Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 05.03.2020.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebačka Gradska uprava temeljem javnog natječaja izabrala je dvije tvrtke za izradu projektne dokumentacije za izgradnju tramvajske pruge od Kvaternikovog trga do Velike Kosnice, u blizini zračne luke „Franjo Tuđman“, vrijednosti 3 milijuna 683 tisuće kuna. Pruga dužine 17 kilometara s dva kolosijeka bit će podijeljena u četiri dionice. Prvo bi se gradila pruga Heinzelovom, da se spoji Kvatrić i Ulica grada Vukovara, a zatim slijedi gradnja pruge Radničkom preko Savišća do Domovinskog mosta te od Domovinskog mosta do Velike Kosnice. Na trasi je predviđeno 12 stajališta. Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na više od 50 milijuna eura, a datum početka gradnje još nije poznat.

VARAŽDIN – Varaždinska županija, u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike Varaždin i Javnom ustanovom za regionalni razvoj Varaždinske županije, organizirala je u četvrtak, 5. ožujka 2020. godine međunarodnu konferenciju o obrazovanju za poduzetništvo koja je dio Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva projekta – LEPEZA VŽ. Na konferenciji su se okupili stručnjaci, kreatori obrazovnih politika te ravnatelji obrazovnih institucija.

ČAKOVEC – Uz davanje suglasnosti na izmjene statuta Dječjeg vrtića Cipelica i Dječjeg vrtića Cvrčak, na sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca, održanoj 5. ožujka 2020. godine, usvojena je i Odluka o načinu sufinanciranja boravka djece u predškolskim ustanovama. Odluka je to koja podrazumijeva još jedan nadstandard i iskorak, rekao je gradonačelnik Stjepan Kovač. Naime, Upravno vijeće Dječjeg vrtića Cvrčak predložilo je Gradskom vijeću Grada Čakovca visinu ekonomske cijene za pružanje nove usluge, 10- satnog programa ranog učenja engleskog jezika. Ekonomska cijena je 1220 kuna pri čemu će roditelji plaćati 660, a Grad Čakovec 560 kuna po polazniku.

KOPRIVNICA – Održana je radna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice, na kojoj je načelnica Stožera, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž naglasila odličnu suradnju sa svim subjektima civilne zaštite te se dotakla i aktualne situacije uz koronavirus. Ostriž je naglasila kako je gradski Stožer u stalnom kontaktu sa županijskim Stožerom civilne zaštite koji je nadležan za davanje uputa i provođenje mjera te protokole, ali i županijskim Zavodom za javno zdravstvo. Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla još je jednom ponovila kako na području Županije nema osoba sa simptomima koronavirusa, sve je pod kontrolom te nema mjesta panici.

ČAKOVEC – S ciljem jačanja turističke ponude Međimurja te očuvanja bogate bioraznolikosti danas, 05. ožujka 2020. godine, u Maloj vijećnici Međimurske županije je potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Matulovog grunta u Frkanovcu, koji će biti uređen u edukacijsko-inerepretacijski centar. Ugovor o izvođenju radova, ukupne vrijednosti 1,17 milijuna kuna, s izvođačem radova potpisao je međimurski župan Matija Posavec. Objekt i samo gruntište u Frkanovcu veoma su vrijedan i dobro očuvani primjerak tradicijske arhitekture Međimurja. Projektom će se dograditi postojeći objekti te osmisliti dodatni sadržaji koristeći moderni interpretacijski sustav za biljne i životinjske vrste koje obitavaju na livadama košanicama. Inače, uređenje i rekonstrukcija Matulovog grunta dio je projekta Med dvemi vodami, vrijednog 12,108 milijuna kuna, koji je sa 85% sufinanciran europskim sredstvima. Osim uređenja Matulovog grunta, glavne projektne aktivnosti vezane su i uz uređenje Centra za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu, čije je otvorenje najavljeno za 17. travnja ove godine, i Eko –turističke poučne pješačke i biciklističke staze „Svetomartinska Mura“ na području Općine Sveti Martin na Muri čije je otvorenje najavljeno 20. ožujka 2020. godine.

BJELOVAR – Ministarstvo hrvatskih branitelja, Samostalni izvršitelj-centar Bjelovar tijekom ožujka, travnja i svibnja organizira informativne radionice na kojima hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskoga rata te osobe koje su aktivno sudjelovale u Domovinskom ratu, a nisu regulirale status, mogu doznati više o pravima koja proizlaze iz Zakona o hrvatskim braniteljima. Radionice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji počinju u utorak, 10. ožujka u Općini Štefanje, a završavaju 27. svibnja u Zrinskom Topolovcu.

ZAGREB – Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije raspisala je natječaj za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola, od I. do VIII. razreda, iz područja vatrogastva. Radovi se zaprimaju do petka, 3. travnja. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije, a teme radova su vatrogasci, vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, požari, poplave, spašavanje ljudi i imovine i slično. Radovi koji zadovoljavaju uvjete natječaja biti objavljeni na Internet stranici www.vzzz.hr, a on-line glasovanje traje od 20. do 27. travnja 2020. godine. Svatko može samo jednom glasovati za jedan likovni te jedan literarni rad.

ZLATAR BISTRICA – Natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije tradicionalno daje najbolje državne i svjetske natjecatelje čija se vještina temelji na tradiciji, marljivosti i spretnosti zagorskih poljoprivrednica i poljoprivrednika. Stoga i ove godine Krapinsko-zagorska županija, županijska Udruga natjecatelja u oranju i Ministarstvo poljoprivrede organiziraju 18. Natjecanje orača Krapinsko-zagorske županije koje će se održati 18. travnja 2020. godine u Zlatar Bistrici. Pripreme parcele i trening orača održat će se dan ranije, 17. travnja ove godine u Zlatar Bistrici. Zainteresirani orači prijaviti se mogu do 23. ožujka.

loading