Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 05.11.2018.

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – U proteklih 365 dana Koprivnica se dodatno pozicionirala kao grad poželjan za život, naglasio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na danas, 5. studenoga 2018. godine, održanoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice. 2018. godina, dodaje Jakšić, bila je godina u kojoj je iz fondova Europske unije povučeno 45 milijuna kuna, a trenutno je u aplikaciji još 25 milijuna kuna i čeka se odobrenje za nove projekte. U nazočnosti brojnih gostiju, svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice bila je i prilika da se uruče nagrade i priznanja Grada. Tako Koprivnica od danas ima i novog počasnog građanina Zlatka Kauzlarića Atača, poznatog akademskog slikara, koji je uz ovu počasnu titulu, primio i ključeve Grada Koprivnice. Grad Koprivnica 662. rođendan raznim programima slavi do 16. studenoga.

ZAGREB – Tradicionalni 32. polumaraton Ivan Starek, sportsko-zdravstvenog događanje bit će održano na zagrebačkom Jarunu u nedjelju, 11. studenog 2018. godine. Utrke se trče na 5 i 10, te polumarton na 21 kilometar, a očekuje se oko tisuću trkača, koji se još mogu prijaviti do subote, 10. studenog. Organizirana je  povodom Svjetskog dana trčanja i Svjetskog dana šećerne bolesti tako da će biti upriličene i brojne preventivne akcije i savjetovanja, rekao je na današnjoj pressici u zgradi Gradske uprave  u ime organizatora Atletskog kluba Maksimir Andrija Damjanović. Polumaraton se organizira i u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Veleučilištem Velika Gorica, a pod pokroviteljstvom  gradonačelnika Milana Bandića. U nedjelju, 11. studenog Jarun će od 10,00 do 13,00 sati biti zatvoren za promet.

ZAGREB – Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić u utorak, 30. listopada 2018. godine, u kasnim večernjim satima, prekinuo je sjednicu Skupštine jer nije bilo kvoruma te je njezin nastavak sazvao za danas, 5. studenoga, od 14,00 sati. Pred zastupnicima su 23 točke, od njih 44 koliko ih je na dnevnom redu.

MOHACS – Memorandum o osnivanju Upravljačkog odbora Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav pod zaštitom UNESCO-a, potpisan je u Mohacsu u Mađarskoj. Potpisivanju memoranduma prisustvovala je i Jelena Pavleković, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije. Upravljački odbor ima 9 članica, a to su Nacionalni parkovi Dunav-Drava i Balaton-felvidéki, Park prirode Kopački rit, te 6 Javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim područjima na području Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Čast da prva predsjeda Upravljačkim odborom, pripala je Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

ZAGREB – Cijepljenje protiv gripe počinje od ove srijede, 7. studenog 2018. godine,  a za ovu sezonu osigurano je 320 tisuća doza trovalentnog cjepiva, najavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Budući da je cijepljenje najbolji način za prevenciju gripe, preporučuje se osobama iznad 65 godina, kroničnim bolesnicima, uključujući i djecu, osobama u kontaktu s kroničnim bolesnicima, zdravstvenim djelatnicima i trudnicama. Građani se, kao i ranijih godina, mogu cijepiti kod izabranog liječnika i u pripadajućem zavodu za javno zdravstvo.

ČAKOVEC –  „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“, projekt je  kojim se nastoji ublažiti siromaštvo socijalno najugroženijih građana. Nositelj ovog Eu projekta vrijednog preko 5 milijuna kuna je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Gradska društva  Crvenog križa  Đurđevca, Ivanca, Koprivnice, Križevaca, Kutine, Novog Marofa, Petrinje i Varaždina. U sklopu projekta, pomoć će primiti preko 14 tisuća osoba, a podjela prehrambeno-higijenskih paketa odvijat će se u dva navrata. Prva podjela planirana je u razdoblju od druge polovice studenog do prosinca ove  godine, dok je druga podjela planirana od ožujka do travnja 2019. godine.

IVANIĆ GRAD – Ispostava Doma zdravalja Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu dobila je je novi RTG uređaj vrijedan 737 tisuća kuna. Zamjenica župana Nadica Žužak sa suradnicima danas, 5. studenog 2018. godine tim će povodom obići ispostavu Doma zdravlja u Ivanić-Gradu.

KRAPINA – Europski dan poslodavaca i ove godine organizira Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina, i to u razdoblju od 5. do 9. studenog. Cilj je informiranje poslodavaca o uslugama Zavoda, ali i mogućnostima koje mogu proizaći za nezaposlene osobe u zajedničkoj suradnji s posebnim naglaskom na podršku u planiranju i provedbi aktivnosti kojima se potiče razvoj vještina nezaposlenih osoba ali i zaposlenih kroz mjere aktivne politike zapošljavanja. Osim posjeta poslodavcima, prvog dana obilježavanja, 5. studenog u Krapini će biti održana radionica „Samozapošljavanje“, a 6. studenog u Energetskom centru na Bračaku organizira se Coffe chat „Izazovi i prilike u zapošljavanju i samozapošljavanju – što nam treba na tržištu“.

loading