Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 06.08.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zbog rekonstrukcije rotora Remetinec, od ponedjeljka, 6. kolovoza 2018. godine, obustavljen je tramvajski promet između Savskog mosta i Sopota, te je uvedena izvanredna autobusna linija 607 Savski most – Sopot – Savski most.Izvanredna autobusna linija 607 koristit će uobičajena stajališta autobusnih linija 109 i 222.Tramvajska linija 14 prometuje skraćeno na trasi Mihaljevac – Trg bana Josipa Jelačića – Savska – Savski most, dok  tramvajska linija 7, također, vozi skraćeno na trasi Dubec – Kvaternikov trg – Autobusni kolodvor – Sopot.Za vrijeme radova i autobusna linija 234 Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište prometuje  djelomično izmijenjenom trasom. Privremeno se ukidaju autobusna stajališta Hipodrom i Stari Savski most, a uspostavlja se privremeno stajalište u Ulici Radoslava Cimermana kod kućnog broja 72a. Rekonstrukcija rotora, prema terminskim planovima, trajat će do početka 2020. godine. ZET će tijekom čitavog tog razdoblja organizirati javni prijevoz putnika prilagođavajući se privremenoj regulaciji prometa, ali uz osiguranu protočnost autobusnog.

ZAGREB –  Sedmu i osmu grupu djece iz obitelji slabijeg socijalnog stanja na besplatno sedmodnevno ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba rano jutros, 06. kolovoza 2018. godine, ispratio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Sedma grupa ljetovat će u odmaralištu Zlatokrila u Velom Lošinju, a osma grupa u odmaralište Loda u Skradinu.Također, gradonačelnik je jutros ispratio i treću grupu djece i osoba invaliditetom na sedmodnevni besplatni rekreativno-terapeutski program ljetovanja u Dom Crvenog križa grada Zagreba u Novom Vinodolskom te četvrtu skupinu djece hrvatskih branitelja slabijeg socijalnog stanja u hostel Stoimena u Crikvenici, koja će u organizaciji Grada Zagreba besplatno ljetovati sedam dana.

KRAPINA – Kako bi informirala žitelje Krapinsko-zagorske županije o Javnom pozivu Ministarstva graditeljstva za podnošenje zahtjeva za ostvarivanjem prava na stambeno zbrinjavanje građana čije su kuće uništene ili oštećene uslijed posljedica klizišta, saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a Marija Puh danas, 6. kolovoza 2018. godine u Krapini je održala konferenciju za medije. Konferenciji su prisustvovali i predsjednik županijske organizacije HNS-a Anđelko Topolovec te zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek. Naime, na području županije aktivnih je više od 300 klizišta čija ukupna procijenjena šteta iznosi oko 86 milijuna kuna. Svi građani koji su pretrpjeli štetu uzrokovanu upravo klizištima mogu se javiti u svoju općinu ili grad te tamo predaju sve potrebne papire i ne trebaju ići do Zagreba. – Ovaj poziv dokazuje da se brinemo o problemima malog čovjeka i to se vidi po postignutim rezultatima – rekao je Topolovec. – Uspjeli smo se izboriti da i Zagorci budu tretirani na isti način kao i ostatak Hrvatske, jer je upravo ovo područje najugroženije po klizištima – naglasila je Marija Puh. Dokaz tome je i podatak da se uz nerazvrstane ceste nalazi 199, uz stambene objekte 68, a uz gospodarske objekte 29 klizišta, po podatcima koje je na konferenciji iznio zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek. Rok za podnošenje zahtjeva je 45 dana od objave poziva, odnosno do 10. rujna, a sve detaljnije informacije oko potrebne dokumentacije nalaze se na web stranici Ministarstva graditeljstva.

KRAPINA – Krapinsko-zagorska županija objavila je još jedan natječaj za dodjelu potpora poljoprivrednicima u okviru županijskih mjera ruralnog razvoja. Potpore se dodjeljuju za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Zahtjevi se mogu podnositi do kraja kolovoza, odnosno do utroška osiguranih sredstava. Visina potpore po korisniku iznosi do 50 tisuća kuna, a maksimalno do 75% od ukupno prihvatljivih aktivnosti. Detalji o uvjetima natječaja dostupni su na web stranici Županije.

KOPRIVNICA – Grad Koprivnica sufinancirat će u predstojećoj školskoj godini troškove nabave udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava za učenike osnovnih škola s gradskog područja. Stoga je upućen poziv roditeljima i skrbnicima da podnesu Zahtjev za ostvarivanje prava na sufinanciranje nabave udžbenika. Popis potrebne dokumentacije koja se mora priložiti uz Zahtjev objavljen je na Internet stranici Grada Koprivnice, a zahtjev se može predati od 3. do 17. rujna 2018. godine.

ČAKOVEC – Objavljen je okvirni broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok u srednje škole na području Međimurske županije. U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec ostala su 32 slobodna mjesta, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec ostalo je još 11 mjesta, a u Gospodarsku školu Čakovec moći će se upisati 13 učenika. Samo jednog učenika može primiti Srednja škola Čakovec i to za zanimanje njegovatelja. U Graditeljskoj školi ostalo je slobodno 21 mjesto, Srednja škola Prelog može primiti još 28 polaznika, a u Tehničkoj školi Čakovec nema slobodnih mjesta. Prijave obrazovnih programa počinju 21. i traju do 27. kolovoza 2018. godine, a objava konačnog poretka bit će 30. kolovoza.

VARAŽDIN – Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj Sandeep Kumar posjetio je Varaždin, a u županijskoj su ga palači primili župan Radimir Čačić i njegova posebna savjetnica Natalija Martinčević. Tema razgovora bile su gospodarske teme, točnije ulaganja koja u Hrvatsku te u Varaždinsku županiju planiraju tvrtke iz Indije. Inače, Veleposlanstvo Indije u RH je Dan državnosti Republike Indije obilježilo u siječnju ove godine upravo u  Varaždinu. 

ZAGREB – Javni poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća Zagrebačke županije otvoren je do 30. rujna 2018. godine. Javnim pozivom odlučit će se o novom sazivu Kulturnog vijeća za kulturno i umjetničko stvaralaštvo i Kulturnog vijeća za folklor i tradicijsku kulturu, s obzirom na to da sadašnjim članovima vijeća četverogodišnji mandat ističe krajem ove godine. Za članove kulturnih vijeća mogu se predlagati kulturni djelatnici, umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarivanju ciljeva zbog kojih su vijeća osnovana. Tekst Javnog poziva nalazi se na službenoj web-stranici Zagrebačke županije.

loading