Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 06.09.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB –  Iako su probno otvorene još 23. srpnja, spektakularno otvaranje novih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice najavljeno je za srijedu, 7. rujna, u 20,00 sati, a Gradski ured za kulturu pripremio je bogat glazbeni program koji će pratiti projekcije povijesnih vizura Zagreba na fontanama te laserski show. Prostor time ispunjava svrhu koja je i zamišljena – da bude centar raznih spektakala, sportskih, društvenih, kulturnih. Inače, prva faza gradnje fontana započela je 2012. te je koštala 18,4 milijuna kuna, dok druga faza, započeta u veljači ove godine, stoji, pak, 24,6 milijuna kuna.

DONJA STUBICA – Sportska dvorana pri Osnovnoj školi Donja Stubica bit će otvorena danas,  uz program na kojem se očekuju brojni uzvanici. Polivalentna, trodjelna dvorana, površine 3.214 četvornih metara, može primiti 840 gledatelja, od toga je sjedećih mjesta 560, a stajaćih na galeriji oko 280, s mogućnošću postave teleskopskih tribina za još 460 sjedećih mjesta. Opremljena je svom opremom za školsku djecu i njihove programe, te za sportove kao što su košarka, rukomet, odbojka, badminton, mali nogomet, boks, stolni tenis, fitness i druge slične programe. Pogodna je za održavanje međunarodnih sportskih natjecanja, ali i zabavnih, izložbenih i drugih programa. Investicija je vrijedna blizu 17 milijuna kuna, a u financiranju su sudjelovali Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sa 70 posto sredstava te Grad Donja Stubica sa 30 posto.

BJELOVAR – Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na sajamskom prostoru Gudovac održava se od 9. do 11. rujna. Na 24. Jesenskom sajmu svoje proizvode i usluge u gospodarskom dijelu sajma predstavit će 500 izlagača iz Hrvatske i 15 zemalja, kaže direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac. Zemlja partner sajma je Izrael, a dolazak izlagača iz različitih zemalja pokazatelj su kvalitete i inovativnosti koju sajam već godinama nudi, ističe gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec. Bez obzira na razvoj raznih oblika poslovnog komuniciranja, ovakav oblik sajma i dalje je iznimno bitno mjesto brojnih poslovnih mogućnosti, kaže bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Tijekom tri dana sajma, čije je svečano otvorenje ovog petka, održat će se državna stočarska izložba, brojna predavanja i okrugli stolovi te prezentacije noviteta u poljoprivredi.

KRAPINA – Nakon 130 godina humanog, požrtvovnog i nesebičnog rada, danas su svečano otvoreni novi prostori za nova dobra djela volontera i zaposlenika Gradskog društva Crvenog križa Krapina i Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije. Riječ je prostoru od 220 metara četvornih smještenom na prvom katu nove stambeno-poslovne zgrade u ulici Frana Galovića u Krapini, vrijednom 220 tisuća eura, kupljenom zahvaljujući kreditu koji će se otplaćivati deset godina. Trećinu kredita otplaćivat će Crveni križ, trećinu Grad Krapina, a preostalu trećinu općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Krapinsko-zagorska županija pomogla je sa 130 tisuća kuna u uređenju interijera.

ČAKOVEC – Takozvani Socijalni dućan od danas radi u ulici Kralja Tomislava u Čakovcu. Radi se o pilot projektu, koji je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa te Centrom za socijalnu skrb Čakovec inicirao i pokrenuo Grad Čakovec. Cilj otvaranja socijalnog dućana je omogućiti besplatnu nabavu prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština ugroženim pojedincima i obiteljima s područja Grada, a koji nisu primatelji socijalne pomoći. U projekt je zasada uključeno 40-ak takvih obitelji, a broj korisnika će se moći širiti razmjerno s donacijama hrane koje će pristići u socijalni dućan, istaknuo je danas prilikom otvorenja gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

ZAGREB – Na 31 lokaciji u gradu do kraja ove godine bit će postavljene nove nadstrešnice čija vrijednost je oko 2 milijuna kuna.  Osim što će biti postavljene tamo gdje ih još nema, ponegdje će se stare i dotrajale nadstrešnice zamijeniti novima. Između ostaloga nadstrešnice će biti postavljene u Trnavi, Petruševcu, Adamovcu, Dragonošcu, na Borongaju, u novom Zagrebu, Dubravi, Bundeku, ali i drugim dijelovima grada.

