Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 06.08.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u utorak, 6. kolovoza 2019. godine početak radova sanacije Ulice grada Vukovara, na dionici od Savske ceste do Ozaljske. Sanira se kolnik u dužini od gotovo 500 metara, gdje će se frezati dva sloja nosivog i habajućeg asfalta, podići će se komunalne instalacije, zamijeniti stari poklopci te staviti novi sloj asfalta. – Na površini od 4.500 metara stavit će se 1.900 tona asfalta, a ukupna vrijednost radova je 1,5 milijuna kuna- rekao je gradonačelnik Milan Bandić. Radovi bi trebali biti završeni do subote, 10. kolovoza.

ZAGREB – Vinogradsku ulicu, dionicu od Ilice do Andrijevićeve ulice, gdje su u utorak, 6. kolovoza 2019. godine započeli radovi na sanaciji kolnika obišao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. – U dužini od 300 metara, od Ilice do kružnog toka, frezat će se dva sloja starog asflata, obnoviti komunalna infrastruktura, zamijeniti škrinjice i poklopci te podići na novu niveletu, iscrtati nova horizontalna i vertikalna signalizacija, postaviti novi stupići te postaviti novi sloj od 650 tona asfalta- rekao je voditelj Zagrebačkih cesta Željko Dukić. Na zahtjev MO Jelenkovac doći će do izmjene regulacije prometa te će, kako je istaknuo predsjednik Odbora Branko Kasalo, pješački prijelazi biti uočljiviji i pomaknuti za 500- injak metara. Završetak radova, ukupne vrijednosti 500 tisuća kuna, planiran je do subote, 10. kolovoza.

ZAGREB – Tradicionalni program ljetovanja za djecu iz obitelji s malim primanjima privodi se kraju za ovu godinu. Na sedmodnevno besplatno ljetovanje u odmorište Cvrčak u Dugoj uvali i odmorište Stoimena u Crikvenici danas je otputovalo 80-ak djece i mladih. „ Za djecu je osigurana puna pansionska usluga, uz pedagoške sadržaje i nadzor stručnih suradnika te 24-satna zdravstvena skrb“, istaknula je Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Program besplatnog ljetovanja djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, kao i djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom provodi se od 2000. godine i dosad je obuhvatio oko 46 tisuća korisnika te mjere za što je Grad Zagreb izdvojio oko 45 milijuna kuna.

ZAGREB – Spektar usluga dodatno je proširila središnja poslovnica Zagrebačkog holdinga u Ulici grada Vukovara . Tako se sada tamo mogu kupiti i autobusne karte za domaće i međunarodne linije, jednako kao i na blagajnama Autobusnog kolodvora. Uz to, omogućena je i cjelovita podrška korisnicima Gradske plinare Zagreb – Opskrbe, kao što su uvidi u račune, izmjene podataka te modificiranje usluga. Podsjećamo, da je nedavno radno vrijeme Centra produljeno i ne skraćuje se bez obzira na ljetno razdoblje. Poslovnica je od ponedjeljka do petka otvorena od 7,30 do 19,30 sati, a subotom od 8,00 do 12,00 sati.

ZAGREB – Zagrebačka županija pokrenula je program edukacije „Poduzetništvo u turizmu“ kroz koji će osigurati sufinanciranje edukacije za 15 polaznika. Cijena edukacije po polazniku iznosi 12.000 kuna od čega će Zagrebačka županija sufinancirati 9.000 kuna. Četveromjesečnu edukaciju provodit će Ekonomski fakultet u Zagrebu, a rok za prijave produžen je do 30. kolovoza. Pravo na prijavu imaju fizičke osobe zaposlenici i vlasnici gospodarskih subjekata koji se bave turizmom, djelatnici javnih institucija koje se bave turizmom te fizičke osobe koje se planiraju baviti turizmom, uz uvjet da djeluju na području Zagrebačke županije i imaju minimalno srednju stručnu spremu. Edukacija će započeti 13. rujna, a održavat će se u prostorima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, petkom poslijepodne i subotom prijepodne.

ČAKOVEC – Nastavak pozitivnih trendova iz prethodnih razdoblja pokazuje najnovija analiza FINE o rezultatima poslovanja poduzetnika na području Grada Čakovca. U prošloj godini u odnosu na 2017. povećala se dobit, broj zaposlenih te prosječna plaća radnika. U Čakovcu je bilo registrirano 1365 trgovačkih društava koja su lani zapošljavala ukupno 13.213 radnika što je za 400 više nego godinu dana prije. Prema apsolutnom broju registriranih poduzetnika Čakovec je 12. grad u Hrvatskoj, a prema neto dobiti koja je u 2018. godini iznosila 327.420.000 kuna je na 13. mjestu. Prema ukupnom prihodu koji je lani iznosio 7.784.512.000 kuna čakovečko gospodarstvo je deseto najveće u zemlji, a prema apsolutnom broju zaposlenih kod poduzetnika osmo.
Prosječna neto plaća isplaćena u Čakovcu lani je iznosila 4.966,00 kuna, što je za 11,1 posto manje od prosječne plaće u Hrvatskoj.

VARAŽDIN – Radovi na obnovi šetališta ispred ulaza u varaždinski Stari grad su završeni. Sa oko 500 tisuća kuna, koje uključuje projektiranje i rekonstrukciju, renovirane su staze za prilaz i hortikulturalno obnovljen okoliš Starog grada. Radovi su obavljeni u sklopu projekta Revitalizacije šetališta, u okviru projekta HICAPS (HIstorical CAstle ParkS) odobrenog u sklopu EU programa Interreg Central Europe. Priliku za uživanje u ljepotama Starog grada sada će dobiti i invalidne osobe, koje do sada nisu mogle doći do Starog grada, jer im prilazi to nisu dopuštali.

KRAPINA – Prije tri godine pokrenute su aktivnosti oko uređenja Periva Janka Draškovića u Krapini, gdje bi se trebao izraditi spomenik svim poginulim Zagorcima u Domovinskom ratu. Uz pomoć ministarstva branitelja, naručena je izrada projektne dokumentacije i izrađeni su glavni izvedbeni projekti i troškovnici, a trenutno je u fazi izrade natječajna dokumentacija i do kraja kolovoza bi trebao biti objavljen postupak javne nabave za izvođenje radova, najavio je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

KOPRIVNICA – Ministarstvo kulture odobrilo je Gradu Koprivnici sredstva za uređenje poda Sinagoge u iznosu od 100 tisuća kuna, dok će preostali potreban iznos za uređenje, financirati Grad Koprivnica iz sredstava prikupljenih iz spomeničke rente, a ukupan iznos radova je 275 tisuća kuna. Radovi obuhvaćaju sanaciju poda prizemlja Sinagoge te će se uređenjem poda stvoriti preduvjeti da se prostor može koristiti za povremene manifestacije. Planirani završetak radova je 31. listopada.

loading