Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 07.05.2019.

Posted in Vijesti

KUMROVEC – Za kupnju Hotela Zagorje u Kumrovcu, Ministarstvu državne imovine stigla je ponuda trgovačkog društva Zhongya nekretnine d.o.o., koje je umjesto traženih gotovo 12 milijuna kuna ponudilo gotovo 14,1 milijun kuna, te se o toj ponudi uskoro očekuje odluka vlade, doznaje se u utorak iz tog Ministarstva.

Na temelju Odluke Vlade, Ministarstvo državne imovine objavilo je 23. ožujka 2019. godine Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske 4/2019 „Hotel Zagorje“ (bivša politička škola u Kumrovcu). Ponude su se prikupljale do 7. svibnja 2019. godine. Za kupnju „Hotela Zagorje“ koje se prodavalo za 11.960.000,00 kuna, pristigla je jedna pravovaljana i potpuna ponuda trgovačkog društva ZHONGYA nekretnine d.o.o. Trgovačko društvo ZHONGYA nekretnine d.o.o. ponudilo je iznos od 14.095.400,00 kuna.

ZAGREB – Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet održao je u utorak 7. svibnja 2019. godine sastanak s predsjednikom Obrtničke komore Grada Zagreba Mirzom Šabićem, potpredsjednikom Obrtničke komore Grada Zagreba Antunom Trojnarom, potpredsjednicom Obrtničke komore Grada Zagreba Spomenkom Krebsz i tajnikom Obrtničke komore Grada Zagreba Goranom Čankovićem. Mirza Šabić zahvalio je predsjedniku na prijemu te pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju Obrtničke komore Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba.

ZAGREB – Borbeni avion MiG-21 kojim je junak Domovinskog rata, hrvatski pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. godine iz Bihaća preletio u Klagenfurt, vraćen je danas, 07. svibnja 2019. godine, nakon 28 godine, u Hrvatsku. Perešinov MiG nalazio se u Vojno-zrakoplovnom muzeju u austrijskom gradiću Zeltwegu, a jutros je transportiran u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu. Od nedjelje će avion biti izložen ispred Ministarstva obrane Republike Hrvatske u Zagrebu, povodom obilježavanja 24. obljetnice Perešinove smrti i održavanja XXII. Susreta za Rudija u Gornjoj Stubici. Nakon toga, planirano je da će avion biti smješten u zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, nakon čega će biti izložen u budućem Hrvatskom vojnom muzeju, dodaje se u priopćenju MORH-a.

ZAGREB – Lisinski 200 – Ljubav bez zlobe službeni je naziv koncertne sezone 2019./2020. Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Ove sezone oboreni su svi dosadašnji rekordi programa Lisinski subotom, kako po broju koncerata tako i po broju izvođača. „Čeka nas 16 koncerata na kojima će nastupiti devet velikih svjetskih orkestara a očekuju nas i nastupi 33 solista“, najavio je Dražen Siriščević, ravnatelj koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Ovogodišnja sezona posvećena je 200 obljetnici rođenja Vatroslava Lisinkog kao i 10 obljetnici smrti maestra Vjekoslava Šuteja.

ZAGREB – Podružnica Zagrebačkog holdinga Nazor, utemeljena za organizaciju putovanja za djecu i mlade u obliku  jednodnevnih i višednevnih programa boravka koji se ostvaruju u ljetovalištima ili zimovalištima u vlasništvu Grada Zagreba, objavilo je termine ljetovanja za ovu godinu. Termini ljetovanja počinju sredinom lipnja a završavaju krajem kolovoza, a djeci i mladima su na raspolaganju ljetovališta Zlatokrila u Velom Lošinju, Stoimena u Crikvenici, Cvrčak u Dugoj Uvali, Loda u Skradinu, i Veli Joža u Savudriji.

ZAGREB – Sporazum o sufinanciranju nabave udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije za školsku godinu 2019/2020 u utorak, 7. svibnja 2019. godine u Zagrebu je s gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima škola potpisao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. S obzirom da je krajem 2018. godine donesen zakon kojim je definirano da se sredstva za nabavu udžbenika osiguravaju u državnom proračunu, Zagrebačka županija osigurala je 7,5 milijuna kuna za nabavu radnih bilježnica.- Prema prošlogodišnjim izračunima po učeniku je za radne bilježnice i drugi obrazovni materijal županija time osigurala po 30 kuna, a novac će na računima škola biti do 15. lipnja- istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

ZAGREB – Kao i svake godine, tako i ove, uoči održavanja Sinjske alke, predstavnike Viteškog alkarskog društva iz Sinja, predvođene predsjednikom Stipom Jukićem, u gornjogradskoj palači Dverce ugostio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na sastanku je dogovorena ponovna financijska pomoć Grada Zagreba, u iznosu od 200 tisuća kuna, za organizaciju 304. Sinjske alke, koja će biti održana od 02. do 04. kolovoza. „Takva manifestacija koja 300 godina čuva kulturnu baštinu to i zaslužuje“, istaknuo je Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika.

