Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 05.10.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Nakon šestomjesečnih radova Mrežnička je ulica napokon asfaltirana. Napravljena je cjelovita rekonstrukcija javnog kanala i vodoopskrbnog cjevovoda te prespajanje svih korisnika na komunalnu infrastrukturu vodoopskrbe i odvodnje, što je ukupno stajalo oko 820 tisuća kuna. Rokovi su pomicani gotovo pola godine jer je tek nakon iskapanja cijevi utvrđeno da je došlo vrijeme za njihovu zamjenu . Ulica duga tek 200 metara sada je napokon uređena, zbog čega su najsretniji njeni stanari.

VARAŽDIN –  S ciljem što bolje međusobne komunikacije i suradnje na projektima od interesa za Varaždinsku županiju, župan Predrag Štromar danas je pozvao novoizabrane saborske zastupnike na radni sastanak. Župan želi zastupnike upoznati s problematikom financiranja prijevoza učenika srednjih škola, sufinanciranja troškova najamnina za školske objekte izgrađene po modelu JPP-a, a bit će prilike i za razgovor o prijedlogu novog Zakona o regionalnom razvoju. Podsjetimo, ove godine su već održana dva radna sastanka sa saborskim zastupnicima iz Varaždinske županije.

KOPRIVNICA – Početna konferencija projekta Odjek II – Odrastanje u jednakosti Koprivnica održana je danas u koprivničkoj gradskoj upravi. Radi se o nastavku projekta kojim se u koprivničkim osnovnim školama osiguravaju pomoćnici u nastavi s ciljem odgovora na problem nejednakih mogućnosti učenika s teškoćama u razvoju u školama, napominje voditeljica projekta Narcisa Jembrek. Dobro je da se projekt nastavlja je su iskustva u godini za nama pokazala da je takav projekt itekako potreban, zadovoljno ističe ravnatelj koprivničke osnovne škole „Braća Radić“ Krešo Grgac. Projekt je vrijedan 1,3 milijuna kuna, kroz Europski socijalni fond sufinancira 85%, odnosno 1,1 milijuna, a ostatak je osigurao Grad Koprivnica. Na taj način osigurano je 25 pomoćnika u nastavi za 27 učenika, kaže zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

KRAPINA – Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu gradskih priznanja za 2016. godinu objavio je Odbor za priznanja Grada Krapine. Prijedlozi moraju biti pismeno obrazloženi i sadržavati dokumentaciju određenu u javnom pozivu. Prijedloge za dodjelu javnih priznanja dostaviti mogu građani, udruge građana, vjerske zajednice, političke stranke, trgovačka društva, ustanove te druge pravne osobe s područja Grada Krapine. Javna priznanja Grada Krapine su: Nagrada za životno djelo Grada Krapine, Priznanje Počasni građanin Grada Krapine, Povelja Grada Krapine, Plaketa Grada Krapine, Grb Grada Krapine te Mala plaketa Grada Krapine. Rok za dostavu prijedloga je 15. listopad 2016. godine.

ČAKOVEC – Simpozij pod nazivom ”Zašto graditi zeleno”, koji će dati odgovore na pitanja o zakonskim smjernicama, primjerima dobre prakse te proizvodima i uslugama, bit će održan danas na Međimurskom Veleučilištu u Čakovcu. Inače, program „Green talks“ pod nazivom “Zašto gradimo zeleno”, organizira Hrvatski savjet mladih za zelenu gradnju zajedno sa svojim članovima i uz suorganizaciju Međimurskog Veleučilišta u Čakovcu, pod pokroviteljstvom Međimurske županije, Grada Čakovca i Hrvatske komore arhitekata.

IVANIĆ GRAD -14. senzoričko ocjenjivanje meda Zagrebačke županije održano je u Ivanić Gradu. Ocijenjen je ukupno  91 med, a vrednovali su se  čistoća, bistrina, miris i okus meda bagrema, amorfe, trušljike, zlatošipke, smiljke, metvice, medljikovca, lipe i kestena. Med su na ocjenjivanje dostavili članovi 9 od ukupno 12 pčelarskih udruga, koliko ih djeluju na prostoru Županije. Vlasnici košnica u kojima su pčele proizvele najbolji med znat će se 15. listopada, kada će im, također u Ivanić-Gradu, biti dodijeljena priznanja. Razvoj pčelarstva je važan za prostor Županije koja financijski podupire projekte pčelarskih udruga kako bi pridonijela bioraznolikosti i opstanku pčelara na svome području. U Zagrebačkoj županiji trenutno je registrirano 29.215 košnica.

loading