SAMOBOR – Obilazak nove sportske dvorane Osnovne škole Samobor održat će se danas. Izgradnju nove sportske dvorane vrijedne više od 9,2 milijuna kuna zajednički su financirali Gard Samobor i Zagrebačka županija. Od tog iznosa Zagrebačka županija sufinancirala je 26,9% ukupnih troškova, odnosno 2,5 milijuna kuna, dok je Grad Samobor sufinancirao preostali dio, odnosno 73,1% ukupnog iznosa.

IVANOVEC – Povodom početka nove školske godine, jučer poslijepodne je održana svečanost otvaranja novoizgrađene školske sportske dvorane u Ivanovcu pored Čakovca. Radi se o infrastrukturnom projektu u školstvu na kojeg su mještani Ivanovca čekali dvadesetak godina. Dijelom izgrađena iz decentraliziranih sredstava, a djelom iz kreditnog zaduženja Grada Čakovca, ukupna vrijednost izgradnje dvorane iznosila je 11 milijuna kuna. Nakon dvije godine izvođenja radova, novoizgrađenu dvoranu će prije svega koristiti učenici obližnje OŠ Ivanovec, ali i sve udruge i rekreativci iz mjesta i područja grada.

KOPRIVNICA – Sanacija rasvjete napravljena je u koprivničkoj Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski. U sve učionice, kabinete, urede, hodnike i sanitarne čvorove postavljena je LED rasvjeta . Kako izgleda nova rasvjeta provjerila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja je izrazila nadu kako će se ovaj projekt nastaviti i u drugim koprivničkim osnovnim školama, kako bi se i na taj način poboljšali uvjeti boravka učenika i djelatnika. Ovo je prvi projekt koji Grad Koprivnica financira iz Energetskog revolving fonda koji je uspostavljen putem projekta INFINITE Solutions, a provodi ga REA Sjever. Zamijenjeno je 1500 rasvjetnih tijela u ovoj koprivničkoj školi, a to rezultira uštedama od oko 14 tisuća kuna godišnje. Vrijednost projekta je 108 tisuća kuna bez PDV-a.

VARAŽDIN – Kako bi se osigurali normalni uvjeti za odvijanje poslova mjesnih odbora na području Grada Varaždina,  varaždinski je gradonačelnik Goran Habuš iz proračunskih sredstava osigurao nabavu informatičke opreme.  Sedam stolnih računala i LCD monitora, te deset laserskih pisača, gradonačelnik će danas podijeliti predsjednicima Vijeća mjesnih odbora. Ukupna je vrijednost informatičke opreme koju je grad nabavio za mjesne odbore oko 31 tisuću kuna.

KRAPINA – Nakon jučerašnjeg 15. Znanstvenog skupa „Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća“, otvorenja izložbe radova krapinskih vezilja u krapinskom samostanu te promocije CD-a Hrvoja Hegedušića „Moje najlepše kajkavske popevke-Autorski otisak“ i danas se nizom događanja u Krapini nastavlja 51. Tjedan kajkavske kulture. U 12,00 sati otvaraju se novi prostori Županijskog i Gradskog društva Crvenog križa, u 15,00 sati, u Gradskoj knjižnici održat će se kreativna radionica izrada nakita, namijenjena djeci, a u 18,30, otvara se izložba tradicijskih etnoloških predmeta „Iz škrinje naših starih“. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta od 17,00 sati održat će se Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva i otvorenje izložbe dječjih likovnih radova. U župnoj crkvi Svetog Nikole u 19,00 sati održat će se misa na kajkavskom, dok će se u 19,30 održati koncert na orguljama iz ciklusa „Orgulje Heferer“. I u Festivalskoj dvorani odvijat će se zanimljiv program, u 11,00 sati na rasporedu je predstava „Crvenkapica“ za djecu, dok će se predstava Kerekesh Teatra, „Očeš nečeš, doktor“ održati s početkom u 20,30 sati.

loading