Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 04.08.206.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Međunarodni tjedan dojenja i ove se godine obilježava u prvom tjednu kolovoza s ciljem promocije dojenja u zajednici i naglaskom na dojenje na javnom mjestu. Tim su povodom na području Krapinsko-zagorske županije održane brojne aktivnosti, a valja spomenuti da je u Svetom Križu Začretju osnovana još jedna Grupa za potporu dojenja čime ih je u županiji ukupno 12. U obilježavanje Tjedna dojenja aktivno su se uključili i Grad Krapina gdje će se, u sklopu akcije Dojenje je IN, jedna klupa u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda urediti drugačijom bojom od ostalih te obilježiti prigodnim natpisom na metalnoj pločici „Grad Krapina – prijatelj dojenja“.U Humu na Sutli u parku je postavljena klupa s prematalicom za djecu, a zamjenik Krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek Jambrek danas je na Odjelu ginekologije i opstetricije Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana uručio četiri električne prsne dojilice.

ZAGREB – Jutros su i službeno završeni radovi na parku, fontani i bazenu na Trgu kralja Petra Krešimira IV. Obnova Parka i fontane odvijala se pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode budući da su i park i fontana pod zaštitom. Park Krešimirac prvi je primjer oblikovanja gradskog parka po načelima suvremene struke krajobrazne arhitekture u Hrvatskoj, a fontana i bazen Kozmički ciklus vode iznimno je djelo Josipa Seissela, nastalo 1935. godine. Gotovi su i radovi na parkiralištu i okolišu uz Dom zdravlja Vrapče (Zagreb-zapad), a je li sve napravljeno dobro danas poslijepodne provjerit će gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima. Podsjetimo, radovi na uređenju i proširenju parkirališta,u okviru kojih se izgradila i nova pristupna prometnica parkiralištu, te uređenju okoliša započeli su prije tri mjeseca.

LJUBEŠĆICA – Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić  boravi danas u posjetu Varaždinskoj županiji. Nakon prijepodnevnih radnih sastanaka s načelnicima općina Visoko, Donja Voća i Maruševec, ministar će posjetiti i Ljubešćicu, gdje će potpisati dva  ugovora za projekte na području ove općine. Riječ je o projektu  “Gospodarska i socijalna revitalizacija Općine Ljubešćica kroz modernizaciju cestovne infrastrukture“ vrijednom 760 tisuća kuna, te kapitalnom projektu “Izgradnje vodovodne mreže u naselju Ljubešćica – Križevačka ulica, prema naselju Ljubelj Kalnički“, duljine 1,5 kilometara vrijednom 232 tisuće kuna.

ZAGREB – Počela je obnova studentskog doma Lašćina. Nakon 15. srpnja, kad su se iselili i posljednji studenti, krenula je druga faza obnove. Naime prošlo ljeto uređeni su 3., 05.,06. te 8 paviljon, a sada će novi namještaj i parketi biti postavljeni u 5 preostalih paviljona. Osim toga bit će uređena i menza. Za sve to SC će izdvojiti 750 tisuća kuna, a radovi bi trebali biti gotovi 01. rujna kada se useljavaju prvi studenti.

RIM – Uz domaćinstvo i na poziv Veleposlanstva RH u Rimu, župan Međimurske županije Matija Posavec bit će danas jedan od potpisnika međunarodnog Sporazuma o kulturnoj, turističkoj i gospodarskoj razmjeni, uz čelnike Grada Norcije, Grada Andrije, Grada Ascoliu Piceno, Turističke zajednice Meksika u Rimu, Gospodarske komore Ujedinjenih Arapskih Emirata u Italiji i Gospodarske komore Italije u Gradu Meksiku. Temeljem tog Sporazuma, Međimurska županija i međimurski turizam dobit će priliku za predstavljanje, kao predstavnik Republike Hrvatske tijekom manifestacije Nazioni a tavola (Nacije za stolom) u gradu Norciji. Uz tradicionalnu pjesmu i ples, nastupe kudova i prezentaciju kulture, ujedno će biti predstavljena i međimurska gastronomija te turističke posebnosti Međimurja.

ĐURĐEVAC – Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Đurđevca odobrena je  kupnja parcele na đurđevačkoj Radničkoj cesti za gradnju servisne ceste za ulaz u poslovnu zonu, radi proširenja pješačke staze i uređenje kanala. Uz to, đurđevački gradski vijećnici su izmijenili i dopunili program mjera poticanja poduzetništva kojom se rokovi za početak gradnje stanova za zaposlenike tvrtki iz opravdanih razloga mogu produžiti s dosadašnjih tri, na šest mjeseci.

ZAGREB – Za nastup na poduzetničkim manifestacijama poduzetnicima sa svog područja Zagrebačka županija dodijelit će bespovratnih 200 tisuća kuna. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2016. Sredstva će se dodijeliti za zakup, uređenje i opremanje izložbenog prostora te za trošak izrade promidžbenih materijala koji će se koristiti na manifestaciji. Dodijeljena sredstva mogu iznositi do 50% prihvatljivih troškova projekta, a najviše do 7.500 kuna za nastup na manifestacijama u Republici Hrvatskoj te do 30.000 kuna za manifestacije u inozemstvu.

ZAGREB – Sutra, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja tržnice u Zagrebu neće raditi. Uz plac na Dolcu, Trešnjevci, Utrini i Jarunu neće raditi ni Veletržnica i hladnjača te skladišta. Dežurne ljekarne na Aveniji Većeslava Holjevca, Ozaljskoj, Grižanskoj, Ilici i na trgu radit će od 0,00 do 24,00 sata. Autobusi i tramvaju ZET-a vozit će u petak po nedjeljnom voznom redu.

loading