Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 05.09.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Na križanju 3. i 4. Kozari puta, pokraj kuće gdje je prije mjesec dana sanirano ilegalno odlagalište otpada, uređeno je i dječje igralište koje je u srijedu, 5. rujna obišao gradonačelnik Milan Bandić. U okviru radova na površini od 850 m2 postavljene su sprave za igru, izvedeno je opločenje, postavljeni su rubnjaci i ograda od žičanog pletiva, ugrađeni su koševi za otpatke te su postavljene klupe i sprave za fitness. Vrijednost investicije je oko 800 tisuća kuna.

ZAGREB – Osam zaključaka o davanju stanova u najam obiteljima s Konačne liste reda prvenstva koji će plaćati zaštićenu najamninu i 41 zaključak o davanju stanova u najam s Konačne liste reda prvenstva za javno najamne stanove ove srijede, 5. rujna 2018. godine u naselju Podbrežje uručila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Kako je naglasila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Pavičić Vukičević, ovo novo zagrebačko naselje uskoro će dobiti i svu prateću komunalnu i društvenu infrastrukturu, školu i vrtić, te će biti po mjeri čovjeka.

ZAGREB – Edukcija mališana, vrtićke i osnovnoškolske dobi, kako se primjereno ponašati u prometu, poštivati prometne znakove te poligon za bicikliste obilježili su u srijedu, 5. rujna svečanost u povodu obilježavanja jubilarne 50. HAK-ove akcije Sigurno u školu, na Trgu bana Jelačića. Akcijom se želi senzibilizirati javnost, a osobito vozači na povećani oprez u prometu kada se pojavljuje veći broj djece koja kreću u škole i u vrtiće.

ZAGREB – Na besplatno sedmodnevno ljetovanje na Veli Lošinj u organizaciji Grada Zagreba, u srijedu, 5.rujna otputovalo je 120 djece iz socijalno ugroženih obitelji. Za djecu je u odmaralištu Zlatokrila organiziran edukativni, sportski i zabavni program, a s njim su otputovale i njihove odgajateljice. Sretan put poželio im je i gradonačelnik Milan Bandić. Inače, u programu ljetovanja do sada je sudjelovalo oko 2.500 djece iz 60 dječjih vrtića Grada Zagreba.

KOPRIVNICA – Grad Koprivnica od nove akademske godine dodjeljivat će školarine izvanrednim studentima Sveučilišta Sjever – Sveučilišnog centra Koprivnica. Dodjeljivat će 10 školarina studentima na preddiplomskom stručnom studiju Prehrambene tehnologije i isto toliko studentima na diplomskom sveučilišnom studiju Održiva mobilnosti i logistike. Detalji su predstavljeni u srijedu, 5. rujna 2018. godine na konferenciji za medije. Dodjeljivanjem školarina želi se dodatno poticati upis na nove smjerove, koji su u skladu s lokalnim i regionalnim gospodarstvenim potrebama, pojašnjava gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i ističe kako će se dodjeljivati iznos od 7.370 kuna, koliko iznosi školarina. U četiri godine, koliko djeluje kao osmo javno sveučilište, Sveučilište Sjever promaklo se u jedno od najpoželjnijih u Hrvatskoj, naglašava prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša te ističe kako se u top pet najpoželjnijih studija nalazi fizioterapija i medijski dizajn. Javni natječaj otvoren je do 14. rujna.

OREHOVICA – U nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, župana Međimurske županije Matije Posavca te drugih uglednika i brojnih mještana, danas je, 05. rujna 2018. godine, kasno poslijepodne svečano otvorena školsko – sportska dvorana Osnovne škole Orehovica. Izgradnja dvorane počela je prije 12 godine no zbog poteškoća u financiranju završena je tek krajem kolovoza 2018. godine. Inače, uz zgradu školsko- sportske dvorane izgrađeno je i šest učionica čime su stvoreni preduvjeti za jednosmjensku nastavu, naglasio je međimurski župan Matija Posavec. Osnovna škola Orehovica danas ima 308 učenika i jedna je od tri međimurske škole koja je u eksperimentalnom programu „Škola za život“, a uz to provodi program predškole i produženog boravka za učenike romske nacionalne manjine, naglasila je ministrica Divjak. Vrijednost cijele investicije je 15, 5 milijuna kuna od čega je Međimurska županija osigurala 9 milijuna, 2,2 milijuna kuna sredstva su Ministarstva obrazovanja, 3,8 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja, a pola milijuna kuna Općina Orehovica.

ZAGREB – Danas, 05. rujna 2018. godine održana je svečanost u povodu otvorenja adaptirane sportske dvorane OŠ Iziodra Kršnjavog. Radovi su započeli u srpnju prošle godine, a vrijednost radova iznosi oko šest milijuna kuna.

ZAGREB – Osam zaključaka o davanju stanova u najam obiteljima s Konačne liste reda prvenstva koji će plaćati zaštićenu najamninu i 41 zaključak o davanju stanova u najam s Konačne liste reda prvenstva za javno najamne stanove danas, 05. rujna 2018. godine, od 13,00 sati u naselju Podbrežje uručit će zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić prošli je tjedan uručio 18 zaključaka o davanju stanova u najam obiteljima s Konačne liste reda koji će plaćati zaštićenu najamninu.

GUNJA/VBRANJA/DRENOVCI/VRBOVEC – Kao i prošle godine, Grad Zagreb je osigurao udžbenike i za 1.272 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja – općina Gunja, Vrbanja i Drenovci te Grada Vrbovca. Distribuciji ovih udžbenika ove će srijede, 5. rujna 2018. godine u tamošnjim osnovnim školama,  prisustvovati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

KOPRIVNICA – U sklopu priprema za nadolazeću sjednicu Gradskog vijeća Grada Koprivnice, koja će se održati narednog utorka, 11. rujna, održana je Koordinacija klubova vijećnika Gradskog vijeća. Sudjelovali su potpredsjednica Gradskog vijeća Maja Marković, predstavnici klubova koji participiraju u Vijeću te gradonačelnik Mišel Jakšić i gradski pročelnici. Točke dnevnog reda izložio je i obrazložio gradonačelnik Mišel Jakšić.

ZAGREB – Zagrebačka županija raspisala je natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2019. godinu. Vinska kraljica može postati djevojka između 20 i 28 godina, koja je državljanka RH-a s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Njezina dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije Zagrebačke županije. Također, Vinska kraljica svojom osobnošću treba simbolizirati županijsku i hrvatsku vinsku kulturu, vinogradarstvo i vinarstvo s ciljem širenja kruga potrošača i prijatelja vina i vinorodnih područja. Zagrebačka županija, domovina kraljevine i portugisca s bogatom tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnje izvrsnih vina, prva je županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom „Vinska kraljica“ još 2002. godine. Zainteresirane djevojke  mogu se prijaviti još do sutra,  6. rujna, a detaljne informacije dostupne su na web stranici Zagrebačke županije.

VARAŽDIN – Nekoliko tjedana pred početak novog izdanja najdugovječnijeg festivala barokne glazbe u Hrvatskoj, Varaždinske barokne večeri su  predstavljene  i austrijskoj publici. U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u glavnom austrijskom gradu Beču okupilo se više od stotinu uzvanika kojima je predstavljen program ovogodišnjeg Festivala kojem je zemlja partner Japan. Varaždinske barokne večeri ove će godine početi 21. rujna i trajati do 3. listopada.

loading