Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 06. – 07.01.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebački Umjetnički paviljon biti će otvoren za posjetitelje ove subote, 6. siječnja 2018. godine na blagdan Sveta Tri Kralja, od 11,00 do 20,00 sati. Izlaže 25 autora – predstavnika kubizma, ekspresionizma, apstraktne umjetnosti i fantastične umjetnosti, odnosno različitih umjetničkih pravaca modernizma 20. stoljeća. Otvorena je još tjedan dana do 14. siječnja, a zbog velikog interesa moći će se razgledati i u ponedjeljak, 8. siječnja.

ZAGREB – Ususret pravoslavnog Božića – danas je održan je tradicionalni prijem Srpskog narodnog vijeća. Tom prigodom mitropolit zagrebačko ljubljanski Porfirije pozvao je na mir, ljubav i oprost. Prijem je okupio na jednom mjestu sve one koji nešto znače u političkom, znanstvenom i društvenom životu Hrvatske rekao je predsjednik vijeća Milorad Pupovac naglasivši kako je na njima, li i na svakom pojedincu izuzetno zahtjevan zadatak stvaranje bolje Hrvatske u kojoj će poštivanje i povjerenje biti cijenjene vrijednosti. Značajne napore u tom smjeru čini i Vlade istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Pleković naglasivši kako je moderno, suvremeno hrvatsko društvo uključivo, a na što – kako kaže možemo biti ponosni. Da je doista tako može se vidjeti u Zagrebu uvjeren je gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao kako srpska nacionalna zajednica uz preostalu 21 manjinu uspješno gradi Zagreb po mjeri čovjeka. Tradicionalno na prijemu su dodijeljene i godišnje nagrade Vijeća i to – Vladimiru Jurišiću, Đorđu Nešiću i Miljenku Domijanu.

ZAGREB – Do srijede, 10. siječnja 2018. godine u Materinoj kući može se razgledati izložba božićnih jaslica i običaja nacionalnih manjina grada Zagreba. Tako se na izložbi svi zainteresirani mogu bolje upoznati sa običajima Ukrajine, Makedonije, Mađarske, Slovenije i Češke, a izložba je jednim dijelom posvećena i hrvatskim božićnim običajima. Izložba je otvorena do 10. siječnja svaki dan od 10,00 do 20,00 sati.

BRESTOVEC OREHOVIČKI – U sklopu manifestacije Betlehem Orehovički koju već gotovo dva desetljeća u Brestovcu Orehovičkom organizira Udruga Angeljeki, u tamošnjoj osnovnoj školi održat će se i 12. županijska izložba jaslica i anđela. Cilj izložbe je objediniti likovno stvaralaštvo djece i mladih, kao i odraslih pojedinaca i obitelji s temom rođenja Isusa, a svečano otvorenje je ove nedjelje, 7. siječnja u 18,00 sati.

VELIKA GORICA –  Otvorenje 12. Županijske izložbe malih životinja održat će se u subotu, 6. siječnja 2018. godine u Srednjoj strukovnoj školi u Velikoj Gorici s početkom u 11,00 sati. Izložbu organizira „Društvo za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005.“.

VARAŽDIN – Već tradicionalno, ove subote, 6. siječanja 2018. godine u varaždinskom će se kazalištu okupiti glazbenici, kako bi obilježili Rokersku novu godinu. Nastupit će Stari vukovi, The Fakin Lajsne i Godfathers, a ovaj će besplatni koncert početi u 21,00 sat na sceni  Zvonimir Rogoz HNK u Varaždinu.

IVANEC – Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ organizira ove subote, 6. siječnja 2018. godine, na blagdan Sveta Tri Kralja tradicionalni, 6. Noćni uspon na Ivančicu. Okupljanje planinara počet će u 17,00 sati u Prigorcu, odakle će se Pionirskim putem krenuti prema vrhu Ivančice. Također, na blagdan Sveta tri kralja, Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić za  rekreativce svih uzrasta organizira 8. grupno pješačenje pješačkom rutom od 9 kilometara Knapić – Pišće – Risje – Žgano vino – Skradnjak – Knapić. Ovu Manifestaciju podržava Turistička zajednica grada Ivanca.

ČAKOVEC – U organizaciji Udruge ruskog govornog područja u Međimurju “Kalinka”, Asocijacije mladeži ruskih sunarodnjaka u Republici Hrvatskoj te uz podršku predstavnika Rossotrudničestva i Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj ove će se nedjelje, 07. siječnja 2018. godine, s početkom u 15,30 sati održati glazbeno-interaktivna priredba ruske tradicije pod nazivom “Novogodišnja bajka 2018.”. Predstava će se održati u Centru za kulturu Čakovec, a tijekom priredbe će se birati i najbolja maska u publici

KOPRIVNICA – Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica postavit će ovu subotu, 6. siječnja 2018. godine na tri lokacije u Gradu, posebne kante u koje će građani moći odložiti staru i potrganu dekorativnu rasvjetu. Ovom akcijom koprivničko komunalno poduzeće želi osvijestiti građane o pravilnom zbrinjavanju i recikliranju otpada. Kante će biti postavljene kod koprivničkog Doma mladih, Upravne zgrade Komunalca te na Gradskoj tržnici.

loading