Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 07.-08.03.2020.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Povodom Međunarodnog dana žena u nedjelju, 8. ožujka 2020.godine organizirana su brojna događanja u Zagrebu. Sve posjetiteljice u Umjetničkom paviljonu moći će razgledati izložbu „Zagreb, grad umjetnica” po jedinstvenoj prigodnoj cijeni ulaznice, a za još potpuniji doživljaj izložbe iznimno ove nedjelje organizirano je i besplatno stručno vodstvo u 12,00 i 17,00 sati. Sve žene koje u nedjelju odluče posjetiti Zoološki vrt grada Zagreba, imaju slobodan ulaz. Vrt je otvoren od 9,00 do 17,00, a ulaz je moguć do 16,00 sati. Također, povodom Dana žena, a ujedno i zadnjeg dana izložbe ‘Zagrebački solisti’ u Muzeju grada Zagreba organizirano je stručno vodstvo izložbom autorice Marine Perice Krapljanov od 12,00 sati, a potom i prigodni koncert slavnog ansambla Zagrebačkih solista, s početkom u 13,00 sati.

ZAGREB – U povodu Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić ove subote, 7. ožujka uputio je čestitku sugračankama u kojoj  među ostalim podsjeća na dugu povijst borbe za ženska prava i žensku ravnopravnost. – Zajednica koja važne društvene uloge povjerava ženama je skladnija, organiziranija, efikasnija i sretnija. Zato u Gradu Zagrebu u upravnim, upravljačkim i političkim strukturama prednjače dame jer im te pozicije zbog znanja i sposobnosti pripadaju,  navodi se u čestitki zagrebačkog gradonačelnika.

BRAČK – Međunarodni Dan žena, dan kada se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, obilježen je i u Krapinsko-zagorskoj županiji ove nedjelje, 8. ožujka 2020. godine. Župan Željko Kolar uz zamjenika Anđelka Fereka Jambreka posjetio je Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, OB Zabok i Specijalnu bolnicu Stubičke Toplice kako bi pacijenticama, ali i ženkom medicinskom osoblju podijelio ruže i tom gestom skrenuo pozornost na to da su žene važan dio društva te ih kao takve treba uvažavati. – Žene, na žalost, u društvu još nisu dovoljno ni cijenjene, ali ni plačene – istaknuo je župan Kolar dodajući da u županiji znaju kakva je situacija te da žene imaju punu podršku i pažnju od županije. Inače, prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909. godine u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike.

RUGVICA- Valentina i Domagoj Pereglin iz Streljačkog društva Dubrava 1094 proglašeni su najboljim sportaši Zagrebačke županije za 2019. godinu na svečanosti održanoj u petak, 06. ožujka 2020. godine u OŠ Rugvica čemu je nazočio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. – Prva smo Vlada koja je odvojila sport u poseban Središnji ured čime smo htjeli i za sport izdvojiti više sredstava. Od početka našeg mandata sredstva su povećana za 100%, sa 220 milijuna kuna na 420 milijuna kuna- istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Željku Vadžiću iz Streljačkog društva Turopolje. Najbolja ženska ekipa su članice Karate kluba Samobor, a najbolja muška ekipa su kuglači Kuglačkog kluba Zaprešić. Čestitavši laureatima izaslanik župana Stjepana Kožića, predsjednik Županijske skupštine i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak istaknuo je kako su Zagrebačka županija i Općina Rugvica pravi primjeri ulaganja u sport. – Zagrebačka županija osigurala je u ovogodišnjem proračunu najveći iznos do sada, čak 7,5 milijuna kuna – rekao je predsjednik županijske Skupštine Čičak istaknuvši kako će se u Zagrebačkoj županiji graditi i dograditi nove škole i dvorane ukupne vrijednosti preko 200 milijuna kuna.

ZAGREB – Premijera predstave “Gruntovčani” Mladena Kerstnera i Borisa Svrtana održat će se u nedjelju, 8. ožujka u Satiričkom kazalištu Kerempuh, u režiji Borisa Svrtana i Rajka Minkovića. Kazališni tekst nastao je adaptacijom Kerstnerove komedije “Weekend u Gruntovcu” koja je izvođena u kazalištu Komedija 70-ih godina, ali nije nikad ekranizirana.U ovoj priči koja se događa u današnje vrijeme, u 21. stoljeću, zatičemo poznate i nezaboravne likove iz Kerstnerovog remek-djela – Dudeka, Regicu, Presvetlog, Cinobera, Martina, Matulu, Babicu, Besnoga, Greticu i druge – a svi se oni nalaze pred velikim izazovima novoga doba.

ZAGREB – Svečanost dodjele Nagrade VAM u organizaciji Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU održat će se u subotu, 7. ožujka 2020. godine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba od 12,00 sati. Nagrada VAM dodjeljuje se u spomen na jednu od osnivačica i prvu predsjednicu Udruge „Sve za nju“ Vesnu Andrijević Matovac. Dodjeljuje se osobi koja je tijekom protekle godine svojim osobnim djelovanjem značajno pridonijela afirmaciji borbe protiv raka dojke u svojoj zajednici, afirmaciji prevencije ove zloćudne bolesti ili podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke u svojoj zajednici.

NOVI MAROF – Podjela naknada za novorođene održat će se u subotu, 7. ožujka 2020. godine, u Maloj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu, s početkom u 10,00 sati. Naknade će roditeljima novorođenih uručiti gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Inače, prošlogodišnji iznos izdvojenih potpora za novorođenčad bio je 187 tisuća kuna, a u proračunu za ovu godinu osigurani iznos povećan je na 230 tisuća kuna.

ČAKOVEC – Izložba ručnih radova „Žene čuvarice tradicije“ bit će otvorena povodom Dana žena ovog vikenda, 7. i 8. ožujka 2020. godine u Domu sindikata u Čakovcu. Izložbu organiziraju Grad Čakovec i gradska Turistička zajednica, a gošće na izložbi su članice Krožeka ročnih del iz Zveze upokojencev Lendava. Otvorenje izložbe bit će u subotu, 7. ožujka u 11,00 sati uz prigodni program.

KOPRIVNICA – Novi ciklus Zdravstvenih konzultacija kreće ove subote, 7. ožujka 2020.godine u koprivničkoj Knjižnici „Fran Galović“. U prvim ovogodišnjim konzultacijama gost je Juraj Mark Poje s odjela neurologije Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“, a tema je glavobolja. Dr. Poje će zainteresiranim građanima pojasniti da postoji više vrsta glavobolje, a najosnovnije je identificiranje tipa glavobolje u svrhu što boljeg liječenja. Građani će savjete o liječenju i terapiji moći dobiti ove subote, 7. ožujka od 10,00 do 12,00 sati u sobi za sastanke koprivničke Knjižnice.

BJELOVAR – I dalje traje Zimska škola jahanja u Gudovcu u organizaciji Bjelovarskih graničara Husara 1756. i partnera. Trajat će sve do 27. ožujka, a treninzi se održavaju svakog vikenda, subotom i nedjeljom od 10,00 do 14,00 sati. Proteklog vikenda Zimsku školu jahanja posjetili su gosti iz Mađarske, predstavnici Husara iz Kapošvara, Šikloša te Poljoprivrednog fakulteta u Kapošvaru.

VRBOVEC – Koncert povodom Međunarodnog dana žena bit će održan u POU Vrbovec u subotu, 7. ožujka od 19,00 sati. Dan kasnije, u nedjelju, 8. ožujka u istom prostoru od 19, 00 sati može se pogledati predstava „Preko veze“.

loading