Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 05.06.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Manifestaciju Tjedan udruga koja se od 5. do 7. lipnja održava u organizaciji Grada Zagreba i udruga koje djeluju na području grada, s ciljem upoznavanja građana s radom udruga i programima koje provode, otvorio je danas u 12,00 zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Manifestacija, 18. po redu, održava se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog. Zbog velikog odaziva građana svih životnih dobi, ova manifestacija poprimila je već tradicionalni karakter u Gradu Zagrebu, a svake godine odaziva sve više udruga.

VRBOVEC – Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije održava se danas, 5. lipnja na Trgu Petra Zrinskog u Vrbovcu. Ovaj Dan se obilježava šestu godinu zaredom, a svoje će proizvode na prodajnoj izložbi izložiti 23 učeničke zadruge, odnosno, oko 150 zadrugara.

ZAGREB – Izložba  „Zagreb dok ga još ni bilo – prije 1094.“ Bit će otvorena u Arheološkom muzeju u utorak, 5. lipnja u 20,00 sati. Arheološki muzej u Zagrebu izložbom “Zagreb dok ga još ni bilo – prije 1094.” obilježava 28 godina provođenja istoimene muzejsko-edukativne akcije tijekom koje su njeni idejni začetnici, trio Zoran Gregl, Nenad Jandrić i Željko Kovačić, obilježili dvanaest lokacija u gradu Zagrebu. Izložba je otvorena za posjetitelje do 19. kolovoza.

VARAŽDIN – Predstavnice dječjih vrtića iz Portugala, Poljske, Bugarske, Grčke i Litve koje u Varaždinskoj županiji borave u sklopu ERASMUS + projekta  „Stvaranje, eksperimentiranje i suradnja – Poboljšanje prakse obrazovanja u ranom djetinjstvu“, u županijskoj je palači u Varaždinu primio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.  Domaćin projekta  je varaždinski dječji vrtić „Dječji svijet“, a gošće u Varaždinu borave do 8. lipnja. Ovdje će  osim  razmjene stručnih iskustava sudjelovati u brojnim aktivnostima s djecom i roditeljima.

STUBIČKE TOPLICE – Festival kreativnosti, tolerancije i uključivosti koji nosi naziv „Feastivalčić“ održat će se ove subote, 9. lipnja 2018. godine kao nagrada za uspješan završetak školske godine te projekta Baltazar 4 kojeg provodi Krapinsko-zagorska županija. Tim povodom, 12 škola s 150 učenika i mentora okupit će se u Parku Maksimilijana Vrhovca u Stubičkim Toplicama te će svoje škole predstaviti putem promotivnih štandova, ali i glazbenim, plesnim i dramsko-scenskim izvedbama. Treba istaknuti i to da u programu sudjeluju i djeca s teškoćama u razvoju koja su integrirana u redovne školske uvjete, rekla je zamjenica župana Jasna Petek. – Zaista smo sretni što i ovu školsku godinu završavamo s činjenicom da je omogućeno svoj djeci s područja naše županije, koja su mogla i željela, da pohađaju školu pod redovitim uvjetima – dodala je Jasna Petek. „Festivalčić“ počinje u 10,00 sati, a svi zainteresirani moći će sudjelovati u radionicama poput lončarstva te izrade licitara i prigodnim igrama na otvorenom.

ČAKOVEC – Turistička zajednica Grada Čakovca u suradnji s Gradom Čakovcem organizira manifestaciju “Antunovsko proštenje” koja će se na jugu Čakovca održavati 9., 10. i 13. lipnja. Osim duhovnih sadržaja, Antunovo nudi brojna kulturna i zabavna zbivanja. Program Antunova u Čakovcu najavit će danas gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, pomoćnica direktora Turističke zajednice grada Čakovca Boška Ban Vlahek i župnik župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec fra Tomislav Božiček.

KOPRIVNICA – Zahvaljujući donaciji  anonimne osobe, uređeno je dječje igralište u koprivničkom naselju Lenišće, u Ulici Vinka Vošickog. Postavljeno je osam novih igrala, golovi za nogomet te stol za stolni tenis. Radi se o opremi ukupno vrijednoj 310 tisuća kuna, a radove postavljanja i izradu projekta financirao je Grad Koprivnica.

 

loading