Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 06.07.2017.

Posted in Vijesti

PODČETRTEK – Terme Olimia danas su predstavile svoj novi sadržaj Glamping, ili luksuzno kampiranje, globalni trend u svijetu, sve privlačniji turistima. Uz rezultate poslovanja Termi Olimia i Termi Tuhelj na press konferenciji u slovenskom Podčetrtku,  novinarima su se obratili voditelj prodaje i marketinga Vasja Čretnik i direktor Florjan Vasle, a svojim dolaskom cijeli je događaj uveličao je i slovenski ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Zdravko Počivalšek, posebno istaknuvši dobru praksu suradnje Hrvatske i Slovenije na turističkom polju.

ZAGREB – Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić  u Gradskoj upravi  primio je danas predstavnike Zagrebačkih solista koji su mu tom prigodom uručiti Plaketu. To je znak zahvalnosti zagrebačkom gradonačelniku na svemu što čini za ove svjetski poznate glazbenike, rekao je  predsjednik Upravnog vijeća Zagrebačkih solista Krunoslav Marić. Grad Zagreb mnogo ulaže u kulturu i svoju prepoznatljivost na kulturnom planu, pa je suradnja sa Zagrebačkim solistima izuzetno dobra, naglasio je  pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu sport Ivica Lovrić. Inače, Zagrebački solisti iduće godine obilježit će 65. godina rada.

ZAGREB – Rano jutros započeli su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije Ulice Grada Gospića, od  Servisne do Ulice grada Vukovara. Radi se o 1.340 metara dužine odnosno 14 tisuća metara četvornih ceste na kojima će radovi trajati do 12. srpnja. Vrijednost radova je 3 milijuna kuna.  Zbog izvođenja radova uređenja kolnika, Ulica grada Gospića, na dijelu od raskrižja Koledovčina/Servisna do Ulice grada Vukovara,  zatvorena je za sav promet. Obilazni pravac za vrijeme izvođenja radova je Slavonska – Heinzelova – Ulica grada Vukovara (istok) i obratno.

ZAGREB – Drugi pokušaj konstituiranja Gradske skupštine grada Zagreba bit će u ponedjeljak, 10. srpnja 2017. godine. Nakon što 29. lipnja nije uspjelo formiranje skupštine, čini se da su pregovori s HDZ-om i nezavisnima, Zlatkom Hasanbegovićem Brunom Esih, došli kraju, odnosno da je Bandićeva Stranka rada i solidarnosti skupila dovoljno ruku za većinu.

LEPOGLAVA – Prema rezultatima istraživanja proračunske transparentnosti, Grad Lepoglava ponovno se svrstao među najtransparentnije gradove u Hrvatskoj, osvojivši maksimalan broj bodova i ocjenu odličan, čime je zadovoljan i gradonačelnik Marijan Škvarić, koji kaže da to potvrđuje dugogodišnje napore Grada Lepoglave za otvorenošću prema građanima te potvrđuje i rezultate prijašnjih godina kada je i GONG utvrdio da je Lepoglava jedan od izuzetno transparentnih gradova.

KRAPINSKE TOPLICE – Sportske igre učenika Krapinsko-zagorske županije završile su u Krapinskim Toplicama podjelom medalja najboljim natjecateljima, učenicima iz Krapine, Zaboka, Pregrade i Marije Bistrice. U Krapinskim Toplicama održana su finalna natjecanja, uz cjelodnevno kupanje i druženje, a na podjeli medalja organizatorima iz Društva Sportske igre učenika pridružili su se zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. Predsjednik društva Nenad Sikirica iznimno je zadovoljan odazivom 470-ero djece  koja su dio školskih praznika provela u sportskim aktivnostima, a Jasna Petek k tome je dodala, kako je to najbolji primjer prevencije neprihvatljivog ponašanja mladih.

KOPRIVNICA – Sastanak s ravnateljima škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač s temom objedinjene javne nabave održao je zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima. Dogovarali su se koraci u provedbi za narednu godinu te je istaknuto kako je važno uskladiti pravilnike o jednostavnoj nabavi prema obrascu koji su škole dobile od Koprivničko-križevačke županije. Noviteti su uključivanje mobilne i fiksne telefonije, kao i nabava profesionalni sredstava za čišćenje uz edukacije čistača. Osim toga, razgovaralo se i o provedbi Školske sheme, besplatnih obroka voća i povrća za učenike osnovnih i srednjih škola te mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike nižih razreda osnovnih škola. Svrha sastanka bila je poboljšati kvalitetu nabave proizvoda i usluga, uz ostvarenje dodatnih ušteda.

ČAKOVEC – U sklopu projekta “Tehnologija i sport združeni s prirodom”, koji se uz financijsku podršku Grada Čakovca provodi I. OŠ Čakovec, dosad je održano šest radionica, tri informatičke i tri sportske, a u njima je sudjelovalo 89- ero učenika. Učenici su kroz ovaj projekt, kojeg je Koordinacijski odbor akcije Grad Čakovec- prijatelj djece proglasio Naj-akcijom za 2017. godinu, među ostalim naučili izrađivati i vlastite 3D modele te ih ispisivati na 3D printeru. Uz to, projektom se učenike nastoji i potaknuti na druženje i sportske aktivnosti te na boravak u prirodi uz upoznavanje prirodnih bogatstva.

loading