Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 04.10.2018.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Ovom pločom ne želimo samo ukrasiti zgradu nego pokazati koliko brinemo o našoj djeci – istaknuto je danas, 4. listopada 2018. godine u Krapini na svečanom otkrivanju ploče Županija-prijatelj djece, prestižne titule koju je Krapinsko-zagorska županija uz Primorsko-goransku prva stekla u Hrvatskoj. Otkrivanju je nazočilo više od 300 djece te je tim povodom upriličen i prigodan kulturni program. Da je ovo ostvarenje jednog velikog sna rekla je potpredsjednica Društva naša djeca Hrvatske Sonja Borovčak. – Sretna sam zbog djece koja su ovo zaslužila, ali to je i dalje velika obaveza za nas jer moramo stvarati dobre uvjete za buduće generacije – istaknula je Borovčak.  – Županija iz proračuna izdvaja 43% upravo za obrazovanje – rekao je župan Željko Kolar dodajući da je spomenuta ploča samo potvrda da su sva ulaganja u dječju dobrobit bila i više nego značajna. Prethodno otkrivanju ploče, u Uredu župana je održan i prijem za dječje gradonačelnike i načelnike, a nakon otkrivanja ploče, upriličen je i Okrugli stol s predstavnicima Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Krapinsko-zagorske županije. Inače, uz županiju, suorganizator današnjeg događanja je i Grad Krapina.

ZAGREB Konceptualno redizajnirana Ambienta poslovni je događaj od iznimnog značaja za drvnu industriju i dizajn interijera. Jubilarna 45. Ambienta bit će održana od 10. do 14. listopada 2018. godine na Zagrebačkom velesajmu, gdje će se u sedam paviljona na više od 20.000 četvornih metara predstaviti 322 izlagača iz 32 zemlje. To je kvantitativan rast izlagača u usporedbi s lani za 10% te domaćih hrvatskih izlagača za 51%, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić. Ambineta će biti predstavljena kroz tri tematske cjeline: AmbiDOM, AmbiPRO i DESIGN ZONA. Grad Zagreb podržava sajmove Zagrebačkog velesajma koje pokazuju svoj značaj u razvoju gospodarstva kroz redizajnirane izložbene priredbe, istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić. Uz Grad Zagreb kao suorganizatora pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te partneri HGK i Hrvatske šume.

ZAGREB – Na Bundeku će u subotu, 6. listopada biti održane dvije kulturno-edukativno-zabavne manifestacije. U organizaciji Grada Zagreba na južnoj strani jezera prigodnim programom bit će obilježen Međunarodni dan životinja, s ciljem edukacije građana o potrebi zaštite životinja i odgovornom ponašanju prema svojim kućnim ljubimcima. Posjetitelje tako očekuje čitav niz događaja, među ostalim, pokazne vježbe pasa vodiča, dobrotvorna utrka posjetitelja udruge Futura – daj šapu, te predstavljanje prehrambenih proizvoda biljnog podrijetla – VEGE PIKNIK. U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Prepuštovec u subotu će na Bundeku biti održana kestenijada u sklopu koje će se predstaviti i 20-ak vinarskih udruga te proizvođača jabuka. Oba događaja počet će u 10,00 sati.

ZAGREB – Od 1. listopada ove godine u svih deset Domova umirovljenika grada Zagreba povećane su cijene od 10, 12 i 14% ovisno o standardu pružanja usluge. Samo nekolicina korisnika u Domu Park plaća značajnije višu cijenu dok svi ostali plaćaju 350 do 400 kuna više rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom Romana Galić istaknuvši kako je to još uvijek 25 do 35% ispod ekonomske cijene.

VARAŽDIN – Izbor novog potpredsjednika Županijske skupštine, rasprava o radu župana za I. polugodište tekuće godine, o stanju gospodarstva Varaždinske županije za 2017. godinu i prvo polugodište 2018. godine, o radu Županijske uprave za ceste Varaždinske županije za prvo polugodište ove godine, kao i o prošlogodišnjem radu Agencije za razvoj Varaždinske županije, Garancijske agencije Varaždinske županije te trgovačkog društva Zona Sjever samo su neke od točaka o kojima na 7. sjednici u četvrtak, 4. listopada, raspravljaju vijećnici Skupštine Varaždinske županije.

ČAKOVEC – Povodom stupanja na dužnost pročelnice Ureda za poslove župana Međimurske županije Vesne Haluga, danas je u sjedištu Međimurske županije upriličen radni doručak za predstavnike medijskih kuća. Župan Matija Posavec zahvalio je Vesni Haluga koja je protekle četiri godine provela radeći kao generalna konzulica RH u Pečuhu gdje je podupirala čitav niz hrvatskih i međimurskih projekata u kulturi i gospodarstvu, a osobito je zaslužna za održavanje Hrvatskog dana u sklopu 450. obljetnice Sigetske bitke. Pročelnica Haluga izrazila je veliko zadovoljstvo zbog ukazanog povjerenja u obnašanju nove dužnosti unutar Međimurske županije te izrazila nadu da će suradnja s medijima na daljnjoj promociji Međimurja i dalje biti izvrsna.

ČAKOVEC – Prijem za mentore i mentorice, čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama, povodom Međunarodnog dana učitelja, u zgradi Scheier u četvrtak, 4. listopada 2018. godine  održao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Pritom je svim učiteljima izrazio zahvalnost za predanost plemenitom i zahtjevnom poslu kojim se bave te im odao priznanje za postignute uspjehe.

IVANEC – Novi europski okvir za zaštitu osobnih podataka donio je bitne promjene u pravilima koja definiraju osobne podatke i kako se oni koriste – GDPR. O svim nedoumicama glede primjene nove direktive bit će riječi na predavanju Igora Barleka, stručnjaka u području GDPR-a, koje organizira Rotary club Trakošćan u suradnji sa Srednjom školom Ivanec u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja. Predavanje će se održati u četvrtak, 4. listopada 2018. godine u 18,00 sati u amfiteatru Srednje škole Ivanec.

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija je organizirala u četvrtak, 04. listopada 2018. godine radionicu „Potencijali cikloturizma na području Koprivničko-križevačke županije uz rijeku Dravu“, kao dio projekta „Amazon of Europe Bike Trail“ u kojem je partner. Osim što je u sklopu radionice predstavljen projekt, kojem je cilj uspostava biciklističke rute na području prekograničnog rezervata biosfera Mura-Drava-Dunav, govorilo se i o turističkim potencijalima Koprivničko-križevačke županije s naglaskom na cikloturizam i održivi turizam.

ZAGREB – Zagrebačka županija i Grad Zagreb i ove godine organiziraju, šesnaesti put zaredom, izložbeno-prodajnu manifestaciju „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ koja će se održati 19. i 20. listopada 2018. godine na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Svi  zainteresirani izlagači s područja Zagrebačke županije koji se žele besplatno predstaviti sa svojim proizvodima na sajmu mogu se prijaviti  najkasnije do sutra, 5. listopada 2018. godine ispunjavanjem prijavnog obrasca koja se nalazi na mrežnoj stranici zagrebačke županije. Broj izlagačkih mjesta je ograničen. Inače, Dani hrane organiziraju se povodom Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana seoske žene (15. listopada).

loading