Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 07.01.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zahvale i pohvale djelatnicima Zimske službe, male zimske službe, svih drugih gradskih institucija i podružnica te svim građanima koji čiste snijeg pred svojim zgradama i kućama, rano jutros uputio je na sjednici Operativnog stožera u glavnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Uz to kako bi grad što prije bio čist, zagrebački zatražio je da se angažiraju i dodatne snage, nezaposleni s burze i studenti. U Zagrebu su rano jutros očišćene ulice 1. prioriteta, u tijeku je čišćenje ostalih ulica, a do sada je potrošeno gotovo 10 tona soli i 5 tona sipine, rekao je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić. Tijekom dana posebno će se čistiti te posipavati nadvožnjaci, raskrižja i prometnice gdje bi se zbog nižih temperatura zraka mogao stvarati led.

KRAPINA – Rast broja dolazaka i noćenja turista u prošloj je godini zabilježila Krapinsko-zagorska županija. Temeljem statističkih podataka, zabilježen je dolazak 93.828 turista sa 202.594 ostvarena noćenja. Navedeni podaci predstavljaju rast u dolascima od 13% te u noćenjima od 8% u odnosu na isto razdoblje 2014. godine. Kod domaćih turista zabilježeno je 13% više dolazaka i 6% više noćenja, a kod stranih 15% više dolazaka i 10% više noćenja. Najviše gostiju iz inozemstva bilo je iz Slovenije, a od domaćih gostiju, na prvom su mjestu Zagrepčani. Destinacija “Zagorje- Bajka na dlanu” postaje najrazvijenija kontinentalna turistička regija RH koja svojom turističkom ponudom pobuđuje sve veći interes na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, ističu u županijskoj Turističkoj zajednici.

ZAGREB – Tijekom sljedećih zimskih mjeseci skijalište Sljeme radit će svakoga dana od 9,00 do 16,00 sati, dok će noćno skijanje biti organizirano utorkom i četvrtkom od 19,00 do 22,00 sata. Od skijaških staza za sada rade Crveni spust i Trosjedežnica, a krajem tjedna, ukoliko to vremenski uvjeti dopuste, zasniježit će se i ostale staze. Do Sljemena se osim osobnim automobilima može doći i redovnim linijama ZET-a.

VARAŽDIN – I ove godine nakon blagdana Sveta tri kralja,  u Varaždinu započinje sakupljanje odbačenih božićnih drvaca. Iz varaždinskih  Parkova  zamolili su građane da otpadna drvca  ostave na javnoj zelenoj površini u blizinu kontejnera za komunalni otpad i to najkasnije do 31. siječnja. Božićna drvca će se sljedeća dva tjedna prikupljati i odvoziti sa zelenih površina prema ustaljenom rasporedu od centra grada prema okolnim naseljima.

KRIŽEVCI – Sjednica organizacijskog odbora 18. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije održana je u prostorima Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Rakić u Čabrajima, pokraj Križevaca. Bila je to prilika za podnošenje Izvješća o realizaciji Sajma, održanog u studenom u Križevcima, a direktor Sajma Božo Barać prezentirao je sve aktivnosti i događanja na sajmu, te je podnio i financijski izvještaj. Članovi Odbora iskazali su zadovoljstvo organizacijom sajma, brojem izlagača te posjetitelja. Po završetku sjednice gradonačelnik Križevaca Branko Hrg čestitao je i u ime grada uručio nagradu domaćicama gospodarstva za nedavno osvojenu zlatnu povelju „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ u kategoriji turistička seljačka obiteljska gospodarstva.

IVANIĆ GRAD – Svog dijela zakupnine za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području Ivanić Grada, za koje je u veljači 2014. godine zbog plavljenja zaobalnih voda proglašena elementarna nepogoda, odrekla se Zagrebačka županija. Takvu odluku o oslobađanju zakupa donijelo je i Gradsko vijeće Ivanić Grada.

ČAKOVEC – Međimurska županija donijela je odluku o raspodjeli i korištenju sredstava lovozakupnine u iznosu od 192 tisuće i 400 kuna. Dodijeljena sredstva namijenjena su provođenju programa i mjera razvoja i unaprjeđenja lovstva u Međimurskoj županiji. Podsjetimo, krajem prošle godine međimurskim je lovcima dana koncesija za lov na deset godina.

loading