Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 05.04.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Mjesto događaja, nakon jučerašnjeg oštećenja kolnika na križanju Slavonske avenije, ulice Vrbik XIII i Marohnićeve ulice, obišao je danas gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Nažalost i ovakve se stvari događaju u gradu, ovo je viša sila i hvala dragom Bogu što se nikome nije ništa dogodilo. Ovdje je očito uzrok gibanje tla, to će utvrditi geolozi. Na nama je da saniramo prometnicu u najkraćem roku, rekao je gradonačelnik Bandić te zamolio građane za strpljenje. Prema njegovim riječima, na Slavonskoj aveniji će uskoro krenuti regulacija prometa jednim prometnim trakom u smjeru istok-zapad. Zatvorit će se južni kolnik, dok će se promet odvijati po sjevernom kolniku Slavonske avenije. Kako bi bili što efikasniji, gradonačelnik je  najavio da će se na mjestu događaja raditi u tri smjene, odnosno 24 sata dnevno.

ČAKOVEC – U službenom posjetu Međimurskoj županiji danas je boravio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. U Čakovcu se sastao sa županom Matijom Posavcem i njegovim zamjenikom Zoranom Vidovićem te predsjednikom udruge Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja Željkom Sršanom, s kojima je razgovarao o uspostavi buduće suradnje, posebice na projektu obnove Vukovarskog vodotornja. Svoju će podršku tom projektu, kroz razne humanitarne akcije, dati i Međimurska županija, ističe župan Matija Posavec. Obnovu vodotornja podržat će cijela Hrvatska, gdje ćemo ponovno pokazati zajedništvo, zaključuje vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i dodaje da je podršku projektu iskazala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Penava se danas sastao i s čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačem s kojim je razgovarao o istoj temi. Svoj posjet Međimurju, vukovarski gradonačelnik završava u poslijepodnevnim satima u Prelogu.

KOPRIVNICA – Kadetkinje rukometnog kluba Podravka, igračice rođene 1998. godine i kasnije, pobjednice su završnog turnira prvenstva Hrvatske. Svladavši zagrebački Lokomotivu u finalu, obranile su naslov iz prošle godine. tim povodom gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak održala je danas prijem. Nije to malen uspjeh, ističe gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak. Ovaj naslov još je jedan pečat iznimno uspješnoj rukometnoj generaciji, kaže trenerica Snježana Petika. Na završnom turniru Hrvatske u Umagu osim osvajanja naslova prvakinja, rukometašice Podravke imaju u svojim redovima najbolju igračicu Ivonu Mrđen i vratarku Ivu Šafar, u najboljoj sedmorki turnira su Tena Petika i Korina Karlovčan, dok je najboljom trenericom proglašena Snježana Petika.

ZAGREB – Na Zagreb Auto Showu, 14. međunarodnom salonu automobila, gospodarskih vozila, motocikala i prateće industrije, od danas  do  nedjelje, 10. travnja predstavit će se 440 izlagača iz 33 zemlje. Sajam će imati četiri svjetske vicepremijere – Audi Q2, Seat Ateca, VW Tiguan i Rimac Concept S – i 34 hrvatske premijere automobila. Izlagat će se na 70.000 četvornih metara izložbenog prostora u 14 paviljona ZV-a te na dodatnom otvorenom prostoru. Salon se održava u organizaciji Grad Zagreba i Zagrebačkog velesajma, a otvorit će ga  u 18,00 sati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

KOPRIVNICA – Koprivnički osnovci osvojili su treće mjesto na međunarodnom matematičkom natjecanju Euromath u Grčkoj. Sudjelovalo je devet učenika iz koprivničkih osnovnih škola Antun Nemčić Gostovinski i Braća Radić. Danas im je na velikom međunarodnom uspjehu čestitala gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak. Međunarodno natjecanje Euromath održava se u dvije faze: prvo se šalju radovi koje komisija pregledava i valorizira te najbolje poziva na natjecanje, a druga je nastup na samom natjecanju gdje učenici na engleskom jeziku prezentiraju svoje radove. Koprivnički učenici već dvije godine sudjeluju u ovom projektu i ujedno su najmlađi sudionici, podsjeća mentorica Mara Grašić. Koprivnički mladi matematičari sudjeluju u radu Centra za izvrsnost koji od 2013. godine djeluje u Gimnaziji Fran Galović.

RAVENSBURG – U službenom posjetu njemačkom gradu Ravensburgu danas boravi varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Varaždinsko izaslanstvo, u kojem su uz gradonačelnika i direktor Koncertnog ureda Raymond Rojnik,  te predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva prijateljstva Varaždin Dragutin Hainš, primit će među ostalima i gradonačelnik grada Ravensburga Daniel Rapp. Povelju o partnerstvu, predstavnici  Varaždina i Ravensburga   potpisali su  prije 14 godina,  razvivši u međuvremenu dobru suradnju na području kulture i obrazovanja.

ČAKOVEC – U službenom posjetu Međimurskoj županiji danas je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. U sjedištu županije u Čakovcu sastat će se sa županom Matijom Posavcem i njegovim zamjenikom Zoranom Vidovićem te predsjednikom udruge Vukovarski branitelji i logoraši Međimurja Željkom Sršanom. Nakon radnog sastanka  vukovarski će se gradonačelnik sastati s čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačem te posjetiti Prelog, gdje će ga dočekati gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

 MARTIJANEC – Okrugli stol o gradnji Podravske brze ceste održan je u Martijancu, a prisustvovali su mu i predstavnici Koprivničko-križevačke županije, predvođeni zamjenikom župana Darkom Sobotom. Istaknuta je nacionalna važnost ovog prometnog pravca koji povezuje pet županija. U cilju demografske, ekonomske i okolišne održivosti dijelova Podravine,  potrebno je što žurnije preusmjeravanje prometa s Podravske magistrale na Podravsku brzu cestu zaključeno je na okruglom stolu.

ZAGREB – Udruga gluhih i nagluhih Zagrebačke županije otvorila je svoju podružnicu i u Zaprešiću u prostoru Kluba umirovljenika u ulici Pavla Štoosa 2. Tu će se okupljati članovi Udruge svaki drugi i četvrti petak u mjesecu od 17,00 do 20,00 sati s ciljem promicanja kvalitetnijeg života osoba oštećena sluha.

KRAPINA – Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja Krapinsko-zagorska županija i Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije organiziraju u četvrtak, 7. travnja, s početkom u 17,00 sati u Srednjoj školi Krapina. Dan zdravlja se ove godine obilježava pod sloganom “Pobijedi dijabetes” pa će događanje u Krapini biti usredotočeno na važnost zdrave prehrane i redovite tjelesne aktivnosti kao prevencije dijabetesa, ali i mnogih drugih bolesti. Edukativno će predavanje održati Bojana Nikitović iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, a sudjelovat će i učenici SŠ Zabok, SŠ Bedekovčina, OŠ Ljudevit Gaj Krapina, polaznici DV Gustav Krklec iz Krapine te Udruga oboljelih od dijabetesa Krapina.

loading