KOPRIVNICA – Okrugli stol „Stanje i perspektive visokog obrazovanja u Koprivničko-križevačkoj županiji“ okupio je danas, u utorak, 7. svibnja 2019. godine, u Koprivnici predstavnike Koprivničko-križevačke županije, Sveučilišta Sjever i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima te gospodarstvenika. Cilj okruglog stola bio je razmatranje stanja i perspektiva obrazovanja u Koprivničko-križevačke županije kroz predstavljanje studijskih programa i područja suradnje Sveučilišta Sjever i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima s Koprivničko-križevačkom županijom, srednjoškolskim obrazovnim ustanovama i gospodarstvom. Zaključci s današnjeg okruglog stola poslužit će kao smjernice u definiranju novih strateških ciljeva Sveučilišta Sjever i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima kao i Koprivničko-križevačke županije u području visokog obrazovanja.

ZASADBREG – Potpisivanje ugovora s korisnicima bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije u 2019. godini održano je danas, 7. svibnja 2019. godine, u Zasadbregu. Međimurski župan Matija Posavec potpisao je ugovore s šesnaest korisnika čiji su projekti po provedenom Javnom pozivu za dodjelu turističkih potpora, vrijednom 300 tisuća kuna, ocijenjeni najboljima. Ove godine na Javni je poziv pristiglo rekordnih 25 prijava, naglasila je predsjednica Povjerenstva, zamjenica župana Sandra Herman, napomenuvši kako su svi odobreni programi u skladu s 14 mjera razvoja turizma, a sredstva su raspoređena diljem Županije. Turizam je za Međimurje od izuzetnog značaja što potvrđuju i konstantne rastuće brojke. Uz prošlogodišnji ukupni rast dolazaka i noćenja od 12 %, već u prvih par mjeseci ove godine zabilježen je rast od 6% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, napomenuo je župan Matija Posavec, naglasivši pritom značaj nadograđivanja ponude osobito u području smještajnih kapaciteta i zdravstvenog turizma. Inače, kroz Javni poziv za dodjelu turističkih potpora Međimurska je županija kroz proteklih 8 godina u 84 turistička proizvoda investirala 2 milijuna kuna vlastitih sredstava.

ZABOK – Veliki dječji osmjesi i pravi sportski duh, obilježje su i ovogodišnjeg, 18. po redu olimpijskog festivala dječjih vrtića koji je održan na Sportskom centru Mladost u Zaboku. Ukupno 490 mališana iz 15 vrtića Krapinsko-zagorske županije sudjelovalo je u ovom događanju kojim se mlade želi potaknuti na bavljenje sportom i boravak u prirodi, a koje je i ove godine organizirala Športska zajednica Krapinsko-zagorske županije. Nakon podizanja zastave te unošenja Olimpijskog plamena djeca su se natjecala u 5 disciplina – nogometu, skoku u dalj, sprintu na 50 metara, štafeti i bacanju loptice. Prvo mjesto pripalo je je vrtiću „Naša radost“ iz Pregrade, drugo vrtiću „Gustav Krklec“ iz Krapine dok je treće mjesto osvojio zabočki vrtić „Zipkica“. Mališanima su potporu pružili njihovi roditelji i odgojiteljice iz vrtića, ali i zamjenica župana Jasna Petek, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te predsjednik županijske Sportske zajednice Tihomir Vančina. – Sport djecu može jako puno naučiti, i kako prihvatiti poraz i kako se veseliti pobjedi – zaključila je zamjenica župana Jasna Petek.

LEPOGLAVA – Predstavnicima četiriju sportskih klubova s područja Lepoglave  sportsku opremu vrijednu 15.400 kuna uručio je gradonačelnik Marijan Škvarić. – Sport je jedan od važnijih promotora grada Lepoglave koji je prvi u Hrvatskoj ponio titulu Europskog grada sporta, a za sport iz gradskog proračuna izdvojeno 60 % više sredstava nego lani- rekao je Škvarić i dodao kako ove godine kreću s programom uređenja sportske infrastrukture u okviru kojeg će postojeći travnjak nogometnog igrališta na Sportsko-rekreacijskom centru zamijeniti novim, te je u planu izgradnja nove kuglane.

 KOPRIVNICA – Svetom misom, procesijom i svečanom sjednicom obilježena je 20. godišnjica rada koprivničkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Starigrad. Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić čestitao je članovima obljetnicu te naglasio kako je posebno pohvalno što veliki rad ulažu u mlade i pomladak, dok je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić uz zahvalu i čestitku naglasio da je Starigrad mjesto europskog izgleda, izgrađene su staze, ceste, javna rasvjeta, crkva, stadion, u pripremi je investicija izgradnje novog dječjeg vrtića i rekonstrukcija škole kako bi učenici polazili jednosmjensku nastavu, a završava se i uređenje spojne ceste Reka-Starigrad.

loading