. Bit će tu naravno i kaubojskih dvoboja, konjičkih i raznih igara za posjetitelje, a priprema se i bogata ugostiteljska ponuda u western stilu.

KOPRIVNICA – Country vikend, manifestacija Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, jučer navečer, u petak, 4. kolovoza 2018. godine i službeno je otvorena na Šoderici pored Koprivnice. I ovog puta donosi brojne poznate sadržaje i bogat program. Pričao oko Country vikenda i western sela na Šoderici krenula je prije četiri godine, podsjeća pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te je poveznica s prvom konjičkom turističkom stazom koja je u Koprivničko-križevačkoj županiji i kao takva je prva u Hrvatskoj. Ovo je još jedan od programa i projekata koji se provode kako bi se revitalizirala Šoderica, ističe zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić. U sklopu Country vikenda na Šoderici održat će se natjecanje u spremanju kaubojskog graha, natjecanje u obaranju ruku te izbor najkaubojke, a održavaju se i kaubojski dvoboji, te konjičke i razne igre za posjetitelje

SVETI MARTIN – Svetomartinska Udruga voćara, vinogradara i povrćara godinama daje svoj doprinos Danima turizma Općine Sveti Martin na Muri, a središnji događaj je Šetnja po kletima, u koju je uključeno 15 klijeti, a koja je na rasporedu u subotu, 4. kolovoza 2018. godine od 15,00 sati. U sklopu manifestacije održat će se stručno predavanje na temu Zaštita voćnjaka i vinograda pred berbu ima Milorad Šubić iz Svjetodavne poljoprivreno-šumarske službe u Čakovcu.

BELEC – Blagdan Gospe Snježne u Belcu – zaštitnice Krapinsko- zagorske županije bit će proslavljen u nedjelju 5. kolovoza 2018. godine, svečanim koncelebriranim misnim slavljem od 11,00 u crkvi sv. Marije Snježne u Belcu, kojeg će predvoditi vlč. Ivica Cujzek, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

CIRKOVLJAN – Već tradicionalno, uoči blagdana sv. Lovre, stanovnici Cirkovljana priređuju Seoske igare u Cirkovljanu. Igre se priređuju na prostoru Sportskog parka Zdenci, a najhrabriji će se ogledati u pucanju penala, odbojci, visećoj kuglani, potezanju užeta, piljenju trupaca, skakanju u vreći, košarci, bacanju kamena s ramena i drugim zanimljivim disciplinama. Početak natjecanja je i u subotu i nedjelju, 4. i 5. kolovoza 2018. godine, od 16,00 sati.

VELIKA GORICA – Filmska večer i čitanje priča pod nazivom „Vidim, čujem, mirišem ljeto“ bit će održane ove nedjelje, 5. kolovoza 2018. godine u dvorištu i parku Kurije Alapić u velikogoričkoj Vukovini. Početak je u 19,00 sati.

loading