Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 07.04.2017.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Manifestaciju „Doručak s hrvatskih farmi“, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, u petak 7. travnja 2017. godine je u Varaždinu, u društvu ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravka Barača i župana Varaždinske županije Predraga Štromara otvorio ministar poljoprivrede Republike Hrvatske Tomislav Tolušić. Na „Doručku s hrvatskih farmi“ posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Brašno hrvatskih polja i Kruh hrvatskih polja te proizvodi specifični za Varaždinsku županiju: kiselo varaždinsko zelje, bučino ulje te vidovečka gibanica. Nakon „Doručka s hrvatskih farmi“ ministar poljoprivrede otvorio je 17. međunarodni kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva „Hrvatski pekar 2017.“ koji se također održava u Varaždinu. Ministar Tolušić, u županijskoj je palači u Varaždinu održao i sastanak s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Varaždinske županije.

ZAGREB – Od 20. ožujka, odnosno od kada se zahtjevi za izradu dokumenata mogu predati u Policijskim postajama u Dubravi, Novom Zagrebu i Črnomercu, tu mogućnost iskoristilo je gotovo 1.200 građana. Najviše posla imali su službenici na Črnomercu koji su zaprimili 450 zahtjeva za osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole te prijavu ili odjavu prebivališta. Otvaranje novih šaltera značajno je smanjilo gužve u Petrinjskoj i Heinzelovoj, gdje je mjesečno bilo zaprimljeno oko 3 tisuće zahtjeva. Novi šalteri inače rade radnim danom od 07,00 do 14,00 sati.

ZAGREB – Svjetski dan zdravlja koji se obilježava 07. travnja, a ove godine je posvećen temi „Depresija: pričajmo“ nizom aktivnosti bit će obilježen i u Zagrebu. Danas će u Parku Zrinjevac  do 17,00 sati biti održana javnozdravstvena akcija „Festival mentalnog zdravlja na otvorenom“ koja ima za cilj promicanja važnosti pravovremenog ulaganja u mentalno zdravlje, zdravstvenog prosvjećivanja i informiranja o dostupnim uslugama mentalnog zdravlja u zajednici. U subotu, 8. travnja 2017. na Trgu Petra Preradovića od 9,00 do 13,00 sati bit će održana javnozdravstvena akcija na kojoj će građanima biti omogućeno besplatno određivanje kompletne krvne slike te određivanje kolesterola i triglicerida u krvi.

LUKA – Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Luka održava se u tamošnjem Društvenom domu. U ime Zagrebačke županije svečanoj sjednici prisustvuje župan Stjepan Kožić.

KRAPINA – Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu Županijskog priznanja „Volonter/ka godine“ te „Volonterska akcija godine“ za 2016. godinu Krajem veljače objavila je  Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Volonterskim centrom VolontirAJMO. Na javni je poziv pristiglo ukupno 12 prijava od kojih je 10 udovoljavalo uvjetima. U kategoriji volonter/ka godine mladih od 15-30 godina je pet kandidata, a u kategoriji odraslih starijih od 31 godinu su dvije kandidatkinje. U kategoriji volonterske akcije godine odabire se između akcije „Još smo uvijek željni znanja“ kojeg je organizirao ŠUDIGO Zabok, uređenje mjesta u sklopu ekološke akcije „Eko zeko“ kojeg je organizirala Udruga Petrože – Krušljevo Selo te oslikavanje stepenica i zida kod Osnovne škole Ksavera Šandor Gjalskog iz Zaboka kojeg je organiziralo Društvo naša djeca Zabok.Glasovati se može do 15. travnja na internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije.

KOPRIVNICA – Po završetku uređenja koprivničke Ulice hrvatske državnosti u lipnju, Koprivnica će dobiti prvu pametnu ulicu, drugu u Hrvatskoj. Osim inteligentnih prometnih i rasvjetnih rješenja, Ulica hrvatske državnosti imat će i infokiosk sa senzorom kvalitete zraka. Senzor će mjeriti kakvoću zraka u Koprivnici, temperaturu, vlaku te tlak. Podaci o kvaliteti zraka vidjet će se na ekranu infokioska.

loading