Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 07.04.2016.

Posted in Vijesti

KRAPINA – U radnom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji, danas boravi ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je obišao dvije tvrtke, u Donjoj Stubici i Zaboku. Razgovarao je sa predsjednikom Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davorom Pleškom i predsjednikom HGK ŽK Krapina Josipom Grilecom te gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem. U tijeku je susret ministra Horvata sa zagorskim poduzetnicima i obrtnicima u atriju Srednje škole Krapina, a radni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji  završit će obilaskom tvrtke  Stražaplastika u Humu na Sutli.img_4966.jpgimg_4968.jpg

TUHELJSKE TOPLICE – U posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji danas boravi ministar turizma Anton Kliman. UTuheljskim Toplicama ga je dočekao Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i  pod sloganom “Zagorje, bajka na dlanu” upoznao ga sa turističkim potencijalom. Posebno je naglasio da je u završnoj fazi izrada Masterplana turizma koji u narednih deset godina predviđa povećanje broja noćenja za pet puta. Zagorje je dobar primjer kako se vodi turistička destinacija, naglasio je ministar Kliman, posebno zadovoljan,  što su u županiji odlučili da se turizam ne događa, već se njima upravlja. Ministar je održao i radni sastanak sa direktorima turističkih zajednica općina i gradova te djelatnicima u turizmu, nakon čega će se upoznati i s drugim turističkim biserima Zagorja.img_4964.jpgkliman

ZAGREB – Sve raspoložive ekipe Zagrebačkog holdinga na terenu su kako bi se sanirao krater koji se u ponedjeljak navečer otvorio na Slavonskoj – rekao je to zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kao se radi 24 sata na dan.  – Procjena je da bi to trebalo trajati dva tjedna, ali mora biti gotovo za 10 dana. Ljudi ne smiju trpjeti odlaganje rješenja problema. To je žila kucavica, to je najfrekventnija ulica u gradu i moramo je riješiti kroz tri smjene, što skorije – istaknuo je Bandić.  Osim toga gradonačelnik je naglasio da će se na dijelu od Vrbika do semafora zamijeniti sve stare instalacije.

ZAGREB – Branimirova tržnica, jedna od najstarijih zagrebačkih tržnica uskoro će postati prva moderna, europska tržnica u Hrvatskoj koja će posjetiteljima nuditi pretežno domaće ekološke i organske proizvode. Na ovom velikom projektu radi Zagrebački holding, koji je između ostalog  naručio istraživanje tržišta, koje je pokazalo da čak tri četvrtine građana smatra kako je važno da Zagreb ima modernu europsku tržnicu. Također, pokazalo se da većina građana Zagreba ima razvijenu naviku odlaska na tržnicu, a izbor domaćih namirnica pritom je ključan. Zagrebački holding ovaj projekt, vrijedan 100 milijuna, nastojat će provesti uz pomoć sredstava iz fondova EU, o čemu će ovisiti i početak njegove realizacije.

KOPRIVNICA – U prvih mjesec dana projekta Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva kojeg provode Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i Pučko otvoreno učilište Križevci, 13 energetskih savjetnika, zaposlenih u križevačkoj gradskoj upravi putem javnih radova, obišlo je 100 kućanstva. Prvenstveno se radi siromašnim kućanstvima,  ali i onima koja smatraju kako im treba pomoć oko gospodarenja energijom. U prvom posjetu savjetnici su napravili jednostavan energetski pregled kućanstva, te izračunali potrošnju kao i moguće uštede. Kroz narednih 30 dana, tijekom drugog posjeta kućanstvima, donirat će im štednu opremu poput LED žarulja, brtvila za vrata i prozore, i slično. Sva kućanstva zainteresirana za posjet energetskih savjetnika mogu se javiti Energetskom uredu Grada Križevaca.

VARAŽDIN – U ponedjeljak su započeli radovi  na rekonstrukciji Ulice Ognjena Price, na potezu od Trenkove do Špinčićeve ulice u Varaždinu. Radilišta će obići varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji će najaviti i početak radova na brojnim varaždinskim  prometnicama tijekom ovog mjeseca.  Gradonačelnik Habuš će obići i gradilište u Radničkoj ulici u Kućan Marofu te razgledati  novu javnu rasvjetu u Brezju i u Zagrebačkoj ulici.

ČAKOVEC – Tijekom ožujka, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije održali su ukupno 14 preventivnih akcija. Policijski službenici građane su informirali o ciljevima preventivnih projekata i akcija pod nazivom „Zajedno“, „Zaštitimo svoj bicikl“ i „Zajedno do veće sigurnosti“. Upoznali su ih i s mjerama koje mogu poduzeti sami, kako bi zaštitili sebe i svoju imovinu. Predstavljene su i preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala, kao najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu.

ZAGREB – Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije dolaskom toplijeg vremena započinje s pojačanom edukacijom prevencija bolesti koje prenose komarci. Kako bi se smanjila mogućnost zaraze potrebno je voditi računa o osobnoj zaštiti protiv komaraca, ali i sustavno uništavati legla komaraca u okolišu. Prema uputama županijskog  Zavoda za javno zdravstvo preporuča se stavljanje zaštitne mreže protiv komaraca na prozore i vrata, gašenje svijetla u prostorijama u kojima se ne boravi, korištenje sredstava za ubijanje komaraca prema uputama proizvođača, itd. Više informacija Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije o Zika virusu može  se kao i letak s uputama naći na mrežnoj stranici Zagrebačke županije.

loading