Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 06.06.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Projekt  „Startup Factory Zagreb – inkubator za visoke tehnologije“ vrijednosti 16 milijuna kuna koji su Grad Zagreb i Razvojna agencija Zagreb prijavili koncem 2016. na natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture„ uvršten je na prioritetnu rang listu, čime je prešao u treću – završnu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Ovim Projektom će se realizirati nabava opreme za laboratorije u novootvorenom Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu, koji će moći koristiti studenti, mladi poduzetnici i startup tvrtke, istraživači ali i sveučilišta. Laboratoriji će biti dostupni svima, s ciljem razvoja novih visokotehnoloških proizvoda i usluga. Radi se o najsuvremenijoj opremi za razvoj proizvoda i procesa u području elektronike, digitalne forenzike, IoT, senzorike, analize organskog otpada, te će biti opremljeni CNC strojevima, 3D printerima i skenerima.

ZAGREB – Sastanak s predstavnicima pet udruga osoba s invaliditetom na temu zapošljavanja  održan je u zgradi zagrebačke Gradske uprave. Temeljem zakonskih odredbi, u zagrebačkoj Gradskoj upravi se poštuje kvota do  3% zaposlenih osoba s invaliditetom. Skorašnjim novim natječajem za 22 nova radna mjesta za osobe s invaliditetom, Grad Zagreb pokazuje da je grad jednakih mogućnosti, istaknula je  pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna. Upravo na inicijativu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Zagrebački holding pridružit će se takvom zapošljavanju, potvrdila je predsjednica Uprave Ana Stojić Deban. Uz Grad i Holding zapošljavanje osoba s invaliditetom bit će omogućeno u gradskim kulturnim, zdravstvenim i drugim institucijama.

ZAGREB – Za provedbu programa i projekta udruga čije područje djelovanja je zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja Zagrebačka županija dodijelila je 2 milijuna 50 tisuća kuna. Financirana su tri programska područja: programi zdravstveno, socijalno, humanitarnih udruga u iznosu od 700.000 kuna, programi u području brige za umirovljenike i osobe starije životne dobi u iznosu 1.100.000 kuna te 250.000 kuna za programe u području zaštite od nasilja u obitelji. Na natječaj su se prijavile ukupno 64 udruge i druge neprofitne organizacije, a 41 je ostvarila pravo na financiranje.Odobrena su 34 zdravstvena, socijalna i humanitarna projekta i programa, 4 programa/projekta iz područja brige za umirovljenike i osobe starije životne dobi, a njih tri iz područja zaštite od nasilja u obitelji. Inače, minimalni iznos koji je pojedini projekt mogao dobiti iznosio je 5.000 kuna, a maksimalni 200.000 kuna.

ZLATAR – Izložba stoke, sedamnaesta po redu i devetnaesta Izložba konja Krapinsko-zagorske županije bit će održana u subotu, 10. lipnja 2017. godine na prostoru sajmišta u Zlataru. Izložbu organiziraju Krapinsko-zagorska županija, Grad Zlatar, Hrvatska poljoprivredna agencija, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Savjetodavna služba, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije te stočarske i konjogojske udruge Krapinsko-zagorske županije. Zahvaljujući stočarskim i konjogojskim udrugama koji su aktivni promotori uzgoja stoke na području Krapinsko-zagorske županije, posjetitelji će imati prilike vidjeti pasmine životinja od preko 85 izlagača koji će svoje dosege u uzgojnom radu predstaviti u kolekcijama životinja u natjecateljskom dijelu izložbe te u prikazu. Svečano otvorenje izložbe bit će u 10,30 sati.

VARAŽDIN – Završna svečanost i edukacija za volontere bit će danas poslijepodne upriličena u Vijećnici varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike. Centar za volontiranje i humanitarni rad ovog fakulteta će u sklopu Završne svečanosti podijeliti volonterske knjižice i priznanja za volontere,  nakon čega će Socijalnoj samoposluzi „Kruh Sv. Antuna“ biti dodijeljene namirnice i higijenske potrepštine koje su donirali nastavnici i studenti Fakulteta organizacije i informatike te stanari Studentskog doma Varaždin. Četrdesetak volontera Centra za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike Varaždin ove su godine ostvarili preko 800 volonterskih sati, volontirajući  na Festivalu znanosti, u Dječjem vrtiću „Varaždin“, „Utočištu Sv. Nikola“ Varaždin, Državnom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom te u Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Antuna“.

ČAKOVEC – U okviru programa Turističke potpore Međimurska je županija u proteklih šest godina financirala, odnosno sufinancirala 54 nova programa i turistička sadržaja ukupne vrijednosti milijun i pol kuna.  Tako će se nizu sadržaja i turističkih proizvoda koje međimurski djelatnici u turizmu predstavljaju svojim gostima,  pridružiti 14 novih kojima će biti dodijeljena bespovratna potpora. S korisnicima potpora ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna ugovore je potpisala  zamjenica župana Međimurske županije, ujedno predsjednica Povjerenstva za odabir projekata Sandra Herman. Također, Međimurje će uskoro biti bogatije, osim za novo kamp odmorište, i za novu kušaonu piva, kušaonu sira, kuće za odmor, etno zbirke, prostora za wellness i druge turističke sadržaje.

KOPRIVNICA – Idejni projekt rekonstrukcije prometnice Bilogorske ulice u koprivničkom prigradskom naselju Bakovčice stanovnicima je predstavio gradonačelnik Mišel Jakšić. U ovoj je godini planirana izrada dokumentacije, rješavanje imovinsko pravnih poslova te ishođenje dozvola za građenje, no prije svega toga, u koprivničkoj Gradskoj upravi željeli su čuti mišljenje što većeg broja stanovnika Bilogorske ulice i uključiti ih u projekt. Idejnim projektom planira se uređenje prometnice sa širinom kolnika od pet metara, uređenje oborinskih voda, a radovi su planirani u 2018.

KOPRIVNICA – Malonogometni spektakl Ljetna liga vraća se na koprivničke nogometne terene. Igrat će se na nekadašnjem rukometnom igralištu na koprivničkom Gradskom stadionu gdje je postavljena umjetna trava, postoje svlačionice i reflektori, a bit će postavljene i montažne tribine, najavili su jutros organizatori u Koprivnici. Turnir će se igrati samo u seniorskoj konkurenciji i mogu igrati i profesionalci te rekreativci, a partner Ljetne lige je i Grad Koprivnica. Gradonačelnik Mišel Jakšić ističe, kako je ovo konačni nastavak jedne lijepe tradicije koja će ponovno okupiti veliki broj zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu, nogomet. Prijave za malonogometni spektakl kreću danas, prve utakmice igrat će se 23. lipnja dok je finale 8. srpnja, a pripremljen je i bogat nagradni novčani fond.

loading