Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 06.-07.07.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB –  U ranim jutarnjim satima, ove subote, 6. srpnja, pet dana prije roka, obnovljeni južni kolnik Branimirove ulice, dionicu od Heinzelove ulice do Ulice Donje Svetice,  pustio je u promet zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. – Cestu smo trebali otvoriti večeras, ali zahvaljujući dečkima koji su dugo u noć  iscrtavali signalizaciju završili smo prije roka, što je dobro, jer znamo koliko je prometna ova ulica- istaknuo je gradonačelnik Bandić. Na dionici dugoj 820 metara obavljeno je frezanje starog asfalta površine 6.500 četvornih metara, ugrađena su dva nova sloja asfalta, zamijenjeni kanalski poklopci i slivničke rešetke te iscrtana horizontalna signalizacija. Vrijednost radova koji su trajali ukupno pet dana je 1.300 000 kuna.

ZAGREB – Sportske i kulturne aktivnosti za sve generacije projekta „Ljeto na Savi održavaju se  na tri lokacije, kod Hendrixovog mosta, kod Mosta slobode, na sjevernoj strani Save te unutar nasipa kod Bundeka. Na prvoj lokaciji smješteno je igralište za odbojku na pijesku, kod druge je pozornica i kino na otvorenom, a na trećoj igralište za odbojku na pijesku i igralište za nogomet i rukomet. Cjelodnevni svakodnevni programi namijenjeni su svim građanima, sve aktivnosti su besplatne, a u slučaju kiše se otkazuju. Detaljan program dostupan je na mrežnoj stranici Grada Zagreba.

ZAGREB – Tradicionalna manifestacija „Šestinski dan“ u organizaciji Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva Sljeme-Šestine održana je po 45. puta na igralištu vile Pongratz u Mikulićima, u subotu, 6. srpnja.  Na manifestaciji su se predstavila brojna kulturno-umjetnička društva, pjevači i tamburaški sastavi iz zemlje i svijeta. Osim izloženih proizvoda, na izložbi se moglo vidjeti niz prezentacija izrade opanaka, ševro cipela, remena, pletenja, vezenja, tkanja i drugih vještina majstora iz sekcije “Šestinske švelje”, što je iznimno atraktivno za posjetitelje. „Šestinski dan“ čuva, štiti i otima zaboravu etnografsko bogatstvo grada Zagreba.

ZAGREB – U nedjelju, 7. srpnja, od 20,00 sati, na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se veliki kvizaški spektakl pod vedrim nebom. Odigrat će se „KOZa pod vedrim nebom“, veseli kviz općeg znanja od stotinjak pitanja i šest-sedam šarenih kategorija. Sudjelovanje je besplatno, a svaka ekipa koja želi zaigrati kviz smije imati maksimalno četiri članice/člana ako želi konkurirati za nagrade.

KRAPINA – U nastavku programa manifestacije „Ljeto u Krapini“ u subotu, 6. srpnja, povodom obilježavanja 210. godišnjice rođenja Ljudevita Gaja, održan je koncert u dvorištu Galerije grada Krapine. Nastupili su Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske te solisti Barbara i Rajko Suhodolčan i Adalbert Turner Juci.

KOPRIVNICA – Edukativno-promotivna manifestacija 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije održana je u subotu, 6. srpnja 2019. godine na središnjem koprivničkom trgu. Ova značajna manifestacija, posvećena promociji i razvoju domaće povrćarske proizvodnje, okupila je podravsko-prigorske povrćare koji iz godine u godinu pokazuju raskoš i kvalitetu domaćih proizvoda. Svoje proizvode ovoga je puta predstavilo 46 izlagača. Prije svečanost otvorenja  u prostorima Županijske gospodarske komore Koprivnica održana su stručna predavanja.

VARAŽDIN – Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu ovu će sezonu završiti premijerom predstave „Horor diptih” u režiji varaždinske redateljice Ksenije Krčar koja je za predstavu adaptirala dvije priče Edgara Allana Poa “Pad kuće Usher” i “William Wilson”. Predstava je odigrana u atriju Starog grada, ambijentu koji je idealna pozornica za mistične priče. Premijera predstave „Horor diptih” je održana u sklopu 5. Festivala varaždinskih dvorišta, u subotu, 6. srpnja.

BEDEKOVČINA – Nakon što je s predstavom “Preko veze” pred mnogobrojnom publikom uspješno otvorena manifestacija “Ljeto na Bajerima 2019.”, u subotu, 6. srpnja 2019. godine na Bedekovčanska jezera s komedijom “Bankrot” gostovala je Dramska udruga Kaj.

DUGO SELO – Ovogodišnje obilježavanje Dana Zagrebačke županije održano je u Dugom Selu u subotu, 6. srpnja 2019. godine. Uz nastupe KUD-ova i glazbenih sastava predstavljena je kulturna i povijesna baština te razvoj i investicijski potencijali svih gradova, a svoje su proizvode predstavili obrtnici, OPG-i i poduzetnici. U jutarnjim satima u najvećoj kreativnoj igraonici na otvorenom, uz pomoć maskiranih animatora, zabavljala su se djeca. Timovi svih gradova u županiji natjecali su se za titulu Miss ili Mistera grilla Zagrebačke županije, a profesionalci iz Kulinarskog studija „Majstor kuhar“ pod vodstvom masterchefa Branka Ognjenovića, za sve posjetitelje pripremili su slasnu kotlovinu. Slavljenička večer kulminirala je velikom koncertom Ivana Zaka.

SAMOBOR – U organizaciji KUD-a Oštrc rude u Rudniku svete Barbare ovog vikenda, 6. i 7. srpnja održavaju se 34. dani Rudarske greblice. U sklopu manifestacije organizirani su  Gastro susreti – natjecanje kuhara amatera u pripremi jela iz kotlića, a za sve posjetitelje tu je niz drugih sadržaja, od dječjih radionica i igraonica do folklornih susreta. Podsjećamo, krajem 2007. godine Ministarstvo kulture proglasilo je pripremu kolača Rudarska greblica nematerijalnim kulturnim dobrom RH.

SIVICA – Dobrovoljno vatrogasno društvo Sivica bilo je domaćin, a Vatrogasna zajednica Međimurske županije organizator natjecanja vatrogasaca Vatrogasne zajednice Međimurske županije koje je održano u subotu, 6. srpnja na stadionu NK Dubrava u Sivici. Na natjecanju je sudjelovalo 88 natjecateljskih ekipa u 4 kategorije, a najbolji će na državno natjecanje koje će biti održano iduće godine u rujnu u Varaždinu.

TRAKOŠĆAN – Ovogodišnja 5. Utrka za mač grofa Draškovića koja se organizira ove nedjelje, 7. srpnja u Trakošćanu pobudila je veliko zanimanje trkača i već je popunjena kvota od 700 prijava. Natjecat će se na utrkama na 5 i 10 kilometara, pod geslom “Utrči u Dvorac Trakošćan jer tvoj mač te čeka!”.

